1. Nick w grze: IgitologPL 2. Nick oskarżonego/oskarżonych: Dominixator oraz zmywakdankmeme 3. Serwer: open creative 4. Przybliżona data: 10 Grudnia 2017 roku 5. Opis wykroczenia: Zniszczenie terenu działki przez Dominixator oraz zmywakdankmeme. W momencie gdy ich zauważyłem i zrobiłem ssy odlecieli. Następnie poinformowałem ich o tym że zrobiłem screeny na co Dominixator odpowiedział: "Pięknie się patrzało jak Dezerter (ksywka zmywakdankmeme) niszczy granice (działki) 6. Dowody: Dowody w postaci screenów w linku: https://imgur.com/a/9ELIF
Gracz mógł afczyć ale byłem przy tej sytuacji i wiem co się wydarzyło. Gracze się ruszali, a gdy zobaczyli nas od razu uciekli. Gracz niezmazywalny (zmywakdankmeme) już był karany za różne wybryki, więc wydaje mi się, że powinien być ukarany tak jak na koncie nienazywalny i niezmazywalny - perm banem.
Jak wiadomo, Nienazywalny, Niezmazywalny jak kto chce go nazwać działa na złość większości serwera. Non stop przeklina i obraża różne osoby. Jednak w ostatnim czasie jego ataki nasilają się. Od mniej więcej godziny 11 natarczywie próbował znaleźć nasze działki wraz z _Jihad (ten sam osobnik co dostaje bany za szerzenie rasizmu itd). Konie pojawiały się w tym miejscu od dłuższego czasu, jednak nie wiedzieliśmy kto to jest, ale wreszcie po ss widać czyja to sprawka. Co do Dominixatora, to wcześniej wysadził nam kawałek działki kryształem endu, a także spawnił konie, nie mam wątpliwości, że współpracuje z nimi. PS: Wielokrotnie informowałem Ekipę o tym, że Dominixator w trakcie swojego bana grał na koncie PTDKolorek, które posiada premium. O ile mi wiadomo to sprzedaż kont premium nie jest zgodna z regulaminem. Dowody od kolegi, który nie ma konta na forum: https://imgur.com/a/UpG5d
Nie mów odrazu, że Dezerter to moja ksywka jak nawet nie wiesz, pierwszy raz ktoś do mnie tak powiedział.
Niezmazywalny pomijając ten fakt jak się odniesiesz do tej sprawy? Dobrze widać (a szczególnie na screenie YourNightmare) że spawnujesz te konie. Więc odpowiedz mi tylko dlaczego to robisz? Rozumiem że możesz mieć do nas żal że zostałeś wyrzucony z naszego rp ,ale czemu odgrażasz się nam w tak prymitywny i niedojrzały sposób? Czy daje Ci to jakąś chorą satysfakcję bo na prawdę ciężko jest mi to zrozumieć.
Te wasze wszystkie zrzuty ekranu są nic niewarte, równie dobrze można by mnie postawić w dowolnym domku na survivalu (poza Traplandem), porobić zrzuty ekranu i powiedzieć, że to wszystko moje, mój pomysł etc, a to wszystko zostałoby wzięte pod uwagę w jakimś tam konkursie i daliby mi za to perma-svipa. Co z tego, że ktoś stoi na zrzutach ekranu, że obok tego kogoś jest wiele złych rzeczy? Wyobraźcie sobie sytuację- Three, jak to Three, tworzy serię próśb o teleportację do danej osoby z nicku tej osoby (tak, chodzi o te, przy których nie ma informacji, jak je odrzucić), ludzie się teleportują, on na szybko buduje swastykę, robi screenshoty jak ta osoba i wszyscy, którzy się przeteleportowali, stoją przy ogromnej swastyce i banuje wszystkich po kolei, bo na screenach rzekomo widać, że to oni. To raczej tak nie działa, nie? Nie macie nagrań, nie twórzcie takich wątków. Tyle ode mnie.
Inevara, wytłumacz mi jak włączyć program do nagrywania, zacząć nagrywanie tak, żeby osoby w skardze nas nie wykryły, że tam jesteśmy? Jak mi to wytłumaczysz to szacuneczek. Screenshot to jedyny możliwy dowód jaki się da zdobyć w przypadku takiego czegoś. To z tym Three to jakieś insynuacje. Trzeba znać podstawy, jakie Dominixator i zmywakdankmeme mieli, aby nam coś takiego zrobić, łączenie faktów. Tym bardziej, te osoby nie są święte i były wiele razy karane za różne przewinienia.
Inevara czy w takim wypadku według ciebie mam cały czas latać z włączonym nagrywaniem non stop? Poza tym na screenach YourNightmare widać,że Niezmazywalny trzyma spawner koni , na tych screenach widać że coś się dzieje.
Zrobienie zrzutu ekranu to wciśnięcie jednego przycisku. Rozpoczęcie nagrywania to często też tylko wciśnięcie jednego przycisku. I do zrzutów ekranu, i do nagrywania trzeba być obecnym przy sytuacji, więc to z tym "wykrywaniem" nie ma absolutnie żadnego sensu. Motywy motywami, ale równie dobrze motyw może być taki, że nagle ich nie lubicie i próbujecie wrobić, bo ktoś akurat sobie wziął do łapki jajko. Możliwych sceniariuszy jest nieskończenie wiele, ale słuszności żadnego nie potwierdzisz nie mając niezbitych dowodów. Nikt ci nie każe nagrywać cały czas. Starczy mieć program w tle i zacząć nagrywać jak tylko zaczyna się coś dziać. Żadna filozofia, tak wyglądało wiele miesięcy mojego moderatorowania, pewnie nie tylko w moim przypadku tak to było, więc co stoi na przeszkodzie wam, żeby sobie coś w tle włączyć?
Na przykład zżera to RAM a ja i tam mam już sporo programów w tle. Nagrania zajmują też dużo pamięci w przeciwieństwie do screenów. Jednak dzięki za poradę, chyba będę musiał kupić nowego kompa żeby móc nagrać jak ktoś mi niszczy działkę.
Tak podpowiem, że moje pierwsze dni z rangą moderatora były jeszcze ze starym komputerem, gdzie wszystko się praktycznie sypało, a ram był martwy już od samego włączania klocków. "sporo programów w tle". Zawsze możesz powyłączać te, których w danej chwili nie potrzebujesz, pomyślałeś o takiej opcji? Nagrania nie zajmują aż tyle miejsca, szczególnie jak wiesz, jak sobie program ustawić. Nagrywanie nie jest żadnym problemem, szczególnie jak osiągasz ponad 30 fps przy takiej ilości bytów, więc nie wymyślaj sobie wymówek, tylko próbuj, skoro tak ci zależy, a jak nie, to znajdź kogoś, kto zrobi to za ciebie.
Chyba każdy wie co niezmazywalny robi na serwerze. W przypadku dominixatora jest nieco inaczej bo on nie dokucza wszystkim graczom (jak zmywak) tylko niektórym. Co od tego czy ich lubimy czy nie, każdy w tej sytuacji by zgłosił osobę grifującą.
Czy my kogokolwiek wrobiliśmy? Nie mieliśmy programu do nagrywania, więc zebrany został dowód za pomocą screenshota. Sugerowanie, że my wrabiamy zmywakdankmeme jest niedorzeczne, bo przecież każdy kto gra chociaż trochę na OCV wie, że owa osoba ma do nas pretensje z niewiadomych przyczyn, ot taki dziecięcy bunt, jednak my nie wrabiamy kogoś, aby odnieść własną korzyść. Moim zdaniem jajko spawnujące i ta osoba konkretna tam jest jednoznaczna, że to on spawnuje te konie.