Witam. W związku z narastającym niezadowoleniem Graczy z serwera Creative proszę o rozwiązanie problemu z działkami. Na serwerze jest wiele nieużywanych działek (patrz tu: losowo rzucone cuboidy) a z racji, że mapa zbyt duża nie jest znalezienie swojego kawałka podłogi graniczy z cudem (sam dzisiaj szukałem miejsca i jest to problematyczne) ponadto jest to demotywujące dla osób nowych na serwerze. Czy istnieje możliwość masowego usunięcia nieużywanych działek lub powiększenia mapy?
Popieram inicjatywę, ale co do pustych działek. Sam posiadam dosyć wiele multikont w celu trzymania działki na oCV [patrz - Exploding_1, Exploding_2 Itd] których nie chciałbym stracić. (Tak, wiem że mowa o tych działkach które nie są używane ale po drodze o tym wspomniałem.) Co do reszty: znalezienie chociaż jednej działki zajmuje dosyć dużo czasu, sam się o tym nie tak dawno przekonałem. Poświęciłem ku temu około 30 - 40 minut, i finalnie znalazłem. Natomiast po drodze napotkałem pełno pustych, nie używanych działek, a jeżeli nie takich, to z wulgarnymi budowlami, bądź pozostałościami po wojnach na wagoniki z TNT Itd., a więc uważam że pomysł sam w sobie jest bardzo dobry. Bez dłuższego przedłużania, tak jak wyżej napisałem, popieram inicjatywę.
Myślę, iż byłby to dobry pomysł, mimo tego że usunięte zostaną także działki aktywnych graczy. Sam musiałem szukać dobrego miejsca na działkę przez godzinę, natrafiałem na różne budowle, wulgarne, czy tak jak wyzej exploding_tnt powiedzial, po wojnach na TNT. Popieram pomysł.
Skoro szukając wolnego miejsca trafiacie na tyle wulgarnych budowli czy nieużywanych, pustych działek, to dlaczego nie zgłaszacie tego na Support? Mogłoby to zwolnić miejsce na Wasze budowle.
Może wprowadzić automatyczne usuwanie działek po 30 dniowej nieobecności? Według mnie byłoby to o wiele lepsze niż usuwanie terenów dopiero wtedy kiedy gracz zgłosi to na support.
Dużo osób ma działki na mk, i co z nimi? Korzystają z nich, ale nie wchodzą na mk. Przez co mogli by stracić działkę. Ogólnie Jestem za, ale co z mk? Edit: Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest przeczyszczenie/powiększenie swiata.
A może by tak zacząć zwracać uwagę na określone limity, przestać je ciągle omijać i cieszyć się tym, co się dostaje? Jak chcesz mieć więcej działek, kup sobie svipa- po coś jest tam dostępna większa liczba działek. Zakładanie stu multikont to ignorowanie limitów dające "korzyści" temu, który to robi, a odbierające podstawowe możliwości zwykłym graczom, którzy po prostu chcą sobie zająć działkę i tam coś porobić. Chcecie więcej terenu z kolegami- zajmijcie sobie teren razem, swoimi pojedynczymi kontami. Brakuje miejsca? Kupcie svipa. Odnośnie wątku- op ma rację, chociaż według mnie przydałoby się dodatkowo całą mapę wyczyścić, zrestartować czy coś. W samej mojej okolicy jest pełno zniszczeń i brzydkich konstrukcji, które najwyraźniej miały na celu tylko i wyłącznie oszpecenie okolicy. Komu chciałoby się grać w takich warunkach? Naprawianie czegoś takiego ręcznie zajmuje naprawdę dużo czasu.
Jeżeli działki usuwałyby się automatycznie co 30 dni, to wystarczyłoby gdybyś wchodził co 29 dni na serwer na multikonto. Nikt ci nie karze grać na nim codziennie.
Może SV to nie to co OCV ale zasada jest taka sama. Jeżeli chcesz mieć działkę obok znajomego to wystarczy że tak jak napisała @nowez, zgłosisz sąsiadów na support a tam dalej administracja zobaczy co da się zrobić
Sądzę, że posiadając tylko jedną działkę do dyspozycji gracz szybko by ją zabudował i się znudził brakiem dalszych możliwości. Według mnie najlepszym i jedynym rozwiązaniem byłoby powiększenie mapy lub CAŁKOWITY jej reset. Póki co jestem Neutral
Chwilowo powiększyłem świat. Automatyczne usuwanie działek nie działa i co mam zrobić, przydałoby się.