MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Abyssuss

Discussion in 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' started by Abyssuss, 15 December 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Abyssuss

Abyssuss Użytkownik

Imię: Mateusz

Dokładny nick w grze: Abyssuss

Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Jedyny świat serwera, na którym najwięcej siedzę jest survival, tam spędzam parę godzin dziennie.

Data urodzenia: 11 styczeń 1995, a więc obecnie mam 20 lat.

Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja:
     25 lipiec 2010, faza alpha, wersja 1.0.11 wydana 23 lipca 2010 roku.

Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: 14 listopad 2015.

Czy kiedykolwiek byłeś karany na serwerze gry lub forum: Niestety, lecz stało się – dostałem bana w grze, wyjaśnienie zawrę w punkcie „Umotywowania Podania”.

Czy pełniłeś podobną funkcje poza Craftapple, na serwerach o ruchu min. 30 graczy online w szczycie: Wielokrotnie byłem Administratorem, Moderatorem, Młodszy Moderatorem (KidMod), zaś gracze nie narzekali na moją pracę, nie okłamując Was na przełomie lat 2012-2014 miałem własny serwer, lecz upadł on z powodu rozpadu ekipy, przez co odbyłem roczny urlop od gry.

Co chciałbyś zmienić na Craftapple: 
    1) Analiza lagów, gdy graczy na serwerze jest powyżej 25 i naprawa ich;
    2) Zmiana hostingu na inny (lub po prostu wykupienie lepszego silnika);
    3) Dodanie skryptu/pluginu poprawiającego błędy ortograficzne wielokrotnie popełniane przez graczy;

Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: Według przeczytanych informacji i obowiązków (link bezpośredni) wyczytałem, iż pomocnik powinien pomagać moderatorom w ogarnianiu chatu, zgłaszać usterki/bugi ViceAdminowi lub Adminowi, pomagać graczom w ich problemach, uczestniczyć w życiu serwera oraz być dyspozycyjnym - a więc teraz postaram się to złączyć w jedną całość i objaśnić w moim zrozumieniu: Pomocnik jest osobą, która przedstawia swoim zachowaniem samego siebie, powinien być nad wyraz uczciwy, jest to też ranga, który pierwszy lepszy nie da rady jej podołać. Reasumując, na tejże funkcji powinna być osoba, która jest godna temu przywilejowi.
    Pomocnik też ma dostęp do dwóch komend czyli /kick oraz /mute.

Dlaczego chciałbyś zostać pomocnikiem: A więc podstawą do tego "chcenia", jest mała zauważalność pomocników na serwerze survival w godzinach porannych, aż do prawie wieczorowych, ja póki co mam czas wolny, toteż na serwerze jestem po parę godzin, wielokrotnie zauważam osoby, która potrzebuje pomocy owej rangi, lecz nikogo z przedstawiciela "Pomocników" nie ma online, a ja wtedy się staram podać owemu graczowi pomocną dłoń. Poza tym obecnym pomocnikom, jak i moderatorom i wyżej postawionym administratorom przyda się dodatkowa pomoc, dodatkowa głowa do myślenia :)

W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty:
     Początkowo będę dociekać, kto owy konflikt wzburzył i na jakiej podstawie, kto był ofiarą tego konfliktu, następnie próbuję się prywatnie dogadać z dwoma osobami w celu jakiejkolwiek ugody. Jeżeli osoba, która wzburzyła konflikt złamała regulamin, a ofiara została bezpodstawnie oskarżona to owa osoba zostanie wyrzucona z serwera, jeśli osoba będzie nadal łamać regulamin będę go dociekliwie wyrzucał z serwera, aż po trzech wyrzuceniach otrzyma wyciszenie nadany czas, by zrozumiał co uczynił i wyciągnął z tego wnioski.

Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Oczywiście, komunikatywność jest moją pozytywną cechą.

Opisz swoją osobę: (Tutaj min. 5 rozbudowanych zdań.)
    Witajcie! Pozwolę, że się przedstawię: Na imię mi Mateusz, mam 20 lat i jestem absolwentem technikum o profilu mechatronika. Zamieszkuję województwo lubuskie, a dokładniej miasto Gorzów Wielkopolski, gdzie się urodziłem. Jestem osobą, którą cechuje bycie miłym, sympatycznym, wyrozumiałym, dobrze słuchającym, pomagającym, lecz jeśli ktoś usilnie próbuje mi "wejść za skórę" to ja dla owej osoby mogę być bardzo nieprzyjemny (ale to się bardzo rzadko zgadza). Moją pasją jest muzyka, chciałem kiedyś tworzyć własną , lecz z powodu braku czasu i zniechęcenia rzuciłem to w kąt, więc odnalazłem swą drugą pasję tj. sporty różnego rodzaju: piłka nożna, siatkówka, koszykówka, piłka ręczna oraz do tego wliczają się sporty ekstremalne typu narty, snowboard, skoki spadochronowe, kajakarstwo górne, wspinaczka, windsurfing. Swoją karierę w wirtualnym świecie zacząłem w wieku 10 lat, grałem w przeróżne gry, pięć lat później (w 2010 roku, gdy miałem 15 lat) napotykając grę Minecraft u kolegi spojrzałem na nią i ją skrytykowałem stwierdzając, że gra jest po prostu do kitu, lecz postanowiłem ją zainstalować u siebie i tak rozpocząłem granie (z paroma przerwami, niektóre to mniej niż pół roku, niektóre prawie osiągały rok). Mam nadzieję, że zachęciłem Was moją osobą, w celu jakichkolwiek pytań proszę śmiało pytać mnie w grze lub po prostu tutaj na forum w Prywatnej Wiadomości.

Określ swoją dyspozycyjność: Postaram się moją dyspozycyjność przelać na ten serwer, będę starał się o wysoką aktywność jak i doświadczoną pomoc.

Umotywowanie podania: A więc wiele osób może stwierdzać, że taka osoba jak ja jest niegodna tej rangi z powodu otrzymania bana, jak i sporządzonej skargi przez samego ViceAdministratora - ale ja uważam inaczej! Popełniłem bagatelny błąd nie zapoznając się od samego początku z Regulaminem (choć już go przeczytałem), toteż żałuję, popełniłem błąd, którego cofnąć nie można, lecz trzeba brnąć dalej. Rozwijając temat bana: zainstalowałem modyfikację zwaną X-RAY'em, by pomóc pewnej osobie, która piastuje rangę Pomocnika, najwyraźniej chciałem pomóc zbyt bardzo. Nawiązując do pewnego paragrafu w regulaminie: Członkiem Ekipy nie może zostać osoba, która dopuściła się kiedykolwiek naruszeń
    netykiety, dobrego wychowania oraz złamała niniejszy regulamin
    , odnosząc to do tego punktu mogę się przyznać, że wcześniej nie zapoznałem się z Regulaminem (lecz już go przeczytałem), a co do netykiety, zdarza mi się bardzo często przeklinać, ale staram się to ograniczyć, a w grze na chacie staram się w ogóle nie używać ordynarnych słów.
    Ostatnio w moim podaniu mogłem przeczytać, że gram tu za krótko, żebym poznał serwer CraftApple, za mną już przegrany miesiąc, poznałem prawie cały serwer, wiele graczy potrafi mnie rozpoznać za moją chęć pomocy, uczciwe wymiany itp., aczkolwiek raczej nie każdy wpasował się w moją chęć poznawania (po prostu niektórych lepiej omijać szerokim łukiem). To od Was drodzy gracze jak i Administracjo zależy, czy mnie zaakceptujecie.

@Wykonana edycja: Dodanie linku przekierowującego w napisie "link bezpośredni"

Reklama
  2. indianajones1899

indianajones1899 Użytkownik

Oj abyssuss, abyssuss... Co ja mam tu powiedzieć... Na pewno jesteś osobą która nadaję się na tę funkcję. Jesteś odpowiedzialny, w miarę pracowity oraz spokojny (chyba, że masz tryb RAGE on, ale to inna historia). Masz doświadczenie- to na pewno się przyda. Podanie ładnie rozpisane, tu nie mam się do czego przyczepić. Na serwerze jesteś często, szczególnie wtedy gdy nie ma nikogo z ekipy, a dzieciaki szaleją ile wlezie. Ale jest też 2 strona medalu. Gdy się wkurzysz, to nie panujesz nad sobą, ale tak ma czasem każdy. Chęć ułatwiania sobie życia jest... tak fifty-fifty, bo o da się jeszcze zrozumieć. Chęć pomocy innym też nie jest zła. Ale nie przeczytanie regulaminu to trochę większe przewinienie. No, ale nie licząc tych kilku minusów, moim osobistym zdaniem nadajesz się. Powodzenia

3. SprytnyTroll

SprytnyTroll Użytkownik

Jestem na nie, bo indiana jest na tak

4. pat277

pat277 Użytkownik

Ehh... trudno tu stwierdzić...
    Osoba naprawdę godna podziwu, cierpliwa, spokojna.
    Niestety, przez nieznajomość regulaminu zmniejszyłeś swoją szanse o 50%.
    Podanie mnie zaskoczyło.
    Widać, że jesteś osobą dojrzałą, która ma duży zasób słownictwa.
    Owszem, popełniłeś błąd, ale starasz się poprawić i nadrobić to.
    Ja Ci wierze, ale regulamin niestety zabrania powrotu, ale ostateczne zdanie ma Administracja.
    Ja osobiście stwierdzam, iż jesteś najlepszą osobą, która pretenduje na rangę pomocnika ze wszystkich graczy społeczności Craftapple.pl.
    Mam nadzieję, że jest szansa, że odkupisz winy i zostaniesz przyjęty na to stanowisko.
    Jestem na TAK.
    Pozdrawiam pat277.

----------------------
    @SprytnyTroll- polecam przeczytać wątek o wypowiadaniu się pod podaniami, i to nie jest odpowiednia jak na Administratora TS3 wypowiedź pod podaniem.

5. zNormal

zNormal Użytkownik

Osoba zrównoważona, aktywna, czasami miewa napady agresji.
    Jestem neutralny, regulamin blokuje Ci możliwość pełnienia tej funkcji.
    Powodzenia.

6. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Zgadzam się w pewnych kwestiach z moimi przedmówcami. To, że nie przeczytałeś regulaminu sprawiło Ci tylko problemy. Nadrobiłeś to i widać postępy więc jest dużo lepiej.
    Jestem jak najbardziej za tym by Ci się udało zająć stanowisko Pomocnika i tym samym dołączyć do Ekipy :)
    Lecz jest pewna sprawa z jakże ważnym dokumentem jakim jest regulamin. Tak na prawdę najlepiej by było gdybyś jeszcze trochę pobył z nami, poduczył się jeszcze regulaminu czyli dobrze spożytkował czas.
    Ale i tak jestem na TAK.

Pozdrawiam Serdecznie ze śnieżnej Warszawy,
    Lucky

7. PostermovieS

PostermovieS Użytkownik

Jestem na NIE!!

Zgodnie z regulaminem,

A Ty miałeś bana, wiec regulamin złamałeś ;)

Żeby tego było mało nie odczekałeś miesiąca misiaczku :*
    Miesiąc mija jutro :)
    Do tego jesteś nachalny i sie nie nadajesz na pomocnika, i grasz bardzo krótko ;cc Najgorsze co może byc, to żebyś został pomocnikiem.
    Dalej już nie bede pisał dlaczego nie możesz byc pomocnikiem bo mi liter zabraknie. Jezeli sonia cie przyjmie to zobaczymy jak dobrze zna regulamin i jak sie go trzyma <3

Sprytny, to nareszcie jakaś sensowna opinia! <3

Reklama
  8. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Nie chce mi się pisać, nawet nie ma co pisać, bo koleś dobry, ogarnięty, raczej ciężko znaleźć jest wiele argumentów przeciw, jestem oczywiście na tak.

9. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Jestem NEUTRAL!
    Powody:
    [+] Udzielasz się w jakimś tam sposobie na forum co jest moim zdaniem ważne.
    [+] Jesteś spoko osobą, z którą da się normalnie porozmawiać.
    [+] Podanie ładnie i czytelnie napisane.
    [-] Pomagasz nadmiernie, czasami przesadzasz, gdy obserwuję czat i forum.
    [-] Jeszcze pamiętam takie, które zdanie kiedyś do mnie napisałeś na PW: "Gdybym był pomocnikiem nie tolerowałbym takiego zachowania" ~ Pamiętam, że w tamtym momencie odpisałem "Aha", bo nie chciałem nic mówić, że dana osoba nie łamała wtedy regulaminu.
    [-] Co do nadmiernego pomagania to pamiętam też, kiedy ThreeEyedMaster złożył skargę jak przyłapał cię na sprzedawaniu swoich przywieli rangi SuperVIP+. Rozumiem, że osoba kandydująca mogłabyć skuszona kiedyś cheatami, gdyż jak wiemy jest to jeden z tych zakazanych owoców, ale moim zdaniem żadnemu kandydatowi nie powinna przydarzyć się taka skarga z takim flakiem.

Jak widzisz mam 3 powody plusowe, które stawiają na ciebie, ale też 3 niepozytywne, które są przeciwieństwem sprzyjania.
    Dlatego ten neutral. :)
    Ale życzę ci powodzenia! :]

Z góry pozdrawiam!
    Gold

10. indianajones1899

Trollu, nie słyszałeś chyba Three :]

11. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Obiecałem, że się wypowiem. A zatem wypowiadam się.
    Niestety będę pierwszy, który napisze NIE.

Wszystko co tutaj chcę napisać już ode mnie słyszałeś, bo nie raz rozmawialiśmy o tym czym wg. mnie powinna cechować się osoba należąca do Ekipy CraftApple. Ale napiszę to by nie było niedomówień, a także by ktoś w przyszłości starający się o miejsce w Ekipie był w stanie sobie to znaleźć.

Podanie: Samo podanie wygląda bardzo schludnie. Przejrzyste sformatowanie i podkreślenie tego co ważne sprawia, że czyta się je bardzo fajnie. Niestety nie doszlifowałeś go, pomimo tego, że miałeś miesiąc. Widzę co zmieniłeś, ale nadal jest kilka niedociągnięć, które gdybyś dał do sczytania komuś innemu wychwycił by. Poza tym czytając podanie czuję, że starałeś używać bardzo mądrze brzmiących sformułowań. Niestety czuję, że było to dla Ciebie sztuczne. Możliwe, że na co dzień ich po prostu nie używasz. Mówisz bardziej na luzie, a tutaj wbiłeś się na siłę w nie swój format uzyskując odwrotny od zamierzonego efekt. Widać to strasznie np. we fragmencie, w którym uzupełniasz swoimi słowami zacytowany zakres obowiązków Pomocników. Naprawdę nie wiem po co to robisz :\

Forum: Widać Cie na nim. Jesteś obecny w prawie każdej dyskusji. Zakładasz nowe tematy niektóre techniczne. A niektóre o tematyce czysto towarzyskiej, co też jest ważne ponieważ pomaga budować społeczność Graczy serwera CraftApple.
    Niestety, zdarzyło Ci się na Forum kilka razy złamać zasady Netykiety. Nie powinno to mieć miejsca.

Serwer: Jesteś często online. Nawet mogę spokojnie powiedzieć, że częściej niż niektórzy Pomocnicy. Widziałem, że udzielasz odpowiedzi na czacie na pytania Graczy. Zarówno te bardziej jak i mniej techniczne. Udzielasz też Pomocy, nazwijmy to z braku lepszego określenia, "materialnej". Nie należy to do obowiązków Pomocnika, co ostatnio podkreślała jedna z członkiń Ekipy, ale zawsze dobrze to świadczy o kimś.
    Niestety grając łamiesz Regulamin i to w ten najgorszy sposób, ponieważ tracą przez to inni Gracze. Używałeś XRay'a. Niby by pomóc komuś uzbierać Redstone. Pewnie to i prawda, ale niestety pokazuje to, że nie jesteś w stanie naprawdę poświęcić swojego czasu. Wolisz iść na skróty i będąc niefair wobec innych graczy ukraść coś szybko. Naprawiałeś przedmioty innym Graczom korzystając z możliwości rangi SViP+. Dlaczego jest to złe opisałem dokładnie w kilku postach w tej skardze. Ale w skrócie jest to znowu nie fair wobec osób, które wydały pieniądze po to aby uzyskać dostęp do tej funkcji. Znowu droga na skróty by uzyskać szybki efekt. Niestety nie potrafisz gasić konfliktów/kłótni. Sam ją podsycasz. Rozumiem, że chciałeś pokazać komuś, iż nie ma tutaj miejsca dla takich osób jak On ale nie poszło Ci to za dobrze. Myślę, że oboje wiemy, o której sytuacji mówię. Kolejną rzeczą, którą niestety źle mi się z Tobą kojarzy jest Twoja przypadłość udowadniania na siłę, że masz rację. Pomimo tego, iż mylisz się. Pamiętam jak tłumaczyłem jakimś Graczkom na czacie, dlaczego się nie widzą. Pomimo tego, że obok siebie stały to się nie widziały. Diagnoza jest bardzo prosta, pewnie większość osób czytających to w tej chwili już wie jaka jest przyczyna, mają ściągnięte jakieś słabe wersje pirackich/kradzionych Minecraft'ów. I to wie prawie każdy Gracz CraftApple, ale czasami ciężko wytłumaczyć to komuś małoletniemu. A Ty dodatkowo wtrącałeś się na czacie sądząc, iż to jakie mają Lanczery w ogóle nie ma wpływu na to czy się mogą widzieć. Nie pomagałeś w tym momencie. Pominę tutaj "Rage Mode", o którym wspomniało kilka osób wyżej. Powiem tylko, że stabilność emocjonalna to jest coś co najbardziej cenię wśród innych osób. Zarówno w MC jaki życiu prywatnym.

Reasumując
    W Ekipie CraftApple nie ma miejsca dla osób, którym można przypisać wyżej wymienione negatywne cechy.
    Ceni się w Tobie zapał, ale musisz nad sobą jeszcze trochę popracować.
    Myślę, że jeżeli chcesz pomagać Graczom to spokojnie możesz to robić i bez rangi. Skoro twierdzisz, że Cie już znają to z pewnością Ci zaufają.

PS Całkowicie prywatna rada, jeśli pozwolisz. Spróbuj nabrać trochę więcej dystansu do życia. W dobrym tego słowa znaczeniu. Wyjdzie to Ci na dobre.

#Ekipa #Powinności #Cechy #Obiektywizm #Pomocnik #CraftApple #NIE #BezKoloru

12. Empi

Empi Użytkownik

Po ponownym, dokładniejszym przeczytaniu Twego podania, jestem zmuszony zmienić swoją ocenę z neutral na nie. Gdy owe podanie przeczytałem jeszcze raz i zobaczyłem Twą "aktywność" i styl pisma na serwerze mogę stwierdzić, że te podanie jest "sztuczne". Starałeś się układać bardzo przyzwoite zdania i owszem w miarę Ci to wychodziło, lecz Twój styl pisma na serwerze jest zupełnie inny. Odnośnie podania jeszcze, w nie których miejscach moim zdaniem chciałeś za dużo dodać od siebię, a jak każdy wie "Co za dużo to nie zdrowo". Jeszcze chciałem się przyczepić do pomagania na serwerze. Wczoraj będąc na serwerze w ukryciu i zerkając momentami na czat, stwierdzam, że chcesz pomagać, ale robisz to w sposób bardzo nachalny. Do tego mialeś bana - złamanie regulaminu. Naprawiałeś itemy osobie bez przywileji za pomocą komendy - ponowne złamanie regulaminu. A jak owy regulamin głosi " 6. Członkiem ekipy nie może zostać osoba, która dopuściła się kiedykolwiek naruszeń netykiety, dobrego wychowania oraz złamała niniejszy regulamin" Ty go złamałeś już dwa razy.

Ps. Piszę z telefonu na lekcji, więc mogą się pojawić błędy, gdy wrócę do domu - poprawię.

13. Abyssuss

Abyssuss Użytkownik

Wiesz, że jest taka opcja, jak Edycja tekstu?

Oceniasz moją pomoc na serwerze, a za pewnie jeszcze jej nie widziałeś... Równie dobrze mogę napisać podanie podobne do 12-13 latka i wtedy nic od siebie dodawać nie będę.

Dziękuję wszystkim za wyrażenie swojej opinii pozytywnej, jak i negatywnej, intryguje mnie to, że niektóre osoby uważają, iż nie potrafię się zmienić, tylko uparcie będą stwierdzać, że będę chodzić cały czas na skróty...

Drogi Three, zapomniałeś dodać, że później przyznałem Ci rację ws. "niewidzenia osoby obok siebie". Często chcę udowodnić, że mam rację, ale jeżeli ktoś pisze z sensem to ja potrafię się wycofać i przeprosić ;)

Czekam na ostateczny werdykt sporządzony przez Opiekunkę Ekipy :)

14. indianajones1899

Niech moc będzie z tobą

15. Colorlessmen

Colorlessmen Użytkownik

Jestem na tak.Pomaga każdemu na serwerze,chce dobrze.Spędza czas na serwerze w czasie kiedy pomocników brakuj, uważam, że można dać mu szanse.Jestem na tak i trzymam kciuki:)

16. Yumi

Yumi Użytkownik

Podanie ma kilka niedociągnięć jednak jest ono najlepszym Podaniem napisanym w ostatnich dwóch tygodniach.
    Bierzesz udział w życiu serwera, pomagasz więcej niż niektórzy pomocnicy czy moderatorzy aczkolwiek Twoje zachowanie ma więcej niedociągnięć niż Podanie. Zrozumiałe jest to iż każdy ma gorszy dzień, gdzie cierpliwość jest wiele bardziej skrócona jednak Ty owych dni masz wiele za dużo.
    Chciałabym być na TAK jednak nie mogę...
    Neutral.

Tak czy siak życzę powodzenia! :)

17. SprytnyTroll

SprytnyTroll Użytkownik

Dodam tylko, że nie przeczytał tego regulamin do czasu podania na Ts3, hymm, może dzisiaj przeczytał?

18. Abyssuss

Abyssuss Użytkownik

Drogi Trollu, zapoznałem się z całym regulaminem po napisaniu skargi na mnie :)

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page