1. Nick w grze: Inevara 2. Nick oskarżonego/oskarżonych: PanAbaddon666 3. Serwer: Survival 4. Przybliżona data: 13 września 2016r., godz. 00:42 5. Opis wykroczenia: Gracz PanAbaddon666 (SVip, jakby ktoś nie miał pewności) zamienił 2 spawnery graczowi, który takowej rangi nie posiada. 6. Dowody: I tu niestety muszę niektórych zasmucić, albowiem pewna strona z filmikami na literkę Y nie chce ze mną współpracować, więc nagranie trzeba pobrać z pewnego świetnego hostingu. Oto i link: LINKACZ W czasie, gdy filmik będzie się pobierał (albo i nie), można poczytać historyjkę o tym, co tam jest. Uwaga, spoilery. Na początku widzimy gracza SKYER przekopującego się do podziemnego spawnera. Chwilę później teleportuje tam wspomnianego SVipa, który potem zmienia ten spawner na jakiś tam inny (nie pamiętam szczegółów). Następnie akcja przenosi się na działkę gracza, który możliwości zmiany spawnerów nie miał. Razem ze SKYER przenosi się tam PanAbaddon666, który stawia tam i zaraz zmienia kolejny spawner. Poza tymi zdarzeniami chyba nic ciekawego nie ma. Miłego oglądania. ________ Żeby nie było, nazwa filmiku jest taka tylko po to, żeby mi się w folderze z nagraniami wyróżniał
Przepraszam za bardzo skróconą formę odpowiedzi - przeglądam forum i odpowiadam posługując się telefonem. Spawner kupiłem w sklepie craftapple kilka chwil przed jego ustawieniem. Mozna to łatwo zweryfikować. A skoro jest mój to mogę robić z nim co chcę... Z graczem Skyer współpracuję bardzo ściśle, realizujemy wspolne inicjatywy. Bardziej szczegółowego uzasadnienia mogę udzielić w terminie późniejszym - juz na komputerze ;-)
Popieram Abbadona Jeżeli spawner rzeczywiscie został kupiony przez Abbadona, to trudno tu mówić o "Udostepnianiu korzysci svipa innym"
Pragnę sprostować że pierwszy spawner wraz z abaddonem zamienilismy na próbę żeby wiedzieć jak to działa i nie narusza to punktu 5 paragrafu 10 regulaminu, skoro nikt z niego nie korzysta i tym samym nie ma żadnych korzyści. Co do drugiego spawnera pragne nadmienić iż cała stacja została zbudowana na prośbę gracza abaddon. Ja wraz z kilkoma innymi osobami zajmujemy się jedynie jej budową. Z tego powodu abaddon ma mozliwość położenia tam tego bloku ustawiając go zaleznie od własnych preferencji.
Ścisła współpraca, wspólne inicjatywy. Tymczasowe pewnie, skoro już pojawiło się ogłoszenie, w którym oskarżony okazuje się być najbliższym współpracownikiem. Przypomnę punkt 5. dziesiątego paragrafu regulaminu: Moim zdaniem twoje wyjaśnienie mogłoby przejść na skyblock, gdzie wyraźnie widać, czy dwaj gracze bardzo ściśle współpracują, czy nie, ale to jest survival, a ty widocznie "ściśle współpracujesz" z wieloma osobami.
Tbh winny. Takie wymówki są na poziomie: "Naprawiam sety ziomkom na arence, bo mamy soja i razem klepiemy ludzi". @down: Chamskimi zaczepkami nie pomagasz sobie. Komenda /spawner jest przywilejem, który jest dostępny jedynie dla posiadaczy rangi SuperVip. Skoro zmieniłeś komuś 2 spawnery, z których jeden był na jego działce no to halo halo. Sytuację porównałem do naprawiania setów, gdyż jest ona podobna i może Tobie lepiej zobrazować to co zrobiłeś, ale no cóż skoro nie czujesz się winny ani nic. Mam nadzieję, że zaistniała sytuacja zachęci Ciebie to zapoznania się z regulaminem Craftapple oraz uprawnieniami, które ma dodatkowo ranga SVip, a których nie może udostępniać innym graczom. Pozdro.
Jako najbardziej stanowczy i z jasno sprecyzowanym stanowiskiem wskazuję post koleżanki BlueEyes Jako najmniej merytoryczny i nie odnoszący się do przedstawionego przeze mnie dowodu a mianowicie zakupu spawnera w sklepie wskazuję na post koleżanki Inevary. Zakup spawnera to nie płatna usługa... Jednak konkurs wygrywa kolega Ladavi ! Braki w kulturze osobistej uzupełnia kompletną nieznajomością tematu w którym się wypowiada. Co ma zakup spawnera w sklepie do naprawy setów innym graczom ? Doprawdy nikt tak mnie dawno nie rozbawił. Dziękuję Ci bardzo ! Przepraszam jeśli kogoś uraziłem, nie było to moją intencją. Oczywiście zobowiązuję się, jesli oczywiście taka potrzeba w ogóle zaistnieje, do wyjasnienia ewentualnych wątpliwości które mogły pojawić w związku z opisaną przez koleżankę Inevarę sytuacją.
Przedstawione przez Inevara zachowanie jest ewidentnym dzieleniem przywilejami rangi SViP z osobą nieposiadającej takiej rangi. Fakt ten jest bezdyskusyjny. Moim skromnym zdaniem powinna zostać nałożona kara usunięcia rangi SViP, ewentualnie skrócić ją do 17.09.2016 r. To tak jakbym ja "w ramach ścisłej współpracy" z którymkolwiek z Graczy stawiał cuboidy w Netherze albo budował pokoik ze SkałyMacierzystej, w którym bym stawiał skrzynki wypełnione diaxami, złotymi jabłkami i koxami tudzież budował mu ogromny budynek z materiałów z /gm 1 Żenada.
Chcę tylko dodać że wspomniały punkt w rtegulaminie jest nie jasny co do tego(nie ma napisane gdzie jak i kiedy można zmieniac spawnery). Równie dobrze można by powiedzieć że gracz, który pomaga tłuc graczy na arenie płatnym ekwipunkiem udostępnia ich zalety. By już nie bagatelizować, pierwszy spwaner został tylko na próbę zamieniony i może w razie czego zostac zniszczony, co do udowodnienia współpracy mną a abaddonem, kończymy rozbudowę stacji i tym samym będę mógł przekazać działkę(usunąć Cuboida). Czy to by rozwikłało problem?
Nie. Dlaczego? Niezapoznanie się z Regulaminem nie zwalnia z jego przestrzegania. Wina leży po Waszej stronie.
Staje za Abbadonem murem ! Co do naruszania bezpośredniego regulaminu 1. Pierwszy spawner na działce SKYER był zakupiony przez Abbadona, w takiej sytuacji regulamin dokładnie nic nie opisuję, jednak spokojnie można powiedzieć tutaj o prawie własności, Kupił, podarował, mógł z nim zrobic co chce, ponieważ kupił tą "usługę" w postaci spawnera 2. Drugi spawner był kompletnie nie używany, Jednak zmienił nie swój spawner... Tutaj można liczyc tylko i wyłacznie na wyrozumiałośc Administracji, Była to próba, może to zrozumieją Jeżeli gdzieś się mylę, Abbadonie, Popraw mnie
Dla tych, którzy twierdzą, że fakt o zakupieniu spawnera uniewinnia, przytoczę pewien fakt. Zwykły gracz również mógłby taki świnkospawner kupić, jednak czy dałby radę sam go zmienić? Nie. Czy w sklepie jest tego typu spawner? Nie. Ewidentne udostępnienie usługi.
Znowu niestety z telefonu ... Rotmiszczu oczywiście ze sie nie mylisz choc pewne fakty doprecyzuję jak tylko będę miał dostęp do komputera. Stawiam pytanie - czy dozwolona jest sprzedaż swojej nieruchomosci w której jest spawner graczowi nie posiadającemu rangi svip ? Czy taka sprzedaż byłaby udostępnieniem usługi ? [hr] Dodam jeszcze, iż w ramach ścisłej współpracy oraz szeregu zleceń wykonywanych dla mnie przez SKYERA dokonałem właśnie zakupu w sklepie craftapple kolejnych dwóch spawnerów a następnie dokonałem ich zmiany. Buduję po prostu równolegle kolejną stację z moim wspólnikiem. Ponownie, jak uprzednio nie widzę w tym nic złego a wręcz przeciwnie - przecież zakupy w sklepie serwera to nic złego