Tutaj się trochę rozpiszę, gdyż mam dużo pomysłów, które umilą oraz "uładnią" serwer. Essentials - Brak dostępu do komendy. Nie ukrywam, moim zdaniem wygląda to brzydko. Proponuję zmienić wiadomość o braku permisji. Można to zrobić w essentials. Jak lepiej wygląda? https://zapodaj.net/d4c15151a8390.png.html ;;PREMIUM;; - 7 dni Proponuję dodać możliwość kupna rangi PREMIUM na czas 7miu dni. Cena jest do ustalenia, ja proponuję dać cenę 11,07 TAB - Rangi Rangi na tabie są już na WIELU serwerach. Wygląda to ciekawie, dodaje to klimatu. Jak to wygląda: https://zapodaj.net/7dfd4a7d0984f.png.html Skrypty - Permisja Na serwerze są skrypty (skript) dla administracji - Które ułatwiają im pracę. NP: /rykityki czy /banknotac Kiedy wpiszemy ktoras z tych komend pojawia nam się "Corect usage" co nie wygląda "dobrze". Wystraczy dodać do skryptu permission message'a. Jak to zrobic: https://pastebin.com/2TPPYeXB Wygląd rang Rangi wyglądają ładnie, lecz proponuję zmienić kolorystykę oraz wygląd ich. Moja propozycja: https://zapodaj.net/460276586dfee.png.html Lista administracji Proponuje dodac komende /administracja lub /ekipa ktora otwieralaby GUI z lista administracji. EDIT: Kolorowe nicki Proponuję dodać możliwość zmienienia koloru nicku poprzez komende /kolor (mozna w gui zrobic). Byłoby to dla rang [PREMIUM] oraz mozliwość wykupienia pakietu kolorowych nickow za np. 7zl. To tyle, jeśli jestes na NIE proszę, uzasadnij. DZIEKUJE.
Niepotrzebne, a i tak większość komend ma to samo. Em, może 14 dni byłoby lepsze bo nie ukrywam że 7 to za mało, a cena - najlepiej aby była to kwota którą otrzymujemy z doładowania 1 PSC 20. Niepotrzebne i trochę boli w oczy - od tego jest /list. Em, i znowu kombinacja - nikt nawet nie używa takich komend. Em, gracz - niepotrzebne, Pomocnik - Lepiej wygląda jako niebieski kolor, a Mod można zmienić na Moderator Niepotrzebne. Tak jak widać - nie.
Czasem piszesz o braku dostepu do komend - Bo jestes graczem. Gracz nie powinien uzywac permisji. Bo chce podkreslic, ze piszesz, ze ma byc ladniejsze jak wpiszesz komende dla Administracji. Po co? Uzywasz tych komend do ktorych nie masz dostepu?. Nowlasnie… Piszesz o wygladzie. Po co Ci on? Widzisz, ze Ci sie wyswietla, ze nie masz dostepu do tej komendy. A co chcesz w zamian, zeby napisali: Oj przepraszamy na kolanach, ze nie masz dostepu? NIE Wyglad (Kolorowe Nicki) Na tab I na czacie - Na czacie to jest zbedne. Poniewaz jakbys mial niebieski nick. to by sie mieszalo z RANGA pomocnik. Wystarczy, ze jest premium. TAB po co Ci? Trzymasz tab'u 10godzin czy 10sekund? Bo ja nie uzywam tego. Poniewaz jak chce zobaczyc czy ten gracz jest, moge zobaczyc na tab ale po co maja sie nicki podswietlac I bym jeszcze nie znalazl. Po za tym polecam patent do napisania /msg (nick osoby) Jestes? I jak otrzymasz wiadomosc, Nie ma gracza na serwerze, to bedziesz wiedziec, ze go nie ma. NIE Lista Administracji - Serio? Jesli chcesz sie spytac czy ekipa jest to sie pytasz. Jest jakis pomocnik? Jesli Ci odpisze, to znaczy, ze jest. A ta twoja lista jest zbedna, poniewaz duzo pomocnikow I innych czlonkow ekipy. Maja czasem afka I jakbys wpisal liste, bys nawal w klawiature odpisz, wiem ze jestes. NIE Wyglad rang - Duzo nie zmieniles, chcesz zeby premium bylo rozowe, a pomocnik mialby kolor bialy, a gracze niebieski… To wlasnie powinno byc odwrotnie.. Taki pomocnik ma jasno niebieski, bo wrzuca sie w oczy. A chcesz, zeby gracz i premium byli bardziej widoczni niz sam pomocnik. Po za tym do teraz gracze maja niebieski, a chcesz wyeliminowac zauwazalnosc pomocnikow. NIE Skrypy dla administracji - Za duzo kombinujesz, I tak prawie tych komend nikt nie uzywa. NIE Premium 7 dni - To jest dobry pomysl. Lecz nie wiem czy Administracja go dodala. TAK OPIS KONCOWY. Myslisz, ze jestes nie wiadomo kim, jakims programista czy cos.... Ostatnio napisales pod postem rei_san, zeby usuneli spam komend. I napisales: To zrob to sam i im to pozniej podeslij… Chcialbym Ci powiedziec, ze takie osoby co nie maja pojecia nawet o jezyku programowania nie zrobia tego, a ty nie wiem co chcesz pokazac. Twoje propozycje sa do bani. Po co Ci tyle wygladu, jak Ciebie ani razu na serwerze nie widzialem. Tylko dales sensowna propozycje o Premium na 7 dni. Jesli chcesz cos zmieniac w serwerze. Zapraszam na ts.craftapple.pl I tam pogadaj z Administracja i tam dawaj propozycje i pomysl z nimi co zmieniac. Znam sie nad programowaniu, lecz to jest kosmos co wypisujesz. Dajesz komendy co nikt nie uzywa. Nagle sie zjawiasz i piszesz, ze mamy wszystko zmienic na serwerze CA. Chcialbym dodac, ze dziekujemy z calym szacunkiem, ze sie starasz i chcesz pomoc CraftApple. Ale twoje pomysly nie sa do konca przemyslane. Jestem na NIE na wszystko oprocz Premium na 7 dni Pozdrawiam Black!
Jestem za tym aby troszke przebudować rangi , troche świeżości , zawsze lepiej. Osobiście zmieniłbym najbardziej kolor PREMIUM , ale to zależy tylko i wyłącznie od Administracji. Pozdrawiam.