MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Poprawne pisanie

Discussion in 'Propozycje i sugestie' started by Szymonek, 11 October 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Szymonek

Szymonek Użytkownik

Jak wszyscy wiemy każdy popełnia błędy m.in. ortograficzne, i chciałbym napisać właśnie o tym w tym wątku. Wiele osób na forum jak i w minecrafcie piszę z błędami, moim zdaniem jest to szczyt (bez obrazy) idiotyzmu. Nie dość, że żyjemy w Polsce to jeszcze błędne wyrazy są podkreślone na czerwono, jak tu tego nie zauważyć ? Na serwerze często spotyka się osoby średnio 14 lat, oni często nie słuchają na j.polskim nauczycielke/la i wiemy wszyscy jakie są tego skutki. Chciałbym abyście Wy (administracjo) w regulaminie dodali jeden punkt dotyczący pisania poprawnie. Jak nie znam jakiegoś wyrazu to często wchodzę w wyszukiwarkę wpisując dany wyraz i pokazuje mi się ten poprawny :). Mam nadzieję, że ktoś przeczytał to od początku do końca.

Reklama
  2. 66FF00

66FF00 Użytkownik

Przeczytałem. I jestem zdania że to dobry pomysł. Tylko zupełnie niepraktyczny. Jakby banowano za orto to kto by tu grał? :p Większość graczy to tacy, których opisałeś ;)

3. Szymonek

Szymonek Użytkownik

Nie trzeba banować :). Można zmutować kogoś komendą /mute i po sprawie. Oczywiście mute tymczasowy a nie na zawsze. Zmotywuje to graczy do poprawienia swojej pisowni.

4. popek713

popek713 Użytkownik

popieram całym sercem.

5. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Staff Member Administrator

Nie.

To nikogo nie nauczy ortografii, karanie za takie rzeczy to jak celowe zabójstwo serwera.

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page