Aktualnie wpadło mi do głowy kilka pomysłów dot. trybu ,,podniebnych walk". O co dokładniej chodzi? Już wyjaśniam. Chodzi o dodanie kilka dodatkowych opcji podczas wybierania pory dnia oraz ekwipunku dla danej areny. Dla pory dnia: dodanie pory ,,nether". Podczas takiej pory lawa spływałaby szybciej, nie można by było stawiać wody (natychmiast by wyparowywała), obrażenia od ognia stawałyby się większe itd. dodanie pory ,,ulewa". Podczas takiej pory ciągle leje deszcz. dodanie pory ,,burza". Podczas takiej pory grzmi, a w losowych miejscach mapy strzelają pioruny. dodanie pory ,,godzina duchów". Podczas takiej pory jest bardzo ciemno, a w losowych miejscach mapy latają duchy, które będą miały za zadanie uprzykrzać rozgrywkę. Dla ekwipunku skrzynek: dodanie opcji ,,wyłącznie wręcz". W skrzynkach nie znajdują się żadne bronie miotane, sieczne itd. można jedynie dostawać bronie blisko-dystansowe (siekiery, miecze itd) dodanie opcji ,,wyłącznie dystansowe", W skrzynkach nie znajdują się żadne bronie blisko-dystansowe (siekiery, miecze itd.) Jest parę luk w moim pomyśle, a dokładniej chodzi o wybieranie ,,mocy" skrzynek, jeśli chcemy wybrać np. ,,wyłącznie wręcz" to nie będzie możliwości wybierania takich rzeczy jak ,,bogate skrzynki". Powinniście zajarzyć o co mi chodzi, piszę to na szybko. Liczę na pozytywne rozpatrzenie wątku, trzymajcie się .
Ja proponuję aby w sklepie kitów na sky wars po kliknięciu w kit który chcesz zakupić wyświetlało się czy potwierdzam zakup czy anuluję. Dzisiaj patrzałem w kity i przez przypadek kupiłem kit za 350 monet.
Kilka kolejnych propozycji dla trybu ,,Podniebnych Walk": możliwość sprawdzania statystyk komendą. więcej ulepszeń postaci takich jak (bardzo mi się one spodobały ): -> ,,puszysty", gracz niosąc więcej ekwipunku staje się cięższy, jednak dzięki temu trudniej jest go poruszyć. ->,,kret" daje dany % na szybsze wykopywanie bloków przez określoną ilość czasu. więcej kitów (takich, które bardziej się przydadzą), np. kit ,,giermka", który po starcie dostaje swój wyłączny plecak, nie może go upuścić, nie wypada on po śmierci, itd. możliwość używania jajek i śnieżek (bo aktualnie nie można ich używać) informowanie graczy na lobby SkyWars o tym, że dana arena aktualnie startuje bądź będzie startować za określoną ilość czasu.
ja bym dodal jeszcze kilka innych ulepszen postci takich jak kamien jest dany % na to ze o kilka % zmniejszy sie odrzut od uderzonej w ciebie broni albo enderman jest dany % na to ze parla polaci tak zebysmy niewpadlismy w przepasc. ( sory ze bez polskich znakow ale pisalem to na telefonie ). Moim zdaniem fajne pomysly.
Byłby problem z pogodami ponieważ gracze premium mogą zmieniać pogodę dla siebie, i byłby problem ze zmianą pogody np. pory duchów bo gdyby gracz ze premium zmienił pogodę na dzień to duchy się by zaczęły palić, podobne problemy były by z burzą, ulewą i netherem. I ja bym jeszcze do pogody nether, bym dodał latające ghasty oraz niebo bym zmienił na netherowe. Pozdrawiam zgrzypol
Zmiany pogody i pory dnia powodowane komendami /ptime i /pweather mają charakter czysto wizualny, ergo jak sobie ustawisz stały dzień, to nie znaczy, że podczas serwerowej nocy będziesz widzieć płonące potworki. A propozycja nawet ładna, szczególnie jestem za "porą <ulewa>"