MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Kilka propozycji

Discussion in 'Propozycje i sugestie' started by Froxel, 17 May 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Froxel

Froxel Użytkownik

Kilka propozycji

Przeglądając dzisiaj forum serwera, wpadło mi do głowy kilka propozycji, które mogłyby pomóc w rozwoju serwera. Bez czczej gadaniny, przejdę do sedna sprawy.
    Poniżej prezentuje Wam listę, z dokładnie opisanymi propozycjami.

Podkreślam też, że propozycje te kierowane są głównie do Administracji.

Propozycja I:
    Obserwując Fanpage serwera na Facebook'u, zauważyłem dość małą aktywność profilu. Z doświadczenia wiem, że gracze często trafiają na serwery z takich portali jak YouTube czy Facebook, tak więc zapewnienie profesjonalnej oprawy kont na tych portalach, jak i treści jest podstawowym priorytetem.
    W tym celu Administracja serwera, mogłaby między sobą wytypować ze dwie osoby spośród graczy, których darzą zaufaniem i zaoferować im możliwość zostania redaktorami serwerowego fanpage'a.
    Tak dobrany skład redaktorów, umieszczał by, na portalu interesujące treści z życia serwera, screeny, konkursy (w porozumieniu z Administracją) czy też nawiązywaliby oni współpracę z innymi fanpage'ami docierając tym samym do większego grona osób, a co za tym idzie do potencjalnych nowych graczy.

Propozycja II:
    W historii serwera, z pewnością pojawiały się, bądź nadal tutaj przebywają osoby, które dokonały rzeczy w znacznym stopniu przyczyniających się do rozwoju serwera. Oczywiście nie mówię, tutaj tylko o członkach zarządu serwera, którzy przysłużyli się serwerowi, ale także graczach, którzy być może też zrobili coś co przyczyniło się do rozwoju serwera (I nie, nie piszę tutaj o tym, że zaczęliście grać :D).
    Osoba zajmująca się stroną techniczną forum mogłaby utworzyć specjalną podstronę, na której umieszczałoby się nicki osób, które zdaniem Administracji powinny znaleźć się na "Ścianie Zasłużonych".
    Dla, niektórych osób może się to wydawać zbędnym dodatkiem, jednak dla osób, które włożyły w rozwój serwera sporo wysiłku i czasu to należyte zwieńczenie ich zasług, a także podziękowanie.

Propozycja III:
    Wszyscy doskonale wiemy, że duża część graczy, trafia na serwery poprzez portal YouTube. Tak więc idąc tym tropem, doszedłem do wniosku, że im głośniej o nas na tym portalu, tym możliwe możemy dotrzeć do szerszego grona potencjalnych graczy tak jak ma się to w przypadku Facebook'a. Mianowicie administracja mogłaby zorganizować konkurs dla graczy, w którym każdy chętny, mógłby nagrać reklamę prezentującą serwer. Następnie takowa reklama zostałaby umieszczona na portalu YouTube i w specjalnym wątku na forum utworzony przez Administrację gracz umieszczałby link do filmiku. Oczywiście dokładne wymogi konkursu jak i nagrodę za to pozostawię do werdyktu Administracji, nie mi o tym decydować.
    Najlepszy wytypowany przez Zarząd Serwera filmik mógłby stać się główną reklamą serwera :)
    Natomiast użytkownicy YouTube, poszukujący nowych serwerów do gry, mieliby większą możliwość natrafienia na Nasz serwer, właśnie przez większą ilość filmików z serwera na portalu.

Jeśli coś jest nie jasne, chętnie rozwieje wszystkie wątpliwości.

Reklama
  2. reconnect

reconnect Użytkownik

Propozycja numer 1, spoko ale jak już to wytypować kogoś z modów/vice.
    Propozycja numer 2, bezsensu
    Propozycja numer 3, spoko ale znajdź osobe która ma 500+ subów (NIE interesują nas suby kupione za 10zł na allego), jego filmiki ogląda 150+ ludzi, przeszedł mutacje, umie posługiwać się programami do obróbki filmów, prowadzi estetyczny kanał, jest ogarnięty i zechce udostępnić swoje umiejętności na rzecz serwera

3. Creepez

Creepez Użytkownik

O III punkcie zapomnij gdyż, Na serwerze jest mało, wręcz prawie wogóle takich osób, a ca ma zbyt wygórowane wymagania, bo po co mutacja, skoro są programy do modyfikacji głosu na grubszy, cieńszy itd... Z serwa niema nawet takiej osoby z subami 500+. I bla, bla, bla... Wspomniałeś nawet o "estetyczności" hah, w takim razie kanał musiałby założyć ktoś z ekipy, rozsławić go i wtedy coś by wyszło, a i suby niemogły by być dane przez osoby z serwa, bo to da 0 rezultatu

4. Froxel

Froxel Użytkownik

@Ad2: Jeśli tak uważasz to w pełni to akceptuje.

@Ad3: Z takim nastawieniem, nie zyskamy nowych graczy poprzez portal YouTube. Takie wymogi określane są na większych serwerach, ponieważ oni mogą sobie pozwolić na taką selekcje. Jeśli chcemy zachęcić graczy go gry, to muszą zobaczyć, że serwer jest tworzony przez graczy dla graczy. Sam osobiście zasiadałem kiedyś w administracji serwera, który funkcjonuje po dzień dzisiejszy od ponad czterech lat i wiem, że spora część graczy trafiała na serwer właśnie przez to, że Administracja nie ograniczała im możliwości nagrywania filmików na YT. Dzięki temu na YT było sporo filmików z tego serwera, co z kolei przyciągało na serwer nowych graczy. Działo się tak dzięki temu, że filmiki graczy przebijały się poprzez spam wszystkich innych filmików dotyczących Minecrafta, nie przez ilość osób, które subskrybowały ich kanał, ale właśnie przez przedstawienie serwera z perspektywy prostego gracza. Jeśli nie gracze, to kto inny ma na serwer sprowadzić nowe osoby?

Rozumiem, Twoje obawy, że filmiki będą nagrywać tak zwane "nooby", ale jest w tym 95% szans, że wśród kilku lipnych filmików trafi się kilka, które zapewnią serwerowi nowych graczy.
    Jeśli serwer chce się rozwijać nie tylko pod względem technicznym, ale też pod względem graczy to uważam, że takie ryzyko warto podjąć.
    Zawsze można określić minimalny wiek do wzięcia udziału w konkursie, co z kolei może wyeliminować niepożądane, mało interesujące formy reklamy lub też poddać filmiku weryfikacji osób oceniających prace przed ich umieszczeniem na YouTube.

Dziękuje za Twoją opinie i za zainteresowanie się tematem :)

5. ProtectionZ

ProtectionZ Użytkownik

Podzielam zdanie Blavck

6. reconnect

reconnect Użytkownik

Jak dla mnie, jeśli ktoś chce nagrywać jakieś filmiki na craftapple to nie ma problemu, ranga "YouTuber" i tak ma dostęp tylko do /fly i /kick, więc bez znaczenia czy ktos ma range czy nie

7. Froxel

Froxel Użytkownik

Nie myślałem nawet o tym, żeby osoby biorące udział dostawały rangi.
    To tylko konkurs, który miałby pomóc serwerowi, nagrody czy wymogi Administracja ustali już między sobą.

Dzięki za zainteresowanie ;)

Reklama
  8. Fri

Fri Użytkownik

Punkt 2, mowa o mnie, Infi do dzieła:D

9. Phantom_Screw

Phantom_Screw Użytkownik

Taaaaaak, Fri nadaje się do takiej ściany idealnie. Zwłaszcza za ten mute na __nick__ ^^ Ogolnie propozycje sa bardzo dobre. Na redaktora strony zaproponowałbym albo GirlGamers, albo ThreeEyedMaster. To wlasnie ich widzialbym w roli redaktora ;)

10. Arvinu

Arvinu Użytkownik

Również podzielam zdanie reconnect'a

11. MsKornel

MsKornel Gość

Froxel ty ty ! z h**** pamiętasz mnie MsKornela coo ??

A tak wgl. straciłeś tam Admina i tu teraz przychodzisz -_-

12. Froxel

Froxel Użytkownik

Pamiętam Cię Kornel, tak jak większość ciężkich graczy :D

Nie straciłem, sam odszedłem razem z Dorotą.

13. GirlGamersPL

GirlGamersPL Użytkownik

1. Fajny pomysł, bo stronka faktycznie jest pusta.
    2. Ciekawa by była taka ścianka sław ... Są gracze którzy na to zasłużyli.
    3. Konkurs na rekleme fajny ale czy ktoś weźmie udział ? Muszą być na prawdę fajne nagrody.
    Ps. Phant dzięki, ale myślę, że musi to być ktoś z bardzo wielkim zaufaniem u Infiego
    Ps2. Sorry za błędy pisze z telefonu.

14. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Staff Member Administrator

Dziekujemy za sugestię.

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page