Imię: Michał Dokładny nick w grze: ShyPoudy Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Najchętniej przybywam na serwerze OpenCreative, ok. 3 godz. dziennie. Data urodzenia: 04/04/2005 Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Swoją przygodę z Minecraft rozpocząłem w 2011r. Na wersji Minecraft Beta 1.6. Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Grę na sieci serwerów CraftApple rozpocząłem ok. 3 lata temu. (2015r.) Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na Serwerze gry lub Forum: Tak. Zostałem ukarany w postaci 3 godzinnego bana z powodu zapraszania na działki o złej tematyce. Czy posiadasz rangę PREMIUM na CraftApple: Tak, posiadam. Czy składałeś/składałaś wcześniej Podanie na Pomocnika CraftApple?: Tak. Pisząc podania potrafię zauważyć swoje słabości, niedopracowania oraz wiem nad czym mogę u siebie popracować. Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple: Moim zdaniem, serwer jest dopracowany. Można jednak przykuć uwagę do pewnych drobnostek, które mogłyby w pewnym stopniu urozmaicić rozgrywkę na serwerze. Jakie uprawnienia i obowiązki posiada Pomocnik: Pomocnik posiada przywileje, które jest zobowiązany użyć w przypadku wykroczenia kodeksu karnego. Pierwszym przywilejem pomocnika jest komenda /kick [Nick] [POWÓD], pozwala ona na dosłowne "wykopanie" gracza z serwera. Według kodeksu karnego, (§ 13. Punkt nr 2) komenda jest używana w przypadku niestosownego zachowania, braku poprawy po upomnieniu oraz słownictwa mogącego urazić publicznie daną osobę. Następnym uprzywilejowaniem pomocnika jest komenda /tempmute [Nick]. Ta komenda pozwala na czasowe wyciszenie gracza. Kodeks karny uświadamia, iż jeśli po wykorzystaniu wcześniejszej komendy gracz nie poprawi swojego zachowania, pomocnik musi użyć tymczasowego wyciszenia na czas 5 godzin. Ostatnim przywilejem pomocnika jest komenda /unmute [Nick]. Komenda zdejmuje karę wyciszenia z gracza. Pomocnik prócz przywilejów w postaci komend posiada również obowiązki. Pierwszym, a zarazem najważniejszym jest pomoc graczom w ich problemach. Pomocnik jest zobowiązany do pomocy nowicjuszom w ich problemach. Regularne sprawdzanie czatu, stanowi to jednocześnie pomoc moderacji. Pomocnik powinien odznaczać się bystrością przez np. zgłaszanie różnych usterek administracji wyższej. Równie ważnym obowiązkiem jest zbieranie dowodów podczas karania. Pomocnik powinien zebrać wystarczające argumenty podczas karania. Jest to niezwykle ważne, ponieważ ułatwia w ten sposób pracę administracji. Dzięki temu serwer jest utrzymany w porządku. Pomocnik musi być dyspozycyjny, musi dotrzymywać nadanych mu terminów. Aktywność jest jak najbardziej wskazana. Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać Pomocnikiem: Wiem, iż starając się o pomocnika, jestem zobowiązany do wielu obowiązków. Moim głównym celem jest pomoc graczom. Chciałbym zadbać o relacje międzyludzkie na serwerze. Uważam, że człowiek powinien czasami spróbować czegoś nowego, czegoś w czym jest naprawdę dobry. Opisz w jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Wiadome jest, że nie każda sytuacja jest taka sama. W moim przypadku zrobiłbym wszystko aby dojść do końca. Zastosowałbym różne skuteczne akcje aby zaspokoić konflikt. Począwszy od dokładnego przeanalizowania całej sprawy kończąc na wyciągnięciu konsekwencji. Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Tak. Zawsze w wypadku odmiennych charakterów staram się to korygować i dostosować się do danych sytuacji. Staram się utrzymywać miłą atmosferę. Opisz swoją osobę: Tutaj min. 5 rozbudowanych zdań.: Cześć! Jak już wspomniałem mam na imię Michał. W tym roku ukończyłem 13 lat. Pochodzę z małego miasta Stalowej Woli. Z racji iż jest to początek ósmej klasy przygotowuje się do testów ósmoklasisty. (Jestem rok wcześniej) Jestem osobą pracowitą, która stara się każdą sytuację doprowadzić do końca. Mam dużo zainteresowań, a moim najważniejszym "hobby" jest sport, a dokładniej pływanie. Pływanie jest dla mnie odskocznią od codziennych zajęć lekcyjnych i rutyny. Co roku startuje w zawodach z czego jestem naprawdę dumny. Uczęszczam również na robotykę. Na robotyce składamy LEGO z serii MINDSTORM, która zawiera różne kable oraz kostki niezbędne do działania robotów. Skomplikowane mechanizmy oraz programowanie pobudza moją wyobraźnię. Co roku na Uniwersytecie Jagiellońskim jest organizowany ogólnopolski konkurs fizyczny. Lubię rysować różne szkice. Dziele się tym zainteresowaniem z moim tatą, który również pomaga mi udoskonalać talenty. Moją pasją jest również bieganie. Staram się zachować swoją kondycję na poziomie wystarczającym dla siebie. Dzięki bieganiu uczę się wytrwałości co potem pomaga mi w zdobywaniu osiągnięć. Jestem maniakiem gier komputerowych. Wchodząc w wirtualny świat, odcinam się od rzeczywistości. Dla mnie komputer jest miejscem, w którym można spotkać różnych ludzi z różnych województw, rejonów, a nawet krajów. Jestem osobą bardzo wrażliwą, która stanie murem za osobą poszkodowaną. Wykazuję się asertywnością i wczuwam się w skórę drugiego człowieka. Lubię pomagać innym.. Co najbardziej podoba Ci się w grze Minecraft: Minecraft jest grą, którą interesuję się od dzieciństwa. Począwszy od słabych początków, kończąc na wielkich sukcesach. Wszelkie generatory napędzające tą grę generują świat z różnymi miejscami do zwiedzania. Moim największym "hobby" w minecraft jest budowanie. Dzięki niemu mogę ukazać co tak naprawdę czuje. Możliwość dodania różnych modyfikacji jest bardzo ważnym aspektem w minecraft. Najnowsze aktualizacje urozmaicają rozgrywkę. Określ swoją dyspozycyjność: Jestem dyspozycyjny na różne sposoby m. in.: W grze, Skype, Facebook, TeamSpeak, Forum i Snapchat. Umotywowanie podania: Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego podania. Jest to dla mnie bardzo ważne, ponieważ Minecraft jest odskocznią od codzienności. Chciałbym poczuć, że robię naprawdę coś ważnego i dobrego. Chciałbym pomagać i ulepszać relację międzyludzkie na serwerze. Jest to dla mnie bardzo ważne aby dzięki mnie ktoś mógł czuć się szczęśliwy.
Chcialam sie rozpisac i zniszczyc podanie do ostatniej literki, ale potem znalazlam to... 2017: 2018: i podanie, i tak wlasciwie cala kandydature, zniszczyles sam sobie. Palcem nawet nie musialam kiwnac, ha! Thank u, next
Yumiisiek, po twojej wypowiedzi wnioskuje, że jesteś lekko pesymistycznie do mnie nastawiona i chciałbym abyś dała sobie mnie poznać. Jeśli chodzi o datę urodzenia fakt, była ona inna, ale jak można zauważyć poprawiłem ją. Było to dosyć dawno więc nie wiem na jakie pomysły mogłem wpaść. Miłego dnia!
Spoczko typek ale i wgl moim zdaniem się nadajesz, na ts jesteś bardzo pomocny i na serwerze też. Nadajesz się choć wydaje mi się że były ostatnio na cb skargi i miałeś muty więc nwm ale tak coś mi się wydaje. Wielkie Tak
Podoba mi się fakt iż tak bardzo rozwinąłeś wypowiedź w kilku odpowiedziach, nie widzę prawie wad, czasem widuję jak pomagasz. (To czy się nadajesz nie zależy od nicku i głupstw sprzed roku) . Nigdy nie widziałam abyś łamał regulamin. Na tę chwilę jestem na -TAK- ~Goust <3
Ibrisku ty też się nie nadajesz papa ;3 wracajmy do tematu Przyjemnie mi się to bardzo czyta i chce poznać więcej takich Historii czy coś w tym stylu. Bez sensu mieć range premiun jak chcesz iść na pomocnika, dopóki twoje podanie nie zostanie przyjęte lub odrzucone. Nie mam co już skomentować Jak dla mnie trochę małe tak elo benc
Okej, jak widzę po dokładnym przeanalizowaniu podania, a nie śmiejąc się z głupich komentarzy użytkowników Forum i Społeczności CA czas na moją ocenę Twojej kandydatury. Jak na moje, patrząc oczywiście ze strony Podania jesteś osobą pozytywną, inteligentną jak na swój wiek i z ciekawymi pasjami. Mimo, że o Tobie z sekcji prywatnej nic nie wiem, wydajesz się na prawdę miłą i pozytywną osobą (wnioskuję to z chatu OCV). Mimo, że jak to Yumi zauważyła - troszkę popełniłeś błąd kłamiąc w starszym Podaniu, ale spójrzmy na to z innej perspektywy - każdy popełnia błędy i nikt nie jest święty, każdy popełnił głupstwa za które żałuje, jak np. @GepardsPL kiedyś, czy też @Skyraf odchodząc nie przemyślanie z Ekipy, a potem żałując, czy też ja - no, sami wiecie ;p, sporo tego było. Wierzę jednak, że każdy może potrafić się zmienić, jeśli tylko będzie chciał. Wystarczy na spokojnie przeanalizować to co kiedyś było i wyciągnąć z tego wnioski, dojrzeć do tego. Jak już wspomniałam powyżej - jesteś inteligentną i jak na moje - przyjazną osobą, ale czy to wystarczy? Pokaż na co Cię stać - pomagaj troszkę więcej, udzielaj się więcej na ts, pozwól się innym poznać prywatnie, a na pewno Ci się uda spełnić Twoje marzenia, "And I know I can be - Anyone I want to be". Weź ten cytat do serca i leć za marzeniami i je realizuj. Jeszcze na tak czy nie nie jestem, ale w każdym bądź razie zapraszam na ts i daj mi znać kiedy będziesz, przepytam cię z komend, które powinieneś ogarniać, żeby pomagać poprawnie ludziom i wtedy udzielę Tobie werdyktu (oczywiście na razie jestem na NEUTRAL+ z tego co zauważyłam na chatcie, ale jeszcze komendy, powinieneś je ogarniać, ale jeszcze zobaczymy. Ja już na ts wbijam, na klockach jak będziesz daj mi znać, wtedy wbijesz na TeamSpeak i zobaczymy jak u cb z komendami ;p ). Pozdrawiam i do zobaczenia, Crytal! EDIT Z OCENKĄ: Przepytałam Cię dokładnie z 36 pytań, odpowiedziałeś na 35. Nie wiedziałeś tylko jak się usuwa wcielenie, ps. jest to komenda /undisguise ;p. DLA CIEKAWYCH - jakie były pytania? : -Jak się tworzy działkę? -Jak się dodaje do działki gracza? -Jak się zajmuje działkę na której się stoi? -Jak się dodaje zaufanego gracza do działki? -Jak się usuwa gracza z działki? -Jak się zmienia biom? -Jak się ustawia płec? -Jak się poślubia gracza? -Jak się wchodzi na listę poślubionych graczy? -Jak się sprawdza kto jest na serwerze? -Jak się zmienia skina? -Jak się zmienia tryb - survival lub creative (na ocv) -Jak się stawia działkę na otwartym świecie? -Jak się połącza działki? -Jak się włącza i wyłącza wcielenie? -Jak się włącza chat działkowy? -Jak się ustawia dom (komendą)? -Jak się potwierdza akcje dotyczące z działką? -Jak się czyści działkę? -Jak się usuwa działkę? -Jak się teleportuje do domu? -Jak się kogoś odwiedza? -Jak się dowiadujesz informacji o działce na której stoisz? -Jak się blokuje gracza na twojej działce? -Jak się odłącza połączoną działkę? -Jak się dodaje flagę działki? -Jak się ustawia nazwę działki? -Jak się ustawia sethome działki? Komendy Pomocnika: -Jak się mutuje na określony czas gracza? -Jak się odmutowuje gracza? -Jak się kickuje gracza? -Jak się ustawia AFK'A? Pytania z Regulaminu CA: -Co to jest FLOOD i co pod niego uznajemy? - włącznie z dekretami -Co to jest NETYKIETA i co bierzemy pod uwagę (co jest z nią związane)? Podsumowując - Jestem na TAK i mam nadzieję, że się dostaniesz, Good Luck!
Jesteś bardzo pomocny na serwerze, ale moim zdaniem powinieneś trochę dłużej na nim spędzać czasu, ponieważ ja wiem, że wchodzisz tylko często po to aby pomagać innym i podob mi się to, ale powinieneś też dać sobie trochę rozrywki, żeby sobie pograć itp. Ogólnie to bardzo pomagasz, za każdym razem kiedy ktoś poprosi Cię o pomoc. Poznałam Cię również przez TS i no tak... Moim zdaniem jesteś idealnym kandydatem, tylko proszę, popraw trochę aktywność (i pisz trochę więcej do mnie ; o Jest na wielkie, duże TAK i to nie dlatego, że się kumplujemiy i wgl tylko dlatego co opisałam.
siemaneczko, co do twojego podania zawarte jest w nim wiele powtorzen typu; staraj sie tego unikac, bo przez to twoje podanie wydaje się ???nudne??? bo nie wiem jak to mozna nazwac. co do reszty podania fajnie sie czyta, dosc estetyczne. mowiac o twojej "pomocy" na serwerze nie jestem w stanie zbytnio tego okreslic, aczkolwiek pare razy mi pomogles z komendami co idzie na + Z twojego podania mozna wywnioskowac takze ze jestes osoba przyjazna i milo nastawiona do ludzi. Btw, fajnie ze zmieniasz date urodzenia. no to moja ocena to niech bedzie neutralna. milego dzionka!!!
Jestem na TAK. Bardzo miła, i sympatyczna osoba, długi staż na serwerze, doświadczenie. Obeznany ze zmianami. Podanie ładne, obczaja Survival i Creative, bardzo dużo się udziela na czacie, i pomaga. Zdecydowanie za.
Podanie czytelne ładne itp. jesteś bardzo pozytywnym graczem, miło się z tobą rozmawia gra jestem na TAK życzę powodzenia brat! <3
Jesteś bardzo pomocną osobą. Bardzooo często widzę Cię na serwerze. I na SV i na CV! Można się do ciebie zwrócić, z każdą sprawą. Życzę powodzenia! Jestem na TAK!
Pomaga? Pomaga. Próbuje ogarniać idiotów? Próbuje. Chce być pomocnikiem? Chce. Pomimo, iż nie jestem zwolennikiem przyjmowania osób młodych do ekipy uważam, że dodatkowe ręce które będą ogarniały cwaniaczków z chatu przydadzą się. Jeżeli będzie SOLIDNIE panował nad chatem to jestem za przyjęciem. Poza tematem jeszcze się wypowiem w kwestii osób piszących "Jakie piękne podanie". Zauważyłem, że wam to wystarczy podłożyć byle gówno pod mordę, a będziecie stękać z zachwytu jakie to ono nie cudowne. To podanie jest napisane na miarę osoby 13/14 letniej. Nie wiem czym jest spowodowany ten zachwyt, ale jak czytam takie komentarze i widzę jaki poziom reprezentują te osoby to jestem mocno zażenowany.
Jestem przekonany, że nie zawiedziesz mojego zaufania i z pewnością sprawdzisz się w roli Pomocnika. A tymczasem pozwól mi życzyć Tobie wytrwałości, wytrwałości i jeszcze raz wytrwałości. Proszę zapoznaj się raz jeszcze z obowiązkami i uprawnieniami Pomocnika. A także w wolnej chwili z Regulaminem CraftApple oraz Dekretami zmieniającymi go. Kandydatura zaakceptowana