Tak jak w tytule, propozycja dotyczy komendy /land view. Jak wiadomo, po wpisaniu tej komendy, pokazuje się nam granica 1 chunku i czy jest dziki/zajęty. Załóżmy, że ktoś [powiedzmy, że Stefan] tworzy nowy land i zaczyna zajmować chunki. Teraz musi spamować komendą czy zajął już ten chunk/chunk jest dziki/chunk jest zajęty przez kogoś innego. Moim zdaniem lepiej byłoby, gdyby komenda /land view wyświetlała chunki zajęte/dzikie w x odległości od Gracza, który wpisał tą komendę. Wtedy taki Stefan nie musi spamić komendą i przy okazji zaoszczędzi trochę czasu. Uważam, że takie nowe zastosowanie byłoby bardzo przydatne . Zachęcam do wyrażenia swojej opinii .
Świetna propozycja, tyle że po co robić w x odległości, lepiej byłoby /land view "nazwa_landu_którego_chce_widzieć_chunki". Za.
Jak najbardziej jestem za i fajnie by było gdyby było /land nazwa_landu trust nick gdyż czasami stojąc na drugim landzie nie mogę dodać do niego osób gdyż się one dodają do pierwszego landu. Chyba że takie coś jest ale ja nie wiem....
Za bardzo uproszczone, może jeszcze tp do chunku, To survival, trzeba się napracować aby sprawdzić land, Jak pisałem za bardzo uproszczone Na nie
Jeżeli to byłoby zbyt wielkim uproszczeniem, to może jeszcze usuńmy /home dla graczy bez premium? Argument absurdalny, co ma pokazywanie wolnego terenu w krótkiej odległości od gracza do upraszczania gry? Jeśli chcesz gry bez uproszczeń, to zapraszam na vanillę. Co do samego pomysłu, jest świetny. Osobiście zrobiłbym coś jeszcze z tą wełną pojawiajaca się po wpisaniu /land view. Chodzi mi o sam fakt, że przeszkadza w budowaniu/poruszaniu się między chunkami. Być może jestem jedyny z tym problemem, ale często sprawia mi to kłopot. Może dodać komendę "czyszczącą" powstałą wełnę? Albo po prostu zrobić tak, żeby ponowne wpisanie komendy /land view ją likwidowało?
Ja ją po prostu "pacam", aby bloki wełny zniknęły (tak jak można to zrobić z ogniem). Czasochłonne, ale skuteczne.
Witam, Propozycję uważam za bardzo dobrą, pomogło by to stałym jak i nowym graczom, przez co mogło by być ich więcej na serwerze. Na Tak