Imię: Nikifor Dokładny nick w grze: indianajones1899 Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Cóż, moje życie na serwerze Craftapple opiera się na Survivalu, spędzam tam od 30 minut do nawet 2 godzin, chociaż gdyby było to wymagane, to ten czas byłbym w stanie zwiększyć (to kwestia tego, że gram nie tylko w Minecraft) Data urodzenia: 31.1.2002 (wiem, że zmieniam datę co podanie ) Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Cóż, było to w okolicach końca 2012, czyli wersja 1.4.5 Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Pod koniec Sierpnia 2015, czyli gram tu już 4 miesiące Czy kiedykolwiek byłeś karany na serwerze gry lub forum: Absolutnie i definitywnie NIE Czy pełniłeś podobną funkcje poza Craftapple, na serwerach o ruchu min. 30 graczy online w szczycie: Ostatnio zdobyłem trochę doświadczenia w tego typu sprawach, ale nie przy 30 graczach, a zaledwie 7. Co chciałbyś zmienić na Craftapple: Od strony samej rozgrywki jest to serwer praktycznie bez wad. Jednak ja zmieniłbym parę rzeczy w kwestii technicznej: - To co proponował kiedyś Abyssuss, czyli zmianę koloru Pomocnika na czacie - Wyłączenie dropu ze stone - Oraz paru kosmetycznych zmian forum. Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: Cóż, Pomocnik ma odrobinę większe uprawnienia od zwykłego gracza, gdyż posiada 2 dodatkowe komendy: /kick która wyrzuca gracza, by zastanowił się nad swoim zachowaniem i się uspokoił /mute która wycisza gracza, po tym, gdy trochę za bardzo zaszaleje, czyli na przykład otrzyma 3 kicki, i dalej będzie spamował, reklamował, czy coś w tym stylu Aby nie było za łatwo, Pomocnik ma też więcej obowiązków, musi ogarniać czat, wykonywać polecenia moderatorów i administracji, być aktywnym na forum i oczywiście pomagać graczom, czyli wyjaśniać komendy, zagadnienia czy crafting. Dlaczego chciałbyś zostać pomocnikiem: Cóż, jestem osobą pomocną (wiem, że pisze to każdy, ale ja mam osoby które to potwierdzą ), zrównoważoną, sprawiedliwą, i dociekliwą, mam poczucie humoru, no i ta funkcja trochę pomoże mi w moich planach na przyszłość (których na razie nie zdradzę). W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Należało by to podzielić na etapy. Tu podam przykładową sytuację: Dwaj gracze na przykład się kłócą, wyzywają i tak dalej. Jeśli robią to na czacie, a nie na /msg to wtedy pomocnik powinien wkroczyć do akcji 1. Najpierw proszę, by przenieśli się z kłótnią na /msg. Jeśli to zrobią, to tu powinienem skończyć swoją pracę. Ale mogą też tego nie zrobić. 2. Wtedy proszę uprzejmie 2 raz. Jeśli i to nie poskutkuje, daję ostrzeżenie w postaci /kick. 3. Do 3 razy sztuka, jeśli po 3 ostrzeżeniach dalej spamują na czacie, to wtedy daję /mute na 5 minut, aby ochłonęli. Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Oczywiście, choć z natury jestem samotnikiem, to potrafię nawiązywać relację, nawet ze starszymi od siebie, co na pewno nie jest złą cechą (tu również mam świadków ) Opisz swoją osobę: Macie tutaj linka do zapoznania z moją osobą: http://craftapple.pl/forum/thread-5518-post-40879.html#pid40879 Określ swoją dyspozycyjność: Jestem na serwerze regularnie w dni robocze, zazwyczaj od 20 do 22, ale mogę wydłużyć ten czas do 4 godzin, w weekeend mogę znacznie dłużej, to już zależy od tego jak bardzo będę potrzebny. Umotywowanie podania: Cóż, gracze często na czacie są dla siebie nie mili, kłócą się, spamią, przeklinają i tak dalej. Zazwyczaj robią to, gdy nie ma żadnego pomocnika, a jak proszę ich uprzejmie o zaprzestanie, to zaczynają obrażać i mnie. Myślę, że ranga pomocnika nie pozwoliła by mi się ich całkowicie pozbyć, ale na pewno ich ograniczyć ich ilość. Poza tym zaletą jest mój wiek. I tu od razu będzie: Kłamiesz! Nie znasz się! A teraz czas na wytłumaczenie. Większość ludzi z ekipy jest na etapie około 3 gimnazjum, i wyżej. Ja na za to jestem dopiero w 1 gimnazjum. Oznacza o brak takiego nawału pracy domowej, a, że wiedza łatwo wchodzi mi do głowy, to dużo się uczyć nie muszę, mam więc więcej czasu dla serwera. Poza tym umiem szybko pisać na klawiaturze, i moja ortografia jest co najmniej na poziomie średnio- zaawansowany (czyli piszę byki bardzo rzadko).
Na nie :/, podanie ładne, ale ostatnio malo jesteś na serwerze, bardzo mało, czesto zdarza się sytuacja, że upominasz graczy nawet gdy nie ma takiej potrzeby, czasami jesteś chamski i prowokujesz graczy. Gdy jest możliwość nabycia posta to Ty to zawsze wykorzystujesz czasami nawet wtedy gdy Twój post jest zbędny, napisałeś już trzy podania na pomocnika a w każdym z nich inna data, wiek etc..
Podanie ładnie napisane, to prawda jesteś pomocny.. Umiesz nawiązać kontakt ale to nie wystarcza. Chciałbym być na tak, lecz Twoja minimalna aktywność na serwerze zmusza mnie do Neutralności. Powodzenia!
Dzięki, jak pisałem swoją aktywność na serwerze mogę zwiększyć Empi, tu dochodzimy do bardzo ciekawego momentu... Jak się na forum nie udziela, bądź robi to rzadko, to mówią, że nie jest aktywny itd. A jak się udziela, to jest, że nabija posty... Uwież mi, mógłbym wypowiadać się w znacznie większej ilości tematów, ale tego nie robię. I co do bycia chamskim, to nie przypominam sobie takiej sytuacji, może ty byś mi ją przybliżył? No i data. Tu się z tobą zgodzę. Pisałem inną datę co podanie, ale wtedy byłem pewien, że to wiek jest wyznacznikiem. A teraz przechwyciłem tekst od Shogi: wiek to tylko liczba, która pokazuje, ile czasu mieliśmy na uporządkowanie wiedzy. A co do 3 podań, to pierwsze było takie dziecinne trochę, więc jego nawet nie liczę. A i tak nie wszystkich przyjmują za pierwszym razem. Ważne jest to, by się nie poddawać.
Jeżeli ludzi do Ekipy i Administracji brali by na podstawie ogarnięcia, to twoją posadę należało by przedyskutować <- zdaje się, że to właśnie zrobiono. PS. Wyjątkowo rzadka sytuacja, Troll udziela się w dziale innym jak Team Speak. Jeszcze rzadszą miał dyplomata, u którego Troll był na tak. Dzięki za opinię, każdy ma prawo mieć własne zdanie.
Hmmm... Nie mogę powiedzieć, że nie jesteś pomocny. Często widzę jak pomagasz itp. Niektórzy wspominali, że rzadko Cię widują i to może być prawda, gdyż grasz w godzinach wieczornych. Masz 13 lat( w tamtym podaniu chyba było 14), ale to tylko liczba. Widać, że się nie poddajesz Byłabym na TAK jakbyś troszkę dłużej poświęcał na grę, ale też rozumiem, iż nie każdy ma czas grać godzinami w mc. Na dzień dzisiejszy- NEUTRAL
Ironia losu... W poprzednim podaniu nikt się nie skarżył na czas na serwerze, a teraz nagle wszystko się zmieniło. Jest coś, co w tym pomaga: regularność. Może i jestem na serwerze krótko (chociaż 2 godziny to nie jest tak krótko), ale za to codziennie. No ale bywa. Dzięki za wyrażenie opinii. @Edit To nie zamieszanie, tylko podawanie swojej opini
Rzeczywiście... Nie zwróciłam uwagi na to, że jesteś regularny... Chyba nie mogę się czepiać o ten czas spędzony na serwerze. Wahałam się pomiędzy NEUTRAL, a TAK. Po krótkim przemyśleniu sprawy jednak jestem na TAK. Myślę, że warto dać Ci szansę Starasz się. TAK i przepraszam za zamieszanie