Nwm czy ktoś miał podobny pomysł ale do rzeczy Na serwerach na których grałem był ,, mod ,, na ścinanie całego drzewa bijąc jeden kawałek np pień . Ułatwiło by to gre gdy np w dżunglach są bardzo wysokie drzewa ;p Tyle Ps 1 post od nowego forum
No nie do końca. TO rozwiązało by problem pięknych drzew obecnego generatora, których ścinanie jest bardzo niefajne (lekko mówiąc), a tym samym sprawiło, że obecny generator stałby się bardziej grywalny. Pomyślmy co to nam daje? - Więcej drewna? (Nie) - Trwalsza siekiera? (Nie) - Przyspieszenie rozgrywki? (Tak) Moim zdaniem taka funkcjonalność ma znikomy wpływ na strukturę rozgrywki (czyt. nie zmienia zasad survivalu), a jedynie ją usprawnia. Niczego za darmo to graczowi nie daje bo nadal musi te drzewka ścinać, a do tego zrobić siekierkę, która pada równie szybko co przy ręcznym ścinaniu drzewa "po klocku". Jak najbardziej ZA.
Ja jestem na NIE. Popsuje to tylko obecne mc było by właśnie zbyt łatwo, do tego lasy znikałyby w błyskawicznym tempie.
Ogólnie to pomysł nie jest zły, ale z tego co kojarzę, tego rodzaju modyfikacje stosuje się na serwerach typu Freebuild a nie Survival.
Z tego co wiem jest na to jakiś plugwin ; tyle ile jest kawałków drzewa tyle naliczy siekiera i tyle mniej użyć będzie
Kłóci się to z obecną ideą Survival'u, to raz. Tego rodzaju plugin'y nie rozpoznają naszych niestandardowych drzew jako "drzewa". Nawet jedna z administratorskich komend na usunięcie drzewa ma z tym problem. Dlatego też propozycja, chociaż nie głupia, nie zostanie zrealizowana na Survival'u CraftApple. Dzięki za poświęcenie czasu na zaproponowanie usprawnienia, to zawsze cieszy gdy Gracze angażują się w życie serwera.