MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

prosze o pomoc mam problem z mobami

Dyskusja w 'Pytania i Problemy' rozpoczęta przez użytkownika pawellulek, 26 Sierpień 2017.

1. pawellulek

pawellulek Użytkownik

Docenione treści:
    0
    mam problem miałem wioske villagerów i farmy mobów pasywnych i przed chwilą znikło mi wszyskto wiesniacy i moby krowy swinki kury krowy

Reklama
  2. DJCreeperYT

DJCreeperYT ☆|Walker nr. #6463|☆

Docenione treści:
    543
    A wiesz że jest coś takiego jak limit bytów? Jeżeli na danym chanku jest za dużo bytów to są usuwane, w tym przypadku usunęło ci wieśniaki
    i moby.

3. Dahaka

Dahaka Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Musisz zbudować od nowa takie więc powodzenia :D

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4. Dex469

Dex469 Użytkownik

Docenione treści:
    3
    Mnie też to kiedyś zaskoczyło jak mi świnie i kury znikały. Dowiedziałem się wtedy, że jest ograniczenie. I w sumie rozumiem to bo serwer nie stoi na maszynach NASA i nie jest w stanie utrzymać ogromu mobow i farm jaka by powstała.

Jednakże uwazam, że itemy które zużywa się na rozmnażanie zwierząt powinny choć w połowie wracać do ekwipunku. Nie ma nic fajnego w zużyciu np większości jajek by mieć kury, które zaraz znikną bo rozmnozylismy o jedną za dużo. Wtedy nie ma ani zwierząt ani itemow. I co robić? Kto winny?

5. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Tak jak CreeperPL wspomniał.
    W chwili obecnej na Survival'u jest włączony limit mobów/stworzeń/bytów jakie mogą przebywać na danym chunk'u (16x16 kratek). Aktualnie wynosi on około 20 sztuk.
    A zatem najprawdopodobniej, przekroczyłeś ten limit i serwer automatycznie usunął byty.

6. n00ne

n00ne Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Cześć

1. Czy na serwerze Vanilla te ograniczenie tez obowiązuje?
    2. Czy usuwanie bytów nazwanych przez gracza po przekroczeniu ww. limitu jest zamierzone czy należy je traktować jako błąd i zgłaszać do administracji?

Poleć tę stronę