Mam nadzieję, że tak. CAŁY OTWARTY ŚWIAT JEST PEŁNY ZNISZCZONYCH PRZEZ TROLLI DOMKÓW. Czekam na zaginione statki, zrobię domek w koralowcu oraz aktywuję serce oceanu, byle by można było rybki spawnować ;D
1.13-Jakieś rybki i itd 1.12.2- Jest lepiej bo mamy (gracze) dużo budowli a jak wejdzie 1.13 Przepadnie
Jeśli wprowadzicie nowy generator Itd. będzie możliwość pobrania obecnej mapy? Nie chciałbym stracić tak na amen swojego dorobku w postaci państwa, okrętu, floty, jachtów i wielu innych budowli w które włożyłem masę pracy.
Tak sobie myślę i wydaje mi się że znalazłem rozwiązanie. Otwarty świat zostawić na 1.12.2, a dodać nowy otwarty na 1.13 i zrobić podobnie jak ze starym creative, poczekać aż ludzie znudzą się starym (1.12.2) przejdą na nowy (1.13), a starego usunąć po jakimś czasie.
Mi nie zależy na starej mapie, ponieważ znalazł się ktoś kto znalazł moją bazę i zniszczył cały dobytek więc teraz tylko czekam na nową mapę 1.13 gdyż stworzyłem server prywatny dla siebie i znajomych i po 4 dniach gry zaczeło zacinać od przeciążenia (tanio gorzej)
Mam tylko jedno pytanie, czy moje itemki i mój domek razem z mapą na survivalu zostaną w najbliższych dniach usunięte, czy survival będzie normalnie przez ok. 9 miesięcy?
Nowa edycja survival'u ma 6 tygodni, jaki sens jest robić nową edycję? Zapewne będzie mieć +/- 9 miesięcy.
Jestem przeciwnikiem zmiany od razu. Najlepiej będzie wprowadzić mapę z 1.13 tak jak to było ze starym i nowym cv.
Nie żeby co ale na vanilli działki nie można zrobić a i tak bym wolał nową mapę i wersję bo jest wiele nowości i inny generator dużo struktur pod wodą a tak to przez większość starej mapy nic pod wodą nie będzie bo strasznie dużo podróżowałem i jest dużo już wygenerowanego terenu.