MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Podanie] Wapno

Discussion in 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' started by Wapno, 15 February 2019.

Tags:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Wapno

Wapno Użytkownik

Imię:
    Wojciech

Dokładny nick w grze:
    Wapno

Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej:
    Obecny na serwerze jestem codziennie lub prawie, każdorazowo 3 - 4 godziny. Gram na trybie survival.

Data urodzenia:
    23.06.1995

Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecrafta i wersja:
    Po raz pierwszy pokazano mi Minecrafta w sierpniu 2013 roku, była to wersja 1.6.2. Zaś na własnym komputerze Minecrafta mam od drugiej połowy 2017 roku i była to wersja 1.9.4.

Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple:
    Na Craftapple gram od 2 połowy grudnia 2018 roku.

Czy kiedykolwiek byłeś karany na Serwerze gry lub Forum:
    Nigdy nie byłem banowany ani kickowany.

Czy posiadasz rangę PREMIUM na CraftApple:
    Nie posiadam żadnej rangi.

Czy składałeś/składałaś wcześniej Podanie na Pomocnika CraftApple:
    Nie, to jest moje pierwsze podanie.

Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple:
    Chciałbym aby zostały naprawione drobne bugi oraz system automatycznego usuwania działek graczy, którzy nie logowali się dłużej niż kilka miesięcy. Zdarza się, że znikają landy oraz punkty w sojuszach.

Jakie uprawnienia i obowiązki posiada Pomocnik:
    Obowiązki:

• Odpowiadać na zadane pytania przez Graczy, doradzać oraz porozumiewać się z nimi.
    • Udzielać się na serwerze oraz na Forum.
    • Zgłaszać wszelkie problemy Administracji.
    • Być dyspozycyjnym.
    • Przyjmować różne dodatkowe zadania od rang wyższych.
    Uprawnienia:
    • /kick (Nick) (Powód) - Wyrzuca danego Gracza z serwera.
    • /tempmute (nick) (czas) (powód) - Blokuje danemu graczowi możliwość korzystania z czatu na określony czas
    • /unmute (nick) - Zdejmuje wyciszenie gracza
    Dlaczego chciałbyś zostać Pomocnikiem:
    Chciałbym zostać pomocnikiem ponieważ to jest mój ulubiony serwer i chciałbym wziąć czynny udział w jego życiu jako członek ekipy. Dysponuję znajomością wszystkich komend dostępnych dla graczy oraz chcę dbać o porządek na czacie. Zdarza mi się przebywać na serwerze kiedy nie ma nikogo z pomocników/administracji. To prawda, że na pytania graczy można odpowiadać bez tej rangi, jednak nie można kontrolować porządku.

Opisz w jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty:
    Najpierw postaram się rozeznać co jest przyczyną i przedmiotem konfliktu. Poproszę skłócone osoby do zaprzestania sporu i zasugeruję pisanie w wiadomości prywatnej lub komendę /ignore. Jeśli moje prośby nie poskutkują, będę zmuszony użyć komendy /kick. Zaś w przypadku stwierdzenia notorycznego łamania netykiety przez gracza, skorzystam z komendy /tempmute. W trudniejszych sytuacjach poinformuję o problemie Administrację.

Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi:
    Tak, jak najbardziej.

Opisz swoją osobę:
    Jestem osobą sumienną, odpowiedzialną i z pewną dozą humoru. Mój nick na serwerze odwołuje się do jednego z moich największych zamiłowań, czyli chemii. Kiedy chodziłem do szkoły, to właśnie chemia była najbardziej uwielbianym przeze mnie przedmiotem. Zostałem finalistą wojewódzkiego konkursu chemicznego, prowadziłem pokazowe lekcje z doświadczeniami dla młodszych klas, dwukrotnie prezentowałem pokazy na dniach otwartych szkoły. Założyłem również stronę internetową o chemii, pisząc samodzielnie od zera HTML+CSS+PHP. Na podwórku obok domu robiłem wybuchowe doświadczenia. W tym samym mieście co ja, urodził się Paul Ehrlich, który był chemikiem, bakteriologiem oraz laureatem nagrody Nobla z medycyny, więc chciałem pójść w jego ślady i wybrałem naukę w liceum, w klasie o profilu biologiczno-chemicznym. Na studia nie poszedłem, ale udzielam korepetycji z tego przedmiotu. Bardzo pociąga mnie świat nauki i techniki. Od dziecka fascynowały mnie komputery, lasery i inne bajery. Ciekawiło mnie co i jak działa oraz jak zostało zrobione. Również sam kiedyś chciałbym wykonać coś własnoręcznie, na przykład radio AM z wykorzystaniem tranzystorów lub lamp. Lubię zapoznawać się z ciekawostkami z dziedzin takich jak matematyka, fizyka, astronomia oraz mechanika kwantowa. Jestem wprawionym użytkownikiem GNU/Linux i opanowałem wiele dystrybucji. Aktualnie moją największą pasją jest kolej, a w szczególności stare dworce i lokomotywy. Podróżuję tam gdzie mnie tory poniosą. Odwiedziłem sporo miast w swoim oraz sąsiednich województwach. Zdarza mi się także jechać samotnie pociągiem za granicę. Państwem, które wzbudza moją największą sympatię jest Republika Czeska. Uwielbiam wszystko co jest związane z tym krajem; no prawie wszystko, bo oprócz piwa, gdyż nie piję alkoholu w ogóle. Staram się również mówić w czeskim języku i nie miałbym nic przeciwko gdyby przyszło mi spędzić w Czechach resztę życia. Hobbystycznie fotografuję lustrzanką i chętnie zaprezentuję zdjęcia swojego autorstwa. Kolekcjonuję bilety kolejowe i widokówki. Mam w zwyczaju wymieniać się pocztówkami z innymi osobami, a czasem nawet dłuższymi, papierowymi listami. Lubię poznawać nowe osoby, wysłuchać, a w razie potrzeby służyć poradą.

Co najbardziej podoba Ci się w grze Minecraft:
    W grze Minecraft najbardziej podoba mi się to, iż daje ona olbrzymie pole do działania. Można trzymać wiele gatunków zwierząt, uprawiać warzywa oraz zboże i wytwarzać narzędzia. Wciągające jest kopanie surowców, odkrywanie podziemnych jaskiń i kopalń. Dobrze jest móc dać upust swojej kreatywności budując rozmaite budowle. Dzięki użyciu redstone można projektować złożone mechanizmy z użyciem bramek logicznych.

Określ swoją dyspozycyjność:
    Można się ze mną skontaktować na komunikatorach:
    • Facebook
    • Instagram
    • Forum
    • na serwerze /msg Wapno
    Umotywowanie podania:
    Chciałbym zostać pomocnikiem ponieważ jestem przekonany, iż znakomicie sprawdziłbym się w tej roli. Pragnę dbać o porządek, odpowiadać na pytania graczy i być aktywnym członkiem ekipy.

• Lubię To x 7
    • Nie zgadzam się x 2
    • Zabawne x 2
    • Przyjazny x 2
    • Optymista x 2
    • Zgadzam Się x 1
    • Zwycięzca x 1
    • Kreatywny x 1
    • List
    #1 Wapno, 15 February 2019
    Last edited: 16 February 2019
    Reklama
  2. Wulf__

Wulf__ Użytkownik

Szczerze powiedziawszy nie mam tu nic do skrytykowania, a wręcz przeciwnie! To jedno z pierwszych podań, które naprawdę mnie zaskoczyło!
    Byłem niezwykle zafascynowany opisem Twojej osoby. Opis jest rozbudowany i czyta się go jak świetną książkę. W skrócie: Podaniu niczego nie brakuje.

Przyznam się, że spodziewałem się podania z Twojej strony. Na forum często pojawiają się skargi Twojego autorstwa, a czacie jesteś przeze mnie bardzo często widywany. Pomaga bardzo dużo, a na czacie pod pytaniem widuje jego nick niemal zawsze, gdy tylko jest aktywny.

W tym momencie nie wyobrażam sobie lepszego kandydata na Pomocnika niż @Wapno .

Jestem na Tak i życzę Ci powodzenia!

• Lubię To Lubię To x 4
    • Nie lubię Nie lubię x 3
    • Przyjazny Przyjazny x 3
    • Zabawne Zabawne x 1
    • List
    #2 Wulf__, 16 February 2019
  3. Sinmiedo

Sinmiedo Biznesmen

No nieźle. 24 lata, a myli pojęcia "kradzież" i "zarobek".

Śmiechłem.

• Lubię To x 2
    • Burak x 2
    • Zgadzam Się x 1
    • Zabawne x 1
    • Kreatywny x 1
    • List
  4. Roxerbrand

Roxerbrand Słodziaczek

Wady Podania:
    - Podanie (moim zdaniem) jest trochę krótkie.
    - Zbyt krótkie odpowiedzi na część pytań.

- Czasami zdarza Ci się nie pomagać graczom, ale stosunkowo rzadko.

Więcej przeciwwskazań nie znalazłem. :D
    Powodzenia!!! :D
    Jestem na TAK :>
    Życzę miłego dnia. :D

• Nie lubię Nie lubię x 2
    • Burak Burak x 1
    • List
    #4 Roxerbrand, 16 February 2019
    Last edited: 17 February 2019
  5. Crytal

Crytal Użytkownik

Podaj fb

• Burak Burak x 5
    • Zabawne Zabawne x 2
    • Nie lubię Nie lubię x 1
    • List
  6. AngelKiller

AngelKiller Użytkownik

Witaj, Tu Angelkiller. Czas na opisanie twojego podania :).

Podanie jest czytelne, przejrzyste, i bardzo estetyczne to już jakiś + :)
    Jak dla mnie Pierwsze podanie które może konkurować z podaniem @Wulf__ .
    Lecz pojawił się inny problem. Napisałes skarge na gracza który podobno groził czy ubliża
    ł.
    Chyba nie przeczytałeś regulaminu. Cyt:

W przypadku gdy Użytkownik jest obrażany, szykanowany, zastraszany lub przeszkadzają mu wiadomości innego Użytkownika, powinien skorzystać z komendy „/ignore ”. Komenda ta ukrywa wszelkie działania na czacie danego Użytkownika, którego Użytkownik wskazał w atrybucie

Co oznacza ze mogłeś nie zapoznać się z regulaminem. Proszę abyś zapoznał się z regulaminem i nie robił więcej takich skarg za nic.
    Z Przykrościa informuje iż zmieniam moje zdanie dot. podania na: Neutral, nie chce odebrać ci szansy na pomocnika, bo jest to trochę bolesne jak naprawdę ci zależy, Pokaz mi ze zasługujesz na TAK a wtedy niezwłocznie zmienie zdanie

• Lubię To Lubię To x 2
    • Pomocny Pomocny x 1
    • Użyteczne Użyteczne x 1
    • Optymista Optymista x 1
    • List
    #6 AngelKiller, 16 February 2019
  7. Wapno

Wapno Użytkownik

Żadna groźba nie była kierowana do mnie, więc z /ignore nie korzystałem. Odrobina czujności jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła, zatem zrzut ekranu został przekazany Administracji.

• Lubię To Lubię To x 1
    • List
    Reklama
  8. AngelKiller

AngelKiller Użytkownik

Nie zrozumiałeś mnie, Jako pomocnik powinnes powiadomić gracza ze jest komenda taka jak /ignore, A ty nie zrobiłeś tego i jestem przekonany ze nawet nie zainterweniowałeś. A napisałeś bez podstawna skarge, Proszę cie abyś przeczytał jeszcze raz co napisałem ze zrozumieniem, Nie zmieniam swojego zdania na temat podania lecz jestem ku tego bliski.

• Lubię To Lubię To x 4
    • Burak Burak x 1
    • List
  9. _Zyraf_

_Zyraf_ Żyraf

Cześć Wapno,

Ogólnie widać, że na pisanie tego podania poświęciłeś dość dużo czasu.
    Widać pełno skarg z twojej strony na innych Graczy łamiących regulamin.
    Jednakże moim zdaniem powinieneś też po wypowiadać się pod innymi podaniami jak i różnymi propozycjami.
    Co do gry to widzę Cię bardzo często na trybie Survival. Prawie zawsze jak wejdę to za uwarzę twój nick na Tab'ie lub na czacie.
    Ale co do pomagania to zauważyłem, że nie zawsze pomagasz Graczom. Czasami tak, czasami nie.

Ocena czy jestem na tak, czy nie jest bardzo ciężkim wyborem w twoim przypadku. Jednakże nie jestem do końca przekonany by dać na Tak, więc po prostu: Jestem na Nie.

Pozdrawiam Żyraf~

EDIT: @Wapno wtedy kiedy ja byłem i ktoś potrzebował pomocy nie miałeś AFK, chodziłeś sobie po spawnie i tyle.

• Lubię To x 2
    • Zgadzam Się x 1
    • Nie zgadzam się x 1
    • Zwycięzca x 1
    • Pomocny x 1
    • Przyjazny x 1
    • Burak x 1
    • List
    #9 _Zyraf_, 16 February 2019
  10. Wapno

Wapno Użytkownik

Nie mogłem zareagować, ponieważ nie widziałem całej dyskusji. Zaś znam wzmiankę w regulaminie na temat komendy /ignore.

• Lubię To Lubię To x 1
    • List
  11. AngelKiller

AngelKiller Użytkownik

Rozumiem ze chcesz się bronić i nie doprowadzić aby nazwać cię winnym, ale czasami po prostu lepiej się przyznać, Niestety ale po analizie twoich wiadomości musze zmienić swoja wiadomość, Nie idź tą drogą, nie opłaca się.

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Zabawne Zabawne x 1
    • Kreatywny Kreatywny x 1
    • Burak Burak x 1
    • List
  12. Crytal

Crytal Użytkownik

Ale ty wiesz, że pomocnika nie dostaniesz? xd

• Zabawne x 4
    • Burak x 2
    • Lubię To x 1
    • Nie lubię x 1
    • Zgadzam Się x 1
    • Przyjazny x 1
    • List
  13. Wapno

Wapno Użytkownik

O ile nie jestem AFK lub nie piszą do mnie dwie osoby na raz, to zawsze odpowiadam na pytania. A jeśli w tym dziale pojawią się podania napisane przez inne osoby, to na pewno się wypowiem pod nimi.

Jeśli w przyszłości pojawi się podobna sytuacja, to na pewno zareaguję. Z racji tego, iż na serwerze jestem stosunkowo od niedługiego czasu, nie znam wszystkich metod reagowania na tak rzadko spotykane sytuacje. Patrząc na dyskusje pod podaniami osób, które są obecnymi Pomocnikami, można zauważyć, iż nie każda z tych osób miała pełne doświadczenie we wszystkim. Nie ma nikogo, kto na samym starcie byłby biegły we wszystkim. Skoro jednak inni się nie poddali, to ja również nie zamierzam rezygnować.

• Lubię To Lubię To x 2
    • List
    #13 Wapno, 16 February 2019
  14. Wulf__

Wulf__ Użytkownik

Sądzę, że wypowiadanie się pod podaniami nie jest złym pomysłem, aczkolwiek czasem część pomocników nie wypowiada się na niektóre podania, także nie skreślajmy go tylko z tego powodu. A propozycje pojawiają się bardzo rzadko, więc nie ma tu szczególnie na co odpowiadać.

Pojawiła się skarga Wapna, w której to nie łamano regulaminu. Wiem, że na pewno część osób będzie to działać drażniąco, lecz ja z swojego własnego doświadczenia wiem, że popełnianie błędów pomaga w ich unikaniu w przyszłości.

Póki co nie zmieniam swojego zdania i nadal pokładam w Tobie nadzieje.

• Lubię To Lubię To x 2
    • Przyjazny Przyjazny x 2
    • Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • List
  15. AngelKiller

AngelKiller Użytkownik

Tego oczekiwałem, Jak na razie nadal neutral ale idziesz lepszą drogą :) Tak trzymaj. Licze ze @ThreeEyedMaster Podejmie słuszne kroki.

16. Slimsnoker

Slimsnoker Chłopiec

Czy według was kandydat to osoba, która ciągle pomaga podczas swojej aktywności na serwerze? Zatrzymajcie sobie dla siebie, że ''O jak czasami tam nie pomożesz to minus jest''. Od pomagania nie tylko są kandydaci na tą ''Wspaniałą rangę''. I jak nie ma kogoś z E&A na serwie to owszem, może taka osoba pomóc, ale zmierzam do tego, że raz czy dwa może kandydatowi zdarzyć się, że nie pomoże, bo sam ma ludzkie potrzeby, albo po prostu może nie zauważyć.

Co do osoby, która się stara o pomocnika, to nie ocenię tej aktywności na serwerze (wiecie czemu), ale sądząc po wypowiedziach innych osób i podaniu, to ja na miejscu adminów dałbym mu szansę. Jedyny haczyk to staż na serwie i moja niepewność co do wieku.

Jeszcze jedno:
    To co w końcu jest krótkie: podanie czy część pytań? Bo moim zdaniem to podanie nie jest krótkie, policzyłem na kalkulatorze internetowym, podanie ma około 800 słów.

• Lubię To Lubię To x 5
    • Nie lubię Nie lubię x 1
    • Pomocny Pomocny x 1
    • List
  17. Miqood

Miqood Użytkownik

Cześć, twoje podanie jest cudowne, widać że jesteś dojrzałym człowiekiem. Przydałby się taki człowiek w ekipie. Dość już tych niedojrzałych KalakówPL czy ShyPoudy. Twoje podanie ma same plusy.

Jestem na TAK

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 2
    • Optymista Optymista x 1
    • Burak Burak x 1
    • List
  18. Gruzinka Nikola

Gruzinka Nikola Cofnieta do przodu

Nie chce mi się tego czytać, bo za długie, więc automatycznie jestem na 75% tak.

• Burak x 3
    • Lubię To x 1
    • Nie lubię x 1
    • Zwycięzca x 1
    • Kreatywny x 1
    • List
  19. GepardsPL

GepardsPL Pszenżyto

Witam.
    Jestem na nie, mała aktywność na forum, na serwerze w ogóle ciebie nie widzę, jedyny twój plus to chyba wiek, ale z tym też bym uważał.
    pozdro

• Lubię To x 1
    • Zgadzam Się x 1
    • Zabawne x 1
    • Pomocny x 1
    • Kreatywny x 1
    • List
  20. Wapno

Wapno Użytkownik

Jak chcesz popisać, to zapraszam na /msg.

Dzięki za przeczytanie, ale nie rozumiem co złego zrobił KalakPL, że się tak o nim wyrażasz.

Na serwerze właściwie codziennie po kilka godzin. Wystarczy zajrzeć tutaj.

• Lubię To Lubię To x 1
    • Zabawne Zabawne x 1
    • List
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page