Nick z gry: Nazilord24 Data otrzymania bana: 28-06-2016 Sytuacja oraz powód otrzymania bana: Pisemny powód bana to "spiskowanie", aczkolwiek mija się on z prawdą. Myślę, iż prawdziwym powodem bana jest moje zachowanie, głównie stosunek do paru osób z Administracji i ekipy, a także ujawnienie prawdziwego wieku jednego z byłych ViceAdministratorów. Dlaczego miałbyś dostać UB ?: Myślę, że otrzymałem już wystarczającą karę za swoje zachowanie. W pełni rozumiem swoje błędy i myślę, że po takim czasie zasługuję na nową szansę. Chciałbym wrócić i zacząć rozgrywkę od nowa. Przez ten czas sporo się we mnie zmieniło i myślę, że mogę już z powrotem dołączyć do społeczności CraftApple bez sprawiania problemów.
Dostałeś już kilka szans, ale każde zmarnowałeś. Nie sądzę, żeby coś się zmieniło. Jestem przekonany, że razem z Twoim powrotem na serwer, wróci Twoje stare zachowanie, za które kilkadziesiąt razy zostałeś zbanowany(no chyba, że liczyć Teamspeaka, to pewnie kilkaset tych banów było ). Sam nie zdecydowałem o tym, żebyś zamiast banów tymczasowych dostawał permy. Świadczy to o tym, że nie tylko mi bardzo przeszkadzało udostępnianie danych osobistych i zdjęć na serwerze i Teamspeaku, a także to za co dostałeś te bany. Nie chciałbym, żebyś miał szansę zepsuć komuś tę edycję. Jestem przeciwko unbanowi.
Myślę że należy dać mu szansę. Jeśli zachowanie się faktycznie poprawiło, to nie widzę problemu żeby mógł wrócić. Jestem za Ub.
Błądzić jest rzeczą ludzką Marcinie. Zobacz jak łatwo jesteś w stanie mnie ocenić, na podstawie wydarzeń z zeszłego roku. Mówisz, że jesteś przekonany, że gdy wrócę na serwer wróci moje stare zachowanie. Otóż chciałbym Ci powiedzieć, że się mylisz, wpadam sobie od czasu do czasu zarówno na serwer mc jak i ts, i jak dotąd nie było jakiegoś wielkiego narzekania na mnie, czy moje zachowanie, czego się tak obawiasz. Pokazałeś również jakim zawistnym i małostkowym człowiekiem jesteś. Wypominasz mi bany na serwerze i ts. Na serwerze miałem akurat tylko jednego za xraya, a co do ts to fakt miałem ich tam kilka. Główne za gadanie i granie ze znajomymi z serwera, co nie podobało się poprzedniemu administratorowi ts, a potem Tobie i stwierdziłeś jak twój poprzednik, że jak jesteś wyżej w hierarchii serwera to możesz więcej. Mało tego, oskarżasz mnie o udostępnianie danych osobistych i zdjęć na serwerze i teamspeaku. Fakt, podałem kiedyś Twój adres GG na czacie, za co obraziłeś się tak jakbym zabił najbliższą Ci osobę, jednak nie udostępniałem zdjęć ani danych na serwerze czy Teamspeaku. Jedyne co zrobiłem i do czego mogę się przyznać jest to, że wyszukiwałem osoby z ekipy na fb na prośbę kilku osób (z wyjątkiem tej jednej osoby którą znalazłem sam dla siebie i o której fb tak bardzo prosiłeś). Nie interesował mnie fakt co się z tym stanie później. Pojawił się też argument że "nie chcę abyś miał szansę zepsuć komuś tę edycję". Ciekawe w jaki sposób. Nie mogę zrobić czegoś takiego co zrobiłeś Ty, małostkowy człowiek, który szukał na wszystkich haka. Człowiek który po zbanowaniu mnie z triumfem na twarzy zaczął mnie oczerniać mnie i moich znajomych na ts'ie, a gdy tylko po moich rozmowach z osobami które tak ochoczo namawiałeś do "hejtowania" mnie zaczęły dostrzegać, że nie jestem taki zły wchodziłeś Ty i z uśmiechem na ustach banowałeś mnie z jakimś wydumanym powodem. To samo uczyniłeś na serwerze, normalnie sobie grałem na koncie na którym miałem vipa na wieczność i nikomu nie przeszkadzałem,a Ty gdy w którymś momencie napisałem do Ciebie na czacie publicznym "Hej Marcin, to ja Nazilord, wróciłem" dałeś mi bana z powodem "Multikonto Nazilord24". Więc dziwię się, że w ogóle masz tupet wspominać o jakimkolwiek zepsuciu komuś edycji, bo jeżeli sam komuś coś zarzucasz miej pewność, że sam nie zrobiłeś dokładnie tego samego. Ale cóż.. nie każdy jest dojrzały, nie każdy umie zostawić sprawę i do niej nie wracać, niektórzy po prostu tak jak Ty nie mają nic lepszego do roboty i zrobią wszystko, żeby tylko komuś uprzykrzyć życie. I to jest różnica między Tobą, a mną - Ty dalej jesteś taki jak wcześniej i dalej nie jesteś w stanie wychwycić swoich wad, a ja wyciągnąłem wnioski i zmieniłem się na lepsze.
Ja po prostu wyciągam wnioski. Pisałeś pod prósbą o unbana: "Chciałbym zacząć rozgrywkę od nowa. Pokazać, że zmianę z dobrego osobnika na złego na się odwrócić. Mogę zapewnić na 110%, a nawet 1100%, że zły, wredny, debilny Nazilord24 odszedł.", więc uwierzyłem, bo dlaczego miałbym w takie coś nie uwierzyć? A jak się to skończyło? Tym, że dzień po pozytywnie rozpatrzonej prośbie o unbana kontynuowałeś to, co robiłeś przed banem. No ale nic. Dałem Ci szansę, więc przymykałem na to oko, ale po którymś dniu z kolei po prostu było dla mnie jasne to, że Twoje zachowanie wcale się nie zmieniło. Yhm, trochę więcej niż kilka. Głównie nie za gadanie i granie ze znajomymi z serwera, a za kontynuowanie tego, co robiłeś na serwerze. Spiskowanie, obrażanie, udostępnianie danych osobistych itd. Później, po kilkudziesięciu banach dostawałeś kolejne z automatu, gdy tylko pojawiłeś się na Teamspeaku. Błagam, chyba nie pisałbym sam do siebie po nazwisku na czacie. Swoją drogą - fajne miałeś hobby. Dużo płacili? Raczej nie z triumfem na twarzy, a z ulgą. Zacząłem Cię oczerniać? No ciekawe, ciekawe. Nie sądzę, żebym kogokolwiek namawiał do hejtowania Ciebie. Każdy po jakimś czasie wiedział sam jaki jesteś. Sytuacja ta zdarzyła się trochę dawno, więc już nie pamiętam okoliczności, w jakich Twoje drugie konto zostało zbanowane, ale pewnym jest to, że za same multikonta nie ma bana. No chyba że ktoś wykorzystuje je do złych celów. Czy czasem nie to było powodem bana? No tak, ile to ludzi miało już zniszczone edycje przez to, że banowałem ich za cheaty. Jak ja mogłem... To Ty nie miałeś nic lepszego do roboty oprócz wyszukiwania członków ekipy w internecie i rozsyłania ich danych. To Ty robiłeś wszystko, żeby uprzykrzyć komuś grę(bo życie to raczej nie było). Jestem taki jak wcześniej jeśli chodzi o Ciebie i zdanie na Twój temat. Na taką opinię sobie zapracowałeś. A, jeszcze jedno. Gdybym był taki jak tutaj napisałeś, to wcale bym z Tobą nie pisał, tylko wkleił link do tej prośby o unbana: https://craftapple.pl/forum/threads/ub-nazilord24.9094/#post-59785 Z tego co mi wiadomo, to gruszek nie dostał jeszcze unbana.
Owszem pisałem pod prośbą o UB coś takiego, lecz ta prośba jest z przed kilku miesięcy. Jeśli naprawdę nie masz argumentów i musisz podpierać się czymś co było napisane kiedyś to droga wolna. Mówisz o pozytywnie rozpatrzonej prośbie o UB. Nie, Marcin, Ty nie rozpatrzyłeś tego pozytywnie. Ty napisałeś, że owszem, mogę otrzymać UB, jeśli przez jakiś określony czas moje zachowanie nie będzie przekraczało dopuszczalnych norm na serwerze, a po upływie tego czasu, w którym 'o zgrozo' nie pojawiłem się ani razu na serwerze i zaliczyłem jedną 10 minutową wizytę na ts, stwierdziłeś, że sytuacja nie uległa zmianie i nie ma szans. Co do Twojej argumentacji do banowania na TS nie mam chęci się wypowiadać, jednak chciałbym przypomnieć Ci, że to TY spiskowałeś w dużej części przeciwko mojej osobie. Np nastawiłeś przeciwko mnie swoją siostrę, bo tak przecież najłatwiej, zmanipulować młodszych którzy mniej wiedzą i oczernić trochę osobę odpowiednio to koloryzując, żeby nie chciała już mieć z nią do czynienia. Nie zrozumiałeś chyba tego co napisałem, albo jesteś po prostu zbyt mało inteligentny, co podważałoby sens dalszej dyskusji z Tobą, ale niech będzie. Było tam wyjaśnione wszystko, nie chce mi się tego nawet znowu tłumaczyć, bo jeśli nie jesteś w stanie pojąć tak prostej rzeczy, napisanej przystępnym językiem i wylatujesz z tekstem "chyba nie pisałbym sam do siebie po nazwisku na czacie" to dalsze tłumaczenia nie mają sensu. A co Twojego bezczelnego pytania, to robiłem to z nudów, a przy okazji zaspokajałem czyjąś ciekawość. O oczernianiu napisałem już wcześniej, nie bez przyczyny osoby z którymi nie miałem styczności miały do mnie jakieś uprzedzenia, a potem wychodziły z tekstem w stylu "Ej, mi mówili, że jesteś strasznie chamskim i wrednym człowiekiem, a to nie prawda. Dlaczego Cię tak bardzo zatem nie lubią na tym serwerze". W kwestii bana na moim drugim koncie zdążyłem Ci już odpisać wcześniej. Powód bana był taki jak napisałem. Wszedłem na serwer, normalnie grałem, a gdy napisałem "Hej Marcin, to ja Nazilord, wróciłem" wlepiłeś mi bana z powodem "Spiskowanie/Multikonto/ban ip", co zdążyłem już sprawdzić. Spiskowanie poszło za to, że napisałem, kim jestem. Multikonto, za to akurat jak sam napisałeś nie ma bana. Ban ip, mija się z celem bo i tak mam zmienne. Poza tym, gdyby miało miejsce coś co mi starasz się wmówić tj. wykorzystywanie konta do złych celów, na pewno wysiliłbyś się na dużo lepszy powód. Nikt nie mówi o cheatach i bardzo bym Cię prosił, żebyś nie był tak arogancki, no chyba, że tylko tak jesteś w stanie rozmawiać i nie jesteś w stanie nic więcej sobą reprezentować. Mówiłem o zniszczeniu gry mnie, jako osobnej jednostce grającej na serwerze. Nie wyszukiwałem członków ekipy w internecie, żeby uprzykrzyć im grę. Wyszukiwałem ich z czystego braki innego zajęcia, jak dobrze napisałeś, ale też po to, żeby mieć pewność, że nie stosują Twojej techniki pt. "Kłamstwo z wiekiem". I nie, tu się mylisz. Jeśli jesteś taki wobec jednej sprawy, to jesteś taki sam wobec reszty. A co do ostatniego zdania.. o ile wiem jako były członek ekipy i Administracji CraftApple nie masz już zbyt wiele od powiedzenia w kwestii unbanów, w przeciwnym razie doszlibyśmy do etapu w którym specjalnie szukamy kontaktu z byłymi moderatorami i viceadministratorami (a trochę ich było) tylko po to, aby wyrazili swoją opinię i wydawali wyroki przy każdej prośbie o UB po kilkunastu miesiącach od zbanowania.
Wybacz, ale tym razem nie dostajesz zgody na wjazd do Craftapple. Odczekaj jeszcze miesiąc, udowodnij, że rzeczywiście się zmieniłeś i jesteś gotów powrócić do naszej społeczności. Prośba odrzucona.