MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Świadectwo

Discussion in 'Hydepark' started by Inevara, 17 October 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Heh. Śmieszna sprawa. Napisanie tego wątku było planowane na moment, jak już powyzywam, kogo trzeba (czyli na za-około-tygodnia), ale, jak zresztą zawsze, nie chce mi się. Tak więc piszę teraz.

Jakichś szczególnych, artystycznych pożegnań tu nie uświadczycie, jednak chcę zostawić pewne świadectwo. Dla pewności zrobię jego kopię w notatniku czy czymś takim i porobię screenshoty. Nie zabijecie hydry prawdy.

To, co zaraz napiszę, a co w momencie waszego (przynajmniej mam taką nadzieję) czytania zostanie już napisane, może wydać wam się głupie, śmieszne, durne, <tu wstaw dowolny negatywny przymiotnik>, ale innych pomysłów nie mam, a to przy okazji całkiem mi się podoba.

Widzicie, co dzieje się na serwerze? Administracja konstruuje serwer tak, żeby działał jak najlepiej na portfel właściciela. Zrozumcie, że to gracze tworzą grę, twórca tylko daje środki. Wyobraźcie sobie- gracie sobie na takim craftapple, ale nie grają tu Polacy, lecz sami Niemcy. Czy nadal będziecie uważać, że to polski serwer? Polski serwer, gdzie nie gra ani jeden Polak? Nie sądzę, żeby było to prawidłowe. To samo jest też tutaj. To wy tworzycie ten serwer, nie administracja, to administracja powinna dostosować się do was, nie wy do niej. Jeśli nie podoba wam się działanie administracji, możecie interweniować. Możecie przestać napełniać kieszenie właściciela, żeby pokazać mu, że nie podoba wam się to, co robi. Możecie masowo odchodzić z serwera, żeby pokazać właścicielowi, że go nie potrzebujecie. Tutaj <wstaw dowolny przymiotnik> fragment. Słucha ktoś Kaczmarskiego? Akurat pasuje tutaj cytat z jego "Obławy": "Nie dajcie z siebie zedrzeć skór, brońcie się i wy. O bracia wilcy, brońcie się nim wszyscy wyginiecie". Wiecie, co mam na myśli? Mam na myśli waszą konformistyczną postawę. Ile jest jednostek, które chcą coś zmienić? Raz jedna osoba się odezwie, że nie podoba jej się to, co dzieje się na serwerze, reszta akceptuje te zmiany, nawet jeśli jest to wbrew im. Przykład: Ostatnio usunięto możliwość wolnego przekazu pieniędzy w skarbonce. Chcecie takiego modelu ekonomicznego? WSZYSTKIE transakcje, które zawierają w sobie czynnik przekazu pieniędzy w skarbonce, muszą oczekiwać akceptacji administracji. Podoba wam się taki kontrolowany rynek? Takie ograniczenia wolności? Nie sądzę. Brońcie się, "bracia wilcy", bo zedrą z was skórę wszelkich wolności i nawet tego nie zauważycie. Tu kolejny cytat z Kaczmarskiego (naprawdę, wielki człowiek), tym razem z czwartej "Obławy": "Myśliwy jeszcze ma broń i trzyma smycze, lecz las jest nasz i łąki też są nasze. Wilk wolny wyje, na smyczy pies skowycze i bać się musi i swoich braci straszyć". Decyzją moją było zaprzestanie bycia tym psem, uwolnienie się ze smyczy tytułu moderatora. Waszym lasem, waszą łąką jest ta gra, ten serwer. Bez was one nie istnieją. Musicie umieć zawalczyć o swoje prawa, a nie dostosowywać się do byle zachcianek. I w tym momencie nawiążę do czegoś, co mnie już od dość dawna denerwuje. Zdecydujcie, czy chcecie zaakceptować tę prawdę, to od was zależy. Podoba wam się to, że poszczególne osoby są wynoszone ponad regulamin? W teorii są to takie same osoby, jak i wy, w praktyce zwyczajni znajomi właściciela. Sam ten fakt sprawia, że ten zdecydował, że mimo złamania regulaminu nie zasłużyli oni na karę. Tak bardzo nie zasłużyli, że likwiduje wszelkie dowody na to, że taką karę dostać powinni. Podoba wam się, gdy ktoś nie przestrzega zasad, które sam ustalił? Czy to jest sprawiedliwe? Czy niesprawiedliwość jest czymś pożądanym przez lud?

Dobra, skończyła mi się wena, więc przejdę do następnej kwestii. Uderzyło mnie wczoraj, że w regulaminie nie ma punktu mówiącego o tym, że na serwerze gry nie można propagować treści nazistowskich, faszystowskich etc. To dotyczy tylko i wyłącznie serwera TS3 (zachęcam do lektury regulaminu). Dlaczego więc nakazuje się i egzekwuje kary za takie działania na serwerze gry? Spore niedopatrzenie.

Teraz najpopularniejsza część pożegnań: wymienienie konkretnych osób.
    pat277- cholero, skończ się podlizywać i adminować na siłę.
    Polaczekk- zwykły denerwujący c****k bez honoru i poczucia moralności.
    "Ekipa" serwera- nie dajcie się omotać temu cholernie negatywnemu systemowi, działajcie według waszego uznania, jednocześnie mając na uwadze regulamin ponad twierdzeniami administracji.
    xinfiniterx- o tobie treści tutaj są zawarte w tej duuużej części postu. Przemyśl to.
    Creative322- skoro tak lubisz ludzi zbierać w imię jednej konkretnej sprawy, proszę cię, zbierz ich jakoś poważniej w imię sprawy opisanej przeze mnie powyżej.
    filipele- filozof, jakich temu światu brakuje. A przynajmniej te ileś-tam miesięcy temu tak było, jak jest teraz, nie mam pewności.
    mati1x1- jak będziesz dalej trzymać się swoich tez tak, jak kojarzę, że się uparcie trzymasz, to myślę, że dasz radę coś w życiu zdziałać. Powodzenia.
    _Liwia_- piszę na prośbę, ale nie sądzę, żeby to była jakaś zła osoba. Pozdrawiam.
    Wiktoria2001- mało mnie obchodzi, że większość serwera cię rzekomo nie lubi (pewnie i tak nie czytasz, jakoś się to załatwi), ja nic do ciebie nie mam. Pozdrawiam.
    Pysiaczkowa- no co tu dużo pisać. Pozytywna osoba. Wiesz, co napisać umiem, a czego nie umiem, ale myślę, żeby napisać.

Jak sobie kogoś jeszcze przypomnę, to dopiszę.

Na sam koniec, jeśli ktoś koniecznie chce mieć jakiś kanał kontaktowy ze mną, to będę regularnie przebywać na serwerowym TS3 i na Steam (btw, nie wystraszcie się, jak zamiast Tchesyo będzie czasem Adolf Hitler czy Michaił Kałasznikow, to nadal ja).

To by było mniej więcej na tyle. Jeśli mnie na serwerze zobaczycie, to nie przez mój powrót, lecz dlatego, że ktoś koniecznie chciał mojej obecności tam. Małe szanse, że z własnej woli tam będę.

Inevara aka. CharmingFlame aka. Tchesyo out.

Próba pierwsza, oryginał.

• Lubię To Lubię To x 1
    • List
    Reklama
  2. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Nikt tak jeszcze nie od******** pożegnania, muszę ci pogratulować odwagi i pomysłowości, szczerze, każdy myśli podobnie jak ty tylko boi się ujawnić prawdę, że straci rangę czy coś. Mądrze mówisz, trzymaj się "Niech cie stalkar prowadzi ".

3. Pysiaczkowa

Pysiaczkowa Ta której nikt nie lubi

No cóż co by tu napisać.Post najlepszy jaki dotąd widziałam to jest pewne ^^.Napisanie prawdy może NIESTETY zaboleć pewne osoby więc jak post zostanie usunięty to się nie zdziwię.Na pewno będziesz na serwerze grać.I dobrze o tym wiesz ^^ (I tu pokonuje wszystkie plotki i pogłoski NIE NIE JESTEŚMY RAZEM!xD)
    PS:Mam nadzieje że admini nie usną tego posta i zachowają się jak należy c:

4. smoollberry

smoollberry aka snows
    Staff Member Moderator

Pa Inevara :( Na pamiąteczkę zostawię sobie na moim /p h:2 twój ślad ^^

Pozdrawiam
    Snow ;(

PS. A co ze mną? :C xD

5. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Co z tobą? Jest punkt o "ekipie", nie? Nie widzę szczególnego sensu w dodatkowym powtarzaniu osób, które zostały raz zawarte w raczej niedużej zbiorowości. Nie marudź :D

6. smoollberry

smoollberry aka snows
    Staff Member Moderator

No teraz to mi dowaliłeś xD Dobraa, będę smutać <3

7. fox12

fox12 Użytkownik

Ehhhh... No ty raku xd, pamiętam twoje słowa nie będę ich cytował ponieważ nie pamiętam wszystkiego :p Tak więc, "To że czasami jestem rakiem nie oznacza że trzeba mnie do niego porównywać". Hehehe :D, zapamiętam to! Stalkerze o pięknych sygnaturach, życzę powodzenia w życiu :D,
    dzieci z pysiaczkową haha, no i czeeść :D

~Chytry Liseł

Reklama
  8. Panstachu321

Panstachu321 Użytkownik

Porostu nic dodać nic ująć. Faktem jest ze Infi zdziera hajsy na sklepie (np. Klucz do gry kosztował 89.99 a tera kosztuje [chyba] 119.99. Tylko po co??? I tak 10 osób na krzyż kupiło premke przez CA. Tylko po co taka podwyżka???) ale jak Infi sie postara to naprawdę fajny z niego ziomek :)
    Wracając do ciebie Charming starałem sie to czytać ze zrozumieniem (ale i tak prawie nic nie rozumie ale wywnioskowałem że odchodzisz) wieć żegnaj bedzie mi ciebie brakować.

Pamiętaj!!! Ssa musimy szczelić xD

Tak jak napisałaś w moim domku : (nwm czy dobrze)

" Ślad stalkera Ślad Inevary "

Żegnaj przyjaciółko z CA <3

Panstachu

9. _Wiktorka_

_Wiktorka_ Użytkownik

pewnie mnie nie pamiętasz a moze i tak, ale wiedz ze bardzo cie lubie. żegnaj :(

10. indianajones1899

indianajones1899 Użytkownik

Mam czasami wrażenie, że jestem jedynym czĺowiekiem, który zna twoją płeć... Jesteś jak Artem- przecierasz nowe szlaki. Nie każdemu się one spodobały. Ja osobiście nie do końca się z tobą zgadzam- no, ale umiejętność wyrażania wĺasnego zdania to umiejętność którą cenię w ludziach. Byłeś człowiekiem o nieszablonowym podejściu, takim, jakie lubię najbardziej. Ostatecznie zawszę będę ciebie pamiętał nie jako stalkera Inevarę, a Charming, kogoś tak bardzo podobnego do Chell. Pamiętaj, każdy kiedyś wraca. Half-Life też. Tak samo ty, i ja i każdy kto próbował stąd odejść. Bywaj, i wiedz, że będzie mi ciebie brakowało

11. mati1x1

mati1x1 Użytkownik

Ymm no. Teraz ja.

Człowiekiem to byłeś dobrym. Lecz kimś innym niż większość ekipy. Ty starałeś się jak mogłeś. Jesteś dobrym kumplem. Z całej ekipy tylko tobie ufałem i będę ufać. Zegnaj CharmingFlame/Inevara.

~mati1x1

12. Polaczekk

Polaczekk ✪ Morsunista

Jeeest! Drugi raz w liście fajnych ludzi w pozegnaniach <3 Loffki Czermingson. Nie zapomnę twego głosu

13. Mychaty

Mychaty Użytkownik

P******* totalne.., sam zaplątałeś się w tym co napisałeś..

Skoro to "NASZ" serwer i administracja ma się dostosować do nas, to wyobraź sobie taką sytuacje.

Posiadasz restauracje..
    Przyjdzie do Ciebie klient i "narzuci" Ci, żebyś kotleta dawał na ziemniaki.., ok.., restauracja dla nas, więc właściciel dostosowuje się do klienta.., i teraz pomyśl! Właściciel ma stałych klientów którym nic nie przeszkadza.., wszystko pięknie ładnie, ale raz przyjdzie taki nowy osobnik i narzuci jemu, żeby to robił tak..
    I teraz właściciel ma się dostosować do 1 osoby której coś nie pasuje? No proszę Cię..
    I tak ta osoba już więcej tam nie przyjdzie.., tak samo tu, na serwerze.

Zrozum, gracze tworzą serwerową społeczność.., tak to prawda, ale jeden nie może narzucać właścicielowi, że to mu się nie podoba.., bo może wyjść, że 2/3 innym do odpowiada i kogo według Ciebie właściciel powinien posłuchać?

Druga sprawa..
    Wyczuwam totalny ból tyłka, bo lucklucky10 dostał awans, a Ty nie..
    Wiem, że o to chodzi, tylko pomyśl. Po co Ci to? Dotychczas wszystko Ci odpowiadało na tym serwie, dopóki Sonia nie nawaliła połowy ekipie awansów..

Wiesz co.., myślałem, że jesteś osobą rozgarniętą, opanowaną? Ale ty po prostu zaczynasz się zachowywać jak typowy pat277 czy Diarect.., ból tyłka na każdym kroku, bo kuźwa jeden awans dostał, a ja nie.., no i po co Ci ten awans? Masz z tego jakieś korzyści?

Przestań p******* jaki ten serwer jest teraz zły.., jaka administracja nie dobra tylko dlatego, że tego zasranego awansu nie dostałeś..

Ludzie trochę życia. Nie podoba Ci się coś tu, to nie graj. Idź zajmij się czymś innym, a nie pisz jakiś gówien na ten serwer..

Wyzywasz połowe ekipy, a dotychczas można by rzec, że byłeś wśród nich, byłeś jednym z nich.. i to jest właśnie ta dwulicowość. Byle bym tylko ja miał, inni nie. A jak już inny dostanie, to zgnoić bo dla mnie ma być wszystko.

K****** OGARNIJCIE SIĘ LUDZIE.

Czekam na fale hejtu.

Miłego dnia.

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • List
  14. Ladavi

Ladavi Więzień numer #3147

Nareszcie ktoś obiektywny się wypowiedział kek (a przynajmniej chciało mu się).

15. DeGerold

DeGerold Użytkownik

Hahahahahahahahaha.. przepraszam, jakbym siebie z przed 2 miesięcy widział, ja już dawno odkryłem to co się tutaj dzieje, ale oni się nie dostosują, a dzieci nie przestaną tutaj grać, obrażaniem nikogo nie pokonasz(próbowałem).
    ale dzięki że jedno mi uświadomiłeś/aś, to już wolę sobie Terrarie na steamie kupić niż premkę.
    Skrzyknąć, bunt zrobić, masowe protesty, skończy się to tak samo jak pierwsze protesty w PRLu, rozstrzelają was.
    Coś można na to poradzić? Bez niezbitych dowodów nie da rady, a nawet jeśli, to regulamin jest napisany tak aby nikt nie mógł nic im zrobić, Jak to raz Rotmiszcz napisał na serwerze ,,Bo tu panuje komunizm" czy jakoś tak.
    Cieszę się jednak, że nie tylko ja i moi znajomi z serwera tak uważamy, szkoda że odchodzisz, ale cóż, takie życie.
    Żegnam cię Inevara/CharmingFlame!​

16. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Mychaty, mózgu... Nie widziałeś mojej reakcji na to, że mi zabrali pomocnika i mnie moderatorem zrobili? Polecam.
    Co do tej restauracji, jest pewna różnica między tym, że administracja robi co chce bez zważania na gracza a tym, co restauracja może zaoferować. Oferta restauracji jest raczej niezmienna i wątpię, żeby ktoś miał sapy do właściciela, bo jednej konkretnej rzeczy nie ma.
    "Dwulicowość", powiadasz... Jak fajnie, że w ogóle nie patrzysz na moją aktywność. Od miesięcy wypowiadam się przeciwko ekipie i administracji, różnica polega tylko na tym, że to pierwsza moja aż tak rozbudowana wypowiedź na forum. Posprawdzaj fakty, zanim coś napiszesz.
    Co do awansu. Naprawdę mało widzisz. Jak ktoś mnie pytał, kiedy zostanę viceadminem czy coś takiego, moja odpowiedź z reguły wyrażała negatywne nastawienie do ewentualnego awansu. Odejście było planowane jeszcze w wakacje, ale mi się nie chciało i pewna osoba się pojawiła.

Jeszcze jedno. Log mojej reputacji wskazuje, że mój inny post o tej samej tematyce (nie licząc części pożegnalnej) ci się spodobał. Aż tak zmienny jesteś czy ktoś cię "przekonał" do wysłania w moją stronę flame'u? :)

17. Pissfull

Pissfull Użytkownik

Jak teraz popatrzeć, to większościowy helperów jest tylko po to aby się podlizywać górze. Jeśli członkowie ekipy tacy jak Invera zaczną odchodzić, to nie będzie po serwerze czego zbierać.

18. Pysiaczkowa

Pysiaczkowa Ta której nikt nie lubi

19. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Bump, albowiem pewne osoby (czyt. administracja) wyraźnie nakłaniają ekipę do pisania postów na siłę, byleby tego nie było widać :)

20. xXSoniaXx

xXSoniaXx Użytkownik

Szkoda ze byłeśw ekipie a nie wiesz ze nniezzmusza my do postów poza tym jest to dział w którym gry forumowe miały zawsze przewagę. #TrudneUtrzymanieSięWCzołówce

nie zamierzam nabijać postów wiec napisze tu nie znikam się do poziomu jak to ktoś kiedyś nazwał "szkodników". Post kiedyś zginie. Jeśli będzie w nim za duży spam to będzie zamknięty. Tyle.

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page