A więc ten wątek jest dla graczy bardziej ambitnych i tych którym chce się pisać dłuższe wypowiedzi więc to będzie wyglądać tak opisujemy swoją wymyśloną postać jak idzie do Hogwartu /zapisuje się do Akademika i robi tam róże opisy o sobie Jest dużo opcji opisu więc tak wygląda wzór : Imię i nazwisko postaci: Miejsce urodzenia: Czystość krwi (Jak kotś idzie do Hogwartu) Grupa krwi (Jak ktoś opisuje zwykłęgo człowieka) : Historia postaci : (Czyli opisuje życie naszej postaci) Wygląd postaci : (Czyli opisujemy Wygląd naszej postaci wymyślcie co chcecie jest milion opcji do wyboru !) Cechy charakteru : (Czyli opisujemy charakter naszej postaci czyli jak się zachowuje jaka jest) Zainteresowania : (Czyli czym interesuje się nasza postać) Rodzina postaci: (No wypisujemy rodzinę naszej postaci) A teraz zasunę z RP czyli pewnie zapytacie co to RP więc RP to rozwijając skrót Role Play czyli odgrywanie postaci jak zachowa się nasza postać tak jakby Historia tylko odgrywanie a zapisujemy to tak W * (gwiazdkach) np. *Schyla się po butelkę z wodą* czyli zapisywanie czynności ** (2. Gwiazdki) jak opisujemy co się dzieje w środowisku np. **Gałąź z drzewa zapiszczała jak usiadł na nią ptak** A więc tu macie przykładową akcję do zrobienia (W wersji dla Hogwartu) Odegraj rozbudowaną akcję IC w której twoja postać upora się ze sprawą. : widzisz 3 uczniów, Gryffon nazywa się Alex i jest z 7 klasy. W miarę miły z niego gość, ale ciężko u niego z tolerancją dla młodszych. Chętnie ci pomoże jeżeli podejdziesz do niego na luzie. Ślizgon chodzi do 5 klasy i nazywa się Olivier będzie oschły dla ciebie ale jeżeli dobrze zagadasz pomoże ci. Zaś krukonka to Bella z 3 klasy jest wiecznie zamyślona i jakby nieobecna jeśli zwrócisz na siebie jej uwagę pomoże ci. Twoim zadaniem jest nakłonić jedną osobę z tej trójki do wskazania ci drogi prowadzącej do sali transmutacji. (W wersji dla normalnych ludzi) Odegraj rozbudowaną akcję IC w której twoja postać upora się ze sprawą. : widzisz 3 uczniów, nazywa się Alex i jest z 3 (3 gimnazjum lub jak Podstawówka 6 klasa) klasy. W miarę miły z niego gość, ale ciężko u niego z tolerancją dla młodszych. Chętnie ci pomoże jeżeli podejdziesz do niego na luzie. Kolejny uczeń chodzi do 2 klasy (3 Gimnazjium lub jak w podstawówce 5 klasy i nazywa się Olivier będzie oschły dla ciebie ale jeżeli dobrze zagadasz pomoże ci. Zaś Bella z 3 (3 gimnazjium lub w Podstawówce 6 klasy) klasy jest wiecznie zamyślona i jakby nieobecna jeśli zwrócisz na siebie jej uwagę pomoże ci. Twoim zadaniem jest nakłonić jedną osobę z tej trójki do wskazania ci drogi prowadzącej do sali Matematyki. Mam nadzieje że będzie aktywność w tym wątku lecz nie spodziewam się zbyt wiele bo na pewno większości serwera nie będzie się chciało więc mogę nawet spodziewać się zerowej aktywności ale co tam zachęcam do udziału ! A więc mój opis postaci [IC] Imię i nazwisko postaci:Jakub Lemaire Miejsce urodzenia: Anglia Stevenage Czystość krwi :50 % Historia postaci : Pewnego dnia a tak dokładniej 12 lutego 2027 roku urodziłem się ja Jakub Lemaire.Pewnie zastanawiasz się imię polskie a nazwisko jakieś dziwne.Od razu mówię nazwisko jest francuskie które odziedziczyłem po ojcu Adalbertowi Lemaire.A Polskie imię od czego? już mówię z tego co mi opowiadali rodzice poznali się jakoś tak we wiosnę czy tam w lato no to postawmy na przykład może na wiosnę.We Francji tata był odwiedzić kuzyna ale normalnie urodził się we Évry miejscowości niedaleko Paryża a mama pojechała na mini wakacje znała Angielski i Francuski więc mogła porozumiewać się z Francuzami.A chyba tak .. zapomniałem powiedzieć jak ma na nazywa się moja mama no więc Monika Lemaire. Więc na pewno myślicie sobie .. Monika to jest polskie imię więc na pewno imię to jest bo mama mu wybrała.Tak tak jest moi rodzice założyli się ... ale to później na początku trzeba skończyć co się zaczęło na czym to ja .. a tak ! no to moja mama pojechała na te mini wakacje gdzie gdy robiła zakupy wpadła na mojego tatę gdzie jak to mówią zakochali się w sobie od pierwszego wejrzenia Francja te klimaty ta wiem.Gdy jak już mówiłem poznali się w tym sklepie z czego czasami chce mi się śmiać poznać swoją miłość w sklepie no ale dobra .. po tym spotkaniu niebawem zostali parą .W końcu tata zaręczył się z mamą a po miesiącu wzięli ślub.Po ślubie zdecydowali przenieść się do Anglii a dokładniej do Stevenage miejscowość niedaleko Londynu.Żyli tam a w końcu mój tata pewnej nocy zapytał się mojej mamy czy chce mieć dziecko mama zgodziła się.I teraz powiem o co chodziło z tym zakładem.. więc bo tata chciał mieć chłopca a mama dziewczynkę więc założyli się że jak urodzi im się syn mama wybiera imię a jak urodzi się córka to tata.Po dziewięciu miesiącach narodziłem się ja Jakub Lemaire.Rodzice zawsze mówili o sobie wszystko ale to wszystko tylko mój tata miał jeden sekret.. nie był zwykłym człowiekiem lecz czarodziejem.W końcu pewnego dnia powiedział o tym mamie i udowodnił.Mama na początku wystraszyła się i zdziwiła lecz to zaakceptowała.Całe szczęście bo gdyby nie.. wychowywał bym się w niepełnej rodzinie.Mijały lata miesiące i tygodnie dorastałem i byłem bardzo ciekawski.Gdy miałem 7 lat ujawniły się moje moce... tata przywiózł mnie od kolegi było wtedy jeszcze jasno więc przypuszczam że było to może koło godziny 13-14 zdenerwowałem się wtedy bo chciałem być u kolegi jeszcze troszkę dłużej.Krzyczałem wtedy na rodziców mówiąc sobie w myślach : czemu nie mogłem być u niego dłużej.W końcu tata z mamą zdenerwowali się i odesłali mnie do pokoju (drzwi wtedy były zamknięte).Nie ,,spodobało" mi się to ale musiałem iść więc gdy już się odwróciłem drzwi w całym domu łącznie z oknami się otworzyły a światła zapaliły.Bardzo się wtedy wystraszyłem i od razu przytuliłem się do rodziców przepraszając za to że krzyczałem później gdy już się uspokoiłem rodzice a mówiąc ,,rodzice" miałem na myśli tatę opowiedział mi o świecie czarodziejów.W moje 11 urodziny bardzo się stresowałem z moimi rodzicami czy dostanę list .Chociaż teraz nie wiem czemu bo tata był czarodziejem a objawienie się mocy było.Stres był jednak niepotrzebny dostałem list w którym było napisane : Szkoła Magii i Czarodziejstwa Hogwart Szanowny Panie Lemaire , Mamy przyjemność poinformowania pana, że został Pan przyjęty do Szkoły Magii i Czarodziejstwa Hogwart. Dołączamy listę niezbędnych książek i wyposażenia. Oczekujemy Pańskiej sowy nie później niż 31 lipca. A ta lista tych rzeczy brzmiała : UMUNDURKOWANIE : Studenci pierwszego roku muszą mieć : 1. Trzy komplety szat roboczych (czarnych) 2. Jedną zwykłą spiczastą tiarę dzienną (czarną) 3. Jedną parę rękawic ochronnych (ze smoczej skóry albo z podobnego rodzaju) 4. Jeden płaszcz zminowy (czarny, zapinki srebrne) UWAGA : wszystkie stroje uczniów powinny być zaopatrzone w naszywki z imieniem PODRĘCZNIKI: Wszyscy studenci powinni mieć po jednym egzemplarzu następujących dzieł: Standardowa księga zaklęć (1 stopień) Mirandy Goshawk Dzieje magii Bathildy Bagshot Teoria magii Adalberta Wafflinga Wprowadzenie do transmutacji (dla początkujących) Emerika Switcha Tysiąc magicznych ziół i grzybów Phyllidy Spore Magiczne wzory i napoje Arseniusa Jiggera Fantastyczne zwierzęta i jak je znależć Newta Scamandera Ciemne moce : Poradnik Samoobrony Quentina Trimble'a POZOSTAŁE WYPOSAŻENIE: 1 różdżka 1 kociołek (cynowy, rozmiar 2) 1 zestaw szklanych lub kryształowych fiolek 1 teleskop 1 miedziana waga z odważnikami Studenci mogą mieć także jedną sową albo jednego kota,albo jedną ropuchę PRZYPOMINA SIĘ RODZICOM, ŻE STUDENTOM PIERWSZYCH LAT NIE ZEZWALA SIĘ NA POSIADANIE WŁASNYCH MIOTEŁ Ja mama i tata cieszyliśmy się strasznie z tego że pójdę do Hogwartu.Kilka dni później pojechaliśmy do Londynu a z naszej miejscowości do Londynu było jak rzut beretem więc szybko dotarliśmy do Londynu.Na początku tata zaprowadził mnie i mamę do Dziurawego Kotła na zaplecze gdzie kilka razy stuknął w ścianę i nagle przejście na ul. Pokątną zostało otwarte.Byłem bardzo podekscytowany i mama chyba też.Po wejściu tata wyjął listę przedmiotów przeczytał i spytał się mnie gdzie najpierw idziemy ? : Po różdżkę po szatę czy może chcesz jakieś zwierzątko ?. Wahałem się między tymi zwierzętami a różdżką jednak w końcu wybrałem różdżkę.Gdy już dotarliśmy do sklepu z różdżkami zauważyłem uśmiechniętego starca który patrzył na mnie i na moich rodziców po czym powiedział : Dzień Dobry .Po czym spojrzał na mnie i znów rzekł : Ty po różdżkę ? Ja trochę się spinałem ale powiedziałem że tak.Uśmiechnął się i znów powiedział ,,podejdź podejdź nie bój się dam ci różdżkę do ręki a ty nią machniesz jak poczujesz coś niezwykłego to znaczy że różdżka cię wybrała'' zdziwiłem się i powiedziałem : wybrała ? Olivander rzekł : tak to różdżka wybiera czarodzieja a nie czarodziej różdżkę do tej pory nie wiadomo czemu tak jest ale tak jest było i będzie.Po wytłumaczeniu mi że czarodzieja wybiera różdżka zdziwiłem się trochę i podnieciłem .Chwilę później Olivander wyjął z jakiejś szuflady różdżkę wręczył ją mnie po czym powiedział ,,Machnij nią" machnąłem ją intensywnie po czym przewróciłem kilka szafek.Olivander szybko powiedział stanowczo : nie to nie ta ! po czym znów po paru minutach wręczył mi kolejną różdżkę machnąłem nią i nagle poczułem więź z różdżką a Olivander zaklaskał w ręce i rzekł : Tak tak ! to ta ! ucieszyłem się z faktu że mam różdżkę a tata spytał się Olivandera z czego jest wykonana różdżka Olivander powiedział : Rdzeń Włókno ze smoczego serca długość 10 cali i elastyczność giętka z drzewa Czerwony Dąb" Po podziękowaniu i zapłaceniu za różdżkę ja wraz z rodzicami wybrałem się po inne niezbędne rzeczy do Hogwartu i po wszystkich zakupach wrócili do domu.1 września przyjechałem z rodzicami na stację King Cross była chyba wtedy 10:45 a pociąg odjeżdżał o 11 więc musieli się trochę śpieszyć.tata szukał troszkę tego peronu zwanego 9 i 3/4 gdy go znalazł była już 10:58.Tata powiedział mi że mam się rozbiec i wtedy znajdę się na peronie 9 i 3/4 więc tak zrobiłem.Było to dziwne uczucie być w jednym miejscu i nagle w drugim zrobiło mi się troszeczkę źle ale nie puściłem pawia chwilę po mnie pojawili się mama i tata uściskałem ich mocno na pożegnanie a gdy już odjeżdżaliśmy kiwałem im. Wygląd postaci : Jestem 11 letnim chłopakiem mam 160 cm wzrostu i ważę 45 kg.Mój kolor włosów to brąz inaczej jestem brunetem i mam średniej czy jak kto woli krótkiej długości włosy.Mój kolor oczu to ciemno zielony jak to mówi moja mama mam małe oczka.Najszczęściej ubieram się w proste ubrania jak jeansy itp. są one najczęściej w kolorze czarnym.Lubię czasami ponosić okulary przeciw słoneczne.Na ogół jestem prostym człowiekiem. Cechy charakteru : Mój charakter hmm.. no jestem całkiem miły.Czasami no może często zdarza mi się niekulturalne zachowywać.Czasami zdarza mi się ,,wybuchnąć" i mogę być niemiły jak ktoś mnie zdenerwuje.Nie lubię w ludziach cechy takie jak: -Samolubność -Wywyższanie się -Braku poczucia humoru -Zbyt duża pewność siebie po prostu nie chciałbym spotkać takiego człowieka z tymi wszystkimi cechami ale czasami zdarza mi się być wrednym lub przemądrzałym jak to każdemu człowiekowi.Nauka idzie mi średnio a już w ogóle te trudniejsze przedmioty. Mam w sobie dużo energii.Jestem wesoły ale miotam słabymi sucharami. Zaokrąglając jestem zwykłym człowiekiem no może oprócz jednego jestem czarodziejem. Zainteresowania : No w sumie interesuje się wieloma rzeczami więc trudno wybrać moje jedno zainteresowanie ale gdybym tak musiał to było by to ONMS lubię zwierzęta i są super ! Rodzina postaci: -Ojciec Adalbert Lemaire (Czarodziej) -Matka Monika Lemaire (Mugol) Odegraj rozbudowaną akcję IC w której twoja postać upora się ze sprawą. : widzisz 3 uczniów, Gryffon nazywa się Alex i jest z 7 klasy. W miarę miły z niego gość, ale ciężko u niego z tolerancją dla młodszych. Chętnie ci pomoże jeżeli podejdziesz do niego na luzie. Ślizgon chodzi do 5 klasy i nazywa się Olivier będzie oschły dla ciebie ale jeżeli dobrze zagadasz pomoże ci. Zaś krukonka to Bella z 3 klasy jest wiecznie zamyślona i jakby nieobecna jeśli zwrócisz na siebie jej uwagę pomoże ci. Twoim zadaniem jest nakłonić jedną osobę z tej trójki do wskazania ci drogi prowadzącej do sali transmutacji. ____________ J- Ja B-Bella _________ J-*Idzie zdenerwowany szukając jakiegoś ucznia nagle zauważa pewną dziewczynę z Ravenclawu podchodzi do niej i mówi*Hej wiesz może gdzie jest sala transmutacji ? B-*Dziewczyna nie odpowiada widać że jest zamyślona* Halo !! Hej ! B-E.. e e ! Co ? *zdziwiła się* co chcesz ? J-Wiesz może gdzie sala transmutacji jestem na 1 roku i jeszcze się tu do końca nie odnalazłem *Uśmiecha się* B-*Odwzajemnia uśmiech* Ta jasne wiem chodź pokaże ci J-Ok B- *Idzie w kierunku Wielkich Schodów machając do Jakuba na znak że ma iść* J-*Idzie za dziewczyną* Gdy już dotarli pod salę : J- Dzięki B-*Nagle zrobiła się znów nieobecna* J- Ej halo ! B- Co co co ? J- Mówię że dziękuję ci za pomoc B- Ta ta spoko nie ma za co to pa J-Pa ! *wchodzi do sali transmutacji* B- *Odchodzi*
Imię i nazwisko postaci: Girl Gamers Miejsce urodzenia: Pewna działka na CraftApple Czystość krwi : Nie określona Historia postaci : Girl jest dziewczyną [15 letnią].Ma talent do budowania różnych dziwnych rzeczy. Jest piękna. Jej życie toczy się cały czas tak samo. Ale pewnego dnia poznała swojego teraźniejszego przyjaciela [Astara] i Męża [Kajtyma]. Nie była z nim szczęśliwa. Nie było go całe dnie i noce. Stwierdziła że to koniec , ale nie potrafiła złamać mu serca. Była z nim w tym okropnym związku. Nie mogła już wytrzymać. Poznała bardzo sympatycznego chłopca [Pata]. Poniosły ją emocje i wzięła z nim cichy ślub. Niestety nie okazał się on dobrym wyborem i zerwali po paru godzinach.Następnie poznała przyjaciela [Kajtyma] Kornela.Bardzo go polubiła ( on ją chyba też ). Namówił ją i się stało. Związek z Kajtymem to już przeszłość. Okazało się że wyszła za Kornela za mąż. I są szczęśliwi do tej pory Wygląd postaci : Girl jest niska bo ma tylko 1,71 wzrostu. Nie jest gruba ale nie jest też bardzo chuda jest ok.Ma ładne niebieski oczy. Nie ma trądziku [a to w jej wieku wyczyn]. Ma jasne brązowe włosy , takie średnie bo nie długie. Bardzo lubi ubierać Vansy, rurki i ładne bluzki. Cechy charakteru : Ona zachowuję się trochę chamsko ale jest fajna. Ma extra poczucie humoru. Potrafi się śmiać z siebie i z niczego. Jest nie śmiała miła i przyjacielska. Zainteresowania : Interesuje się ona muzyką, sportem, serialami w TV, grami i ciuchami. Rodzina postaci: -Mąż Kornel -Najlepszy przyjaciel Astar -Przyjaciel Viran -Przyjaciel Pat *Podchodzi do Alexa* Mówi: Elo mam sprawę [wiesz nie musisz mi pomagać] ale może wiesz gdzie jest sala od Matmy ? *Alex się uśmiecha* Mówi: Hejo czm miał bym ci nie pomóc ? Musisz iść w prawo i do góry po schodach *Mówię* Mówi: Dzięki jesteś spoko **Dzwonek** *Alex mówi: Ok ja idę pa jak coś to się polecam na przyszłość*
Imię i nazwisko postaci: Lord Astar Miejsce urodzenia: Poznań (Polska) Czystość krwi : Czysta Historia postaci : Urodził się w pospolitej rodzinie w roku 1997. Pierwszy raz wstąpił do nauki w roku 2002. W roku 2008 otrzymał list ze szkoły magii i czarodziejstwa w Hogwarcie. Poleciał samolotem do Londynu gdzie na ulicy Pokątnej kupił różdżkę u Ollivandera. O dziwo była podobna do różdżki samego Lorda Voldemorta. Miała to samo pióro Fenixa co Harry i Tom Riddle. Podczas piątego roku nauki został prefektem. Z racji, że nigdy nie znosił swoich rówieśników, zaczął zagłębiać się potajemnie w naukę czarnej magii czego nikt nie dostrzegł gdyż był najlepszym uczniem w szkole. Był szczególnie dobry z eliksirów, ponieważ stworzył jako pierwszy eliksir życia bez użycia kamienia filozoficznego. W siódmym roku został prefektem naczelnym. Zdobył pełne zaufanie u każdego nauczyciela, co wykorzystywał do zaglądania do działu ksiąg zakazanych, tłumacząc się, że chce wiedzieć, z czym w przyszłości mógłby walczyć itp. Pod koniec roku otworzył komnatę tajemnic (był wężousty.. ) i pozostawił tam jajo bazyliszka. Po ukończeniu szkoły, pracował w ministerstwie magii, aby mieć pełny dostęp do informacji. Potajemnie uczył się trzech zaklęć niewybaczalnych, aż wreszcie w roku 2020 zaatakował samego ministra magii. Przejął jego stanowisko, gdyż wszyscy się go zaczęli bać. Wzbudzał powszechny lęk. Przybrał przydomek Lord Astar, żeby wzbudzać jeszcze większy lęk. Wygląd postaci : Niebieskie oczy (Po przybraniu przydomku, czerwone), wzrost ok. 195cm, krótkie brązowe włosy (Po przybraniu przydomku, długie czarne), zwykle chodził w czarnej szacie, ze swoją różdżką w kieszeni. Miał bliznę na prawej ręce i poszarpaną twarz. Cechy charakteru : Niezwykle okrutny, brak litości. Lubił zabijać bez powodu nawet swoich popleczników. Znęcał się nad swoimi sługami. Miał posępnego skrzata domowego który był jego oddanym sługą, lecz Lord Astar traktował go nad wyraz przyzwoicie. Zainteresowania : Czarna magia, władza nad światem czarodziejów, wzbudzanie lęku. Rodzina postaci: Mało wiadomo o rodzinie Lorda Astara oraz o samym jego imieniu. - Oddany przyjaciel oraz sługa Skrzat domowy Posępek - Sługa Scorpio Malfoy *Podchodzi do Ministra magii* - Witaj drogi ministrze. Mam przykrą wiadomość. Otóż, chciałbym uzyskać władzę nad światem czarodziejów. Aby osiągnąć cel muszę pana niestety zabić. A więc żegnaj, byłeś naprawdę oddanym przyjacielem ale tylko ja mogę żyć do końca świata. *Minister mówi* - Ale czemu Pan Astar chce uzyskać coś, co jest właściwie niemożliwe?? Nie bądź głupi! *Astar mówi* - Milcz *Minister wydaje przerażoną minę* *Astar krzyknął* - Avada Kedavra!! *Minister natychmiast umiera* *Astar wybucha podłym, jadowitym śmiechem* Mam nadzieję, że się spodobało Praca i myślenie zajęło mi 20-30 min. Pozdrawiam gorąco wszystkich chętnych czytających
Dziękuję ;] [hr] Jak będzie się wam bardzo podobało, mogę więcej postaci tworzyć o złożonej fabule historycznej ;}
Astarku gratuluję wymyślenia Akcji *klaszcze* ! Rób więcej takich opisów tylko trochę własną postać bo trochę się podszyłeś pod Lorda Voldemorta zwanego Władka A widzę że wątek się nawet przyjął bardzo mnie to cieszy a myślałem że będzie na to mniejszy popyt Yey ;p
Podrasowałem pare szczegółów ;d Historia specjalnie miała się powtórzyć ;] Ale następnym razem zrobię pozytywną postać Pozdrawiam ;}
Ok jeszcze zapomniałem dodać że te nasze opisy postaci będą tak jakby Historią np. Skoro Lord Astar xD Włożył jajo do komnaty to spowrotem tam jest bazyliszek ;p Więc warto było by o tym wspomnieć