MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Podania

Discussion in 'Pytania i Problemy' started by smoollberry, 26 July 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. smoollberry

smoollberry aka snows
    Staff Member Moderator

Witam!

Pytanie nr.1

Zastanawiałam się dzisiaj, czy jest określona ilość Pomocników w Ekipie CA. Jest?

Pytanie nr.2

Pisałam podanie cztery razy, każde bardziej starannie lecz bezskutecznie... Co robię źle? Chciałabym dostać tą jedną, jedyną szansę. Chodzi o to, że jestem za młoda? Yumi dostała się w szeregi Ekipy w wieku 12 lat, a ja mam 11...

Proszę o odpowiedź.

#Pytania #PisanieZTelefonu

Reklama
  2. fox12

fox12 Użytkownik

Snow nie jesteś jedyna :), raczej określonej liczby pomocników nie ma ;).Nie chcę Ci robić na złość ale pisanie w taki sposób nikogo nie zachęci do dania oceny TAK, też chciałbym się dostać, ale zwracam uwagę na wszystko co zostało mi napisane pod podaniem i staram się napisać lepsze :).

#NOCNEMARKIXD#MobileSamsung

---------------------------
    Z tym nie jesteś jedyna chodziło mi o wiek mam tyle samo lat xd

3. smoollberry

smoollberry aka snows
    Staff Member Moderator

Wiem, że nie zachęci do pozytywnej oceny. Nawet do tego nie zmierzam. Porostu się staram ok. rok i bezskutecznie :( Heh... Marzenie się pewnie nie spełni... :(

#smuteczeq on #PisanieZTelefonu

4. Xymor

Xymor Skrzydlaty

A widzisz ją teraz gdzieś tutaj?

Luknij na ten wątek.

http://craftapple.pl/forum/thread-6984.html

Wbrew pozorom (i moim wcześniejszym uprzedzeniom) ViceAdministrator ThreeEyadMaster ma tutaj rację. Wiek to tylko liczba. Określa jednak to ile czasu miało się w życiu na zdobycie doświadczenia oraz wiedzy. 11 lat to naprawde wybitnie mało, a stanowisko pomocnika to i odpowiedzialność i duży stres i ciężka praca. Będąc pomocnikiem gra dla ciebie by się skończyła, zostałaby tylko praca na chat... kiepska perspektywa nie?

Zastanów się czego tak naprawde chcesz? Żeby było fajnie bo ma się inny prefix niż wszyscy?
    Odpowiedz sobie na pytanie czy masz na tyle siły by przez wiele miesięcy dzień w dzień zajmować się tylko chat i nie mieć czasu na grę?

Moim zdaniem wiek zawsze gra role. Nie zauważyłem jeszcze wyjątków.

5. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Kruku ma absolutnie rację, jednak dodam coś jeszcze.
    Podanie to tylko formalność, przy rekrutacji bierze się pod uwagę samą osobę, gracza, aktywność w grze i ogólne zachowanie są monitorowane. Jeśli Administracja widzi, że delikwent nie jest tak aktywny, jak by się chciało, czy pomocny, dobroduszny, to nawet najlepsze podanie może nie przejść.

6. smoollberry

smoollberry aka snows
    Staff Member Moderator

@Kruku

Tak jak mówiłam, to jest moje marzenie, a z marzeń się nie rezygnuje, prawda? 11 lat to nie jest, aż tak mało... Tak mówią... Mam nadzieję, że kiedyś mi się uda dostać się do Ekipy CA.

7. Moderation

Moderation Użytkownik

Chciałbym tylko przypomnieć że na to w jaki sposób ekipa i administracja patrzy na osoby młodsze składające podania wpływ miał shoga, a nie Three .

Reklama
  8. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Sztywno określonego limitu nie ma. A z pewnością nie jest to liczba miejsc na główki w Sali Ekipy i Administracji na /spawn Survival'u. ; ] W połączeniu z rotacją Pomocników - rezygnacje/degrady/awanse zapotrzebowanie na Pomocników będzie zawsze. Czasami mniejsze, a czasami większe, ale zawsze ileś wolnych miejsc będzie.

A czytałaś wypowiedzi Graczy pod swoimi Podaniami? Czasami z nich można się dowiedzieć co jest nie tak z Twoją kandydaturą. Szkoda, że przyjęło się wśród Administracji zamykanie/odrzucania Podania bez słowa wyjaśnienia. Myślę, że zaprzepaszczany jest w ten sposób spory potencjał edukacyjno-wychowawczy.

Jak już pisałem przy okazji omawiania innego tematu, gdy wypowiadam się pod czyimś podaniem to z reguły:
    • Nie komentuję samego podania, a kandydaturę Gracza na Pomocnika, ograniczając swoją wypowiedź na temat Podania do stwierdzenia czy ktoś pisząc podanie postarał się aby było przejrzyste i czytelne. Co z kolei w moim przekonaniu świadczy o tym czy kandydat podszedł na poważnie do tematu. Czy zastanowił się nad tym co napisał, czy przeczytał to co napisał. A może walnął je na szybko na kolanie. Ale ani przez sekundę nie przechodzi mi przez głowę myśl, aby kogoś skreślać z powodu błędów w BBCode czy nie pogrubieniu czcionek. Sam w podaniu, pomimo tego, że się do niego bardzo mocno przyłożyłem mam błąd edycyjny. Przy wklejaniu uciekł mi enter i dwa pytania zlały się z sobą;
    • Robię to tylko pod podaniem osoby, którą widziałem na serwerze. O której mam do pewnego stopnia wyrobione zdanie. Jak inaczej mogę się o niej wypowiedzieć o_O
    • Będąc na "NIE" staram się, aby było jasne, zarówno dla kandydata jak i innych Graczy, dlaczego ta osoba się nie nadaje. Nad czym powinna popracować by mogła dobrze pełnić swoje obowiązki.
    • Będąc na "TAK" staram się, aby było jasne zarówno dla kandydata jak i innych Graczy, dlaczego ta osoba się nadaje na Pomocnika. Wskazuję jej zalety, które pozwolą jej sprawnie działać w szeregach Ekipy.
    • Jestem obiektywny. Niezależnie od tego czy za kimś przepadam bardziej czy mniej to oceniam jego kandydaturę w sposób jak najbardziej bezstronny (np. kandydatura Marcinek7)
    • Jeśli to możliwe odnoszę się zarówno do aktywności na forum jak i na serwerze.
    Byłoby cudownie gdyby wszyscy starali się wypowiadać w ten sposób. Niestety jest to częściej miejsce nabijania postów niż konkretnej krytyki.

Co do wieku, to jak jednoznacznie wynika z przytoczonej przez Kruka mojej wypowiedzi, nie jestem zwolennikiem przyjmowania do Ekipy "młodszych Graczy". Myślę, że swego rodzaju eksperyment, zapoczątkowany hipisowskimi wypowiedziami Shogi "Wiek to tylko liczba. Dajmy szansę wszystkim[...]", doskonale udowodnił, iż przyjmowanie do Ekipy "młodszych Graczy" to w dłuższej perspektywie czasu nie jest dobrym pomysłem.

Do zobaczenia na serwerze.

9. smoollberry

smoollberry aka snows
    Staff Member Moderator

Znaczy w skrócie... Jesteś przeciwko przyjmowaniu osób młodszych niż 11-12 lat do Ekipy? o_O

10. fox12

fox12 Użytkownik

Snow nie. Chodzi o to że osoba mająca 20 lat, tak jak Kruku [chyba XD] jest w stanie wytrzymać więcej psychicznie niż osoba mająca 11 lat.Jest bardziej dojrzała i więcej rozumie, chyba wiesz o co chodzi :)

11. smoollberry

smoollberry aka snows
    Staff Member Moderator

Wiem, ale psychika 11-latków... Są wyjątki, w tym ja xd Niektórzy myślą inaczej...

Można zamknąć wątek :)

12. xXSoniaXx

xXSoniaXx Użytkownik

Musisz mieć trochę więcej cierpliwości, sama już nie pamiętam ile podań napisał Kruku. Co do wieku to fakt była osoba mająca lat 12 ale jak to się skończyło? Rezygnacją nie będę przytaczała z jakich powodów. Kruku dobrze napisał ta ranga to jest wielki wysiłek dla wszystkich, z tego co pamiętam to on sam był zaskoczony tak wielkim natłokiem obowiązków przy randze którą zazwyczaj się słyszy "to TYLKO pomocnik", tu warto się zastanowić czy aby na pewno TYLKO czy już AŻ. Dobrze napisał że to z początku skutkuje totalnie zaniedbaniem gry.

Codo tego co napisał V-admin to z reguły wszystko dlaczego zostało podanie znajduje się w komentarzach graczy pod podaniem ponieważ czytam te komentarze jak już podanie jest zamykane (nie to że są brane pod uwagę ale...) już wyjaśniam po co je czytam, a no po to aby nie powtarzać w "koło Macieja" jednej i tej samej śpiewki, wystarczająco wiele razy robią to gracze. Czasem się zdarza że jest odpowiedź, występuje ona wtedy gdy w komentarzach nie ma ujętych wskazówek lub nie ma komentarzy.

Dziękuję dobranoc.

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page