Dokładny nick w grze: Michal93 Ile czasu możesz poświęcić serwerowi: W przybliżeniu 4-6 godzin w zależności od nawału pracy, głównie popołudniami i wieczorami. Ile masz lat: Trzydzieści Na jakim serwerze spędzasz najwięcej czasu: (np. Survival, creative, seablock) Survival Jak długo grasz w Minecraft: Moja przygoda z Minecraft zaczęła kilka lat temu, dokładniej mówiąc około roku 2011. Jak długo grasz na mc.craftapple.pl: Grę na serwerze rozpocząłem w trakcie trwania poprzedniej edycji. Czy miałeś/aś kiedyś tu bana: Taka sytuacja nie miała miejsca. Czy pełniłeś/aś podobną funkcje na innym serwerze: W okresie 2011 - 2014 pełniłem po kolei funkcje: moderatora, porządkowego, region-mastera, craft-mastera, aż do administratora, które to stanowisko objąłem w 2012 roku i pełniłem je do zakończenia działalności serwera. Późniejsza współpraca z innymi serwerami była zazwyczaj przejściowa i polegała na wykonaniu konkretnych budowli (czyt. lobby, spawn, budynki użytkowe takie jak targi/sklepy, obiekty tematyczne np. zamki, kompleksy eventowe). Czy znasz komendy Pomocnika (wymień je): Komendą przypisaną do rangi Pomocnika jest /kick [nick]. W tym miejscu pozwolę sobie zamienić kolejność pytań i najpierw opiszę siebie w kilku zdaniach. Tą małą zmianę motywuję faktem iż chciałbym najpierw pokrótce się przedstawić i nakreślić nieco swoją osobę a dopiero potem wykazać iż byłbym odpowiedni na to stanowisko. Mam na imię Michał, pochodzę z Warszawy i prowadzę własną firmę. Poza pracą moją pasją są ptaki, zarówno gatunki rodzime dzikie, hodowlane, jak i egzotyczne. Posiadam małą ptasią rodzinę, składającą się z dwóch gatunków ptaków australijskich - ośmiu małych - zeberek i dwóch większych - nimf. Innym moim zainteresowaniem jest Minecraft, głównie ze względu na możliwości twórcze, gdyż będąc pasjonatem wszelkiego typu zamków i budowli średniowiecznych, staram się zarówno odtwarzać je w wirtualnym świecie, jak i kreować własne budowle na bazie zebranego już doświadczenia i poczynionych obserwacji. Jest to też dla mnie forma relaksu po pracy. Ponad wszystko jednak moją miłością są góry - Bieszczady. Niesamowity urok i spokój, dzikość przyrody, tragiczna historia lat wojennych czy powojennych i wreszcie niezaprzeczalne piękno tego regionu, skradło moje serce i to nie tylko w przenośni, ale i dosłownie, gdyż z tamtej części Polski pochodzi moja narzeczona. Kończąc tę małą prezentację, dodam jeszcze, że jestem fanem fantastyki - filmowej i literackiej. Przechodząc do kolejnego pytania. Dlaczego Ty: Jestem osobą otwartą i doświadczoną w kontaktach z ludźmi, co wynika z charakteru mojej codziennej pracy. Uważam że łatwość nawiązywania stosunków jest ważną cechą w pracy na serwerze, ponieważ często umożliwia bezstresowe rozwiązywanie konfliktów. Ponadto cechuje mnie kreatywność, kultura osobista i opanowanie. Sądzę że zaletą może być także doświadczenie w kwestiach Minecrafta, które do tej pory zdobyłem. Jednak to co uważam za najważniejsze to fakt, że lubię po prostu rozmawiać z ludźmi, a dobry kontakt z graczami jest bazą do stworzenia na serwerze przyjaznej i miłej atmosfery. Czy znasz jakieś błędy/bugi na serwerze?: Jednym z często występujących ostatnio problemów jest blokowanie się na stałe podczas jazdy konno lub w pojazdach typu wagonik/ łódka. Wymień kilku członków ekipy: Ekipę współtworzy wiele osób, wśród nich są: ThreeEyedMaster, Blavck, Phantom_Screw, Marcinek7, ProtectionZ, stolenlegacy, shoga, Yumi i inni, którzy mam nadzieję nie poczują się urażeni, że ich nie wymieniłem. Jakie obowiązki ma Pomocnik: Pomocnicy są fundamentem dobrego prosperowania serwera, mają za zadanie opiekować się czatem, stanowić wzór dla innych użytkowników i wsparcie dla administracji, pomagać w przypadku problemów, ale także nie zapominać że sami też są graczami.