Nie wiem czy większość ludzi się nad tym zastanawiała, ale zauważyłem, że minęło trochę czasu i każdy kto napisał w podaniu, że ma 13 lub 14 lat został "automatycznie" odrzucony. Myślę, że teraz każdy kto ma mniej niż 15 lat nie powinien pisać podania na pomocnika. Jeżeli ktoś by miał 15 lat to powinien bardzo się przyłożyć do napisania podania, nie grać 3 dni, i mieć jakieś 20 sensownych postów, które coś wnoszą do danej dyskusji. Jeśli macie 16+ to nie będzie większych problemów z napisaniem podania dlatego,że większość starszych graczy poprą was ze względu na wiek, pisząc pod podaniem np. " Nie czytałem zbytnio podania , ale wiek to wielki +, na T-A-K". Oczywiście pamiętajcie żeby trochę pograć na serwerze, dobrze się zachowywać bo takich ludzi ten serwer potrzebuje a nie gracie 5 minut, piszecie bardzo ubogie podanie bo uważacie, że wiek może wszystko załatwić. Istnieją też ludzie nieogarnięci którzy mają po 16 lat. Oprócz tego chociaż postarajcie się, żeby wasze podanie wyróżniało się od innych dlatego, że młodsi wiekiem gracze mogą się "zdenerwować" ponieważ oni napisali bardzo długie, dobre podanie a tutaj szesnastolatek napisał po dwa wyrazy w każdym punkcie i dostał pomocnika. To tyle z mojej strony, w odpowiedziach, jeśli chcecie możecie napisać co o tym sądzicie.
Moim zdaniem admin nie powinien automatycznie odrzucać podanie gdzie jest napisane: Wiek:14lat.... Bo niektórzy/niektóre czternastolatkowie/czternastolatki są ogarnięci/ogarnięte. Takie jest moje zdanie. _____________________ POZDRAWIAM MAX!
A ja znam osobe z ekipy (na innym serwerze), ma 12 lat i niektórzy starsi gracze do pięt tej osobie nie dorastają. Gracz jest kreatywny, kulturalny. Więc każdy powinien mieć szansę bo zdarzają się wyjątki. Takie jest moje zdanie.
Pomyślcie inaczej odnośnie wieku. Teraz gracz uczciwy pisze np. mam ......11,..12,...13 lat i są wyśmiani że za młody. Jak ktoś wpadnie na pomysł żeby np, tylko od 15lat skladać podanie, to daję głowę że baaaardzo wielu 15latków będzie. Po prostu część skłamie. Jak sprawdzicie autentyczność? No chyba że w realu znacie się wszyscy xd. Według mnie podczas rekrutacji powinno brać się pod uwagę: - czas online gracza - kreatywność gracza - zachowanie na serwerze jak i na forum Ocena na podstawie wieku, długości podania czy ortografii, może być krzywdząca dla wielu graczy. _____________________________________________________________________ Hehe, ciekawe który z nas dostanie MODA
Myślę, że masz rację. Chociaż zdarzają się niewątpliwe przypadki np 12-latka bardziej ogarniętego od np 17-latka. Jednakże uważam, że taki pomocnik powinien w dobrym stopniu władać językiem Polskim/znać ortografię. Dla mnie jest to oznaka dojrzałości danego użytkownika. Nie mam pewności, ile osób z naszej ekipy skłamało w podaniu w ramach wieku, lecz sądzę, że i tak dobrze się sprawują. Co do podań, fakt. Nie da się wykryć, czy taki 9-latek napisze że ma lat 15 i akurat sobie kłamie. Chociażby można to stwierdzić po charakterze pisania/stylu pisania, zachowania na serwerze oraz forum, odzywek etc. Wracając, wyjątki są, nie można od razu mówić "Ej on ma 12 lat... przecież to jeszcze dzieciak, pewno jest nieogarem..." . Sądzę, że takie myślenie zwykle jest błędne, ponieważ to także jest osoba inteligentna (zależy także w jakim stopniu). Wnioski proponowałbym pozostawić pod ocenę podania zwracając uwagę na bogactwo językowe. Jeśli taki 12-latek ma ochotę pomóc, zna ortografię oraz jest ogarnięty, uważam, że powinien mieć równe szanse co np 16/17- latek. Wiek nie zawsze świadczy o dojrzałości danej osoby. Pozdrawiam ;]
Ja się nie zgadzam. Każdy pisze ze 13 latek od 15 latka i to jestem za stanie zaakceptować. Ale nie mogę patrzeć jak widzę 12 od 17. 12 lat to początek okresu dojrzewania, a powszechnie wiadomo ze jest to jeden z gorszych momentów tego okresu. Fakt faktem że 17 latek często np. pali fajki czy inne takie rzeczy, ale nie będzie pisał bzdurnych rzeczy na czacie. Wyobraź sobie 12 latka jako vice. Dodaj kolo niego ze 2 kolegów. Jak myślisz, co zrobi 12 letni vice? 17 latek ze względu na to ze jest już na półmetku szkoły tak szybko nie ulegnie Wiec nieporównywajcie ze sobą tego.
-_- Ja mam radę dla starających się pisać podania na pomocnika: Skopiujcie kilka zdań z jednego podania, kilka z drugiego, jakiś ciekawy zwrot z trzeciego. Wymieszajcie i czekajcie na akceptacje. Super sposób, niezawodny
No dobra podsumowując nie zmienimy tego jaki ktoś ma charakter, zachowanie i wiek kiedy składa podanie. Pozostaje jedynie samoocena siebie i stwierdzenie czy sam się do tego nadaje, czy wytrwam i jak będę się wyróżniał spośród kilkunastu ludzi, którzy bardzo dobrze sobie radzą na swoich stanowiskach. Jeszcze chciałbym zauważyć, że minecraft jest stworzony dla dzieci w wieku 7+ co wskazuje okładka i sama gra. Dlatego tak dużo dzieci składa podania. Administratorzy serwerów minecraft chcą, aby w ich ekipie byli ludzie w zakresie od 15 lat wzwyż. Niestety takich ludzi jest mało ponieważ nastolatkowie wolą grać w jakieś gry bardziej atrakcyjne od minecrafta np. battlefield. Z kolei starsi od nich mają albo za mało czasu albo mają dużo nauki. Oczywiście są wyjątki i te osoby chętnie poświęcają część swojego wolnego czasu na rozwój serwera i są najczęściej w ekipie. Na koniec dodam, że dla mnie w minecrafcie nie powinno się głównie zbierać super ekwipunku, ale się wyróżnić budując coś wyjątkowego. Codziennie każdy może zebrać sobie nowy ekwipunek, ale pomyślcie ile osoba musi się natrudzić aby zbudować z klocków np. wieże Eiffla. Pozdrawiam.