MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Inevara

Discussion in 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' started by Inevara, 5 March 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Matematyka podpowiada, że minął miesiąc od odrzucenia ostatniego podania, tak więc proszę raz jeszcze o uchylenie podpunktu a. punktu 8. paragrafu 9. regulaminu sieci Craftapple.

Imię: Konrad

Dokładny nick w grze: Inevara

Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Bywa po parę godzin, głównie godziny wieczorno-nocne. Serwery creative i survival, z naciskiem na creative.

Data urodzenia: 20 grudnia 1999r.

Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Pewności nie mam absolutnie żadnej, ale podejrzewam okolice roku 2012, pierwszy numerek wersji, jaki pamiętam, to 1.2.3.

Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Druga połowa wakacji Anno Domini 2015.

Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum: Jednorazowy ban w grze za nieumyślną reklamę. Na forum 3 ostrzeżenia, przy czym 2 z nich spowodowane nie tak rzadkim błędem początkującego. Wnioski ze wszystkiego powyciągane, zastosowane, nie bójcie się żaby.

Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple: Jeśli chodzi o sam serwer, to napisałbym coś o tym w dziale propozycji na forum. Jeśli chodzi o samą grę, już teraz staram się zmieniać, ranga pomocnika mogłaby mi w tym pomóc. Chodzi o zwalczanie toksyczności wśród społeczności, na ile tylko pozwalają możliwości i ograniczenia.

Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: Uprawnienia: komendy /kick i /mute, służące do kopania i kneblowania. Myślę, że do uprawnień zalicza się również brak cenzury i zabezpieczenia antycapslock, jednak to raczej znajduje zastosowanie tylko i wyłącznie w użyciu wspomnianych komend. Do obowiązków pomocnika powinny należeć przede wszystkim znajomość regulaminu i postępowanie zgodnie z jego wskazaniami. Poza tym pomocnik powinien wspierać graczy, być w stanie wyjaśniać różne mechaniki serwera, zachowywać kulturę, być do dyspozycji osób na wyższych stanowiskach hierarchii serwerowej. Ważna jest również aktywność zarówno w grze jak i na forum.

Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać pomocnikiem: Oczywistym czynnikiem, dla którego składam podanie, jest chęć pomagania. Jak wiadomo, rangi do tego nie potrzeba, staram się robić wiele i bez tego, jednak może się zdarzyć, że zwykłego gracza osobnik w potrzebie lub szkodliwy w stosunku do społeczności zwyczajnie zignoruje. Poza tym jako pomocnik miałbym narzędzia pozwalające na egzekwowanie zasad zawartych w regulaminie, aktualnie mam jedynie narzędzie odwodzenia graczy od łamania zasad, zwane Słowem.

W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Spokojna, kulturalna rozmowa, sensowna i logiczna argumentacja. To taki skrót, można by rozwinąć do szerszego opisu wielu możliwych wariantów rozmów, wśród których są trzy wspólne elementy- kultura, moja neutralność, brak potrzeby użycia komend (no chyba że ktoś złamie regulamin- wtedy kopiemy albo cuś).

Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że tak. Mimo że mój styl gry jest typowo samotniczy, jestem w stanie skutecznie i bezkonfliktowo działać w grupie, wszystko da się dostosować.

Opisz swoją osobę: Jest to historia (a tak naprawdę to nie) ucznia drugiej klasy o profilu matematyczno-chemicznym liceum ogólnokształcącego. Ucznia siedemnastoletniego (w tym roku osiemnasto~. Hura?) o imieniu Konrad. Zainteresowania moje koncentrują się na muzyce (nie, nie tworzę), pewnej części historii współczesnej, literaturze oraz, jak można się domyślić, grami na PC. W życiu jestem raczej samotnikiem, co pozwoliło mi na rozwój duchowy, stąd też jestem samozwańczym filozofem. Od 10 lat potrafię się posługiwać BB-code. Dlaczego o tym wspominam? Albowiem jestem przeciwnikiem używania tego czegoś w podaniach, dlatego ten oto tekst może być według niektórych nijaki, zlewający się, nieczytelny. Polecam poczytać grubsze książki, wzrok sam się nauczy czytać takie ściany tekstu. Szybko przyswajam wiedzę, otaczające mnie osoby i pewien test wskazują, że jestem inteligentny. Sądzę, że mam dobrą pamięć. Staram się zachowywać neutralność, nie potrafię długotrwale utrzymywać negatywnych stosunków z ludźmi. W internecie staram się nie mieć wrogów, stosunek do innych użytkowników zbliżony jest z reguły do przyjaznego. Ciężko (ale tak naprawdę bardzo bardzo ciężko) wyprowadzić mnie z równowagi, posiadam umiejętność szybkiego pisania, dzięki czemu szybko i skutecznie jestem w stanie pomagać innym graczom, co staram się wykorzystywać. Potrafię też dostosowywać formy wypowiedzi do okoliczności, dzięki czemu jestem jedną z ważniejszych postaci w klanie, którego częścią jestem w Warframe, a pomoc jestem w stanie nieść jeszcze skuteczniej ze względu na różnorodność możliwych form.

Określ swoją dyspozycyjność: Najłatwiej można do mnie dotrzeć za pośrednictwem TeamSpeak (kanał "II Brygada Kucyków Bojowych z Mackami") lub Steam od godziny 18. Inną formą kontaktu może być Discord. Do wszelkich innych kanałów komunikacyjnych raczej jestem w stanie się dostosować.

Umotywowanie podania: Im większa aktywność ekipy, tym lepiej, czyż nie? Poza tym jako były moderator mam już pewne doświadczenie w roli pomocnika, a pomaganie to dla mnie naturalny odruch o dość wysokim priorytecie, podobnie jak trzymanie się ustalonych zasad, co raczej jest moją, jako kandydata na pomocnika, zaletą.

_____

Edycja podania polegała na dopisaniu godziny w punkcie o dyspozycyjności- kogoś na pewno mogą takie rzeczy ciekawić.

Reklama
  2. Marcinek7

Marcinek7 Użytkownik
    Zasłużony

Zamknięte na czas niejawnego głosowania Administracji o możliwości dopuszczenia kandydatury powracającego Pomocnika.
    Maksymalny czas oczekiwania na wynik głosowania 24 godziny od teraz.

3. Marcinek7

Marcinek7 Użytkownik
    Zasłużony

Z przykrością oznajmiam, że Administracja nie zdecydowała się na uchylenie §8.Pkt.a Regulaminu.

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page