MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

sprzatanie

Discussion in 'Propozycje i sugestie' started by FsKostek, 10 April 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. FsKostek

FsKostek Użytkownik

Witam towarzyszy.
    przejde od razu do konkretow. Kazdy zna stan mapy dzialkowej. W zwiazku z tym proponuje zebrac ekipe zaufanych "sprzataczy", ktorzy wspolnie przez jeden dzien ogarneliby cuboidy nieuzywane, puste albo typowo smietnikowe (porozrzucany dirt, wieze z cobbla, ogolnie rozpierdziel) sprzatajac je i albo zostawiajac swoim wlascicielom, albo im je zabierajac (mowie tylko o cuboidach wokol spawnu, gdyz jest to miejsce, ktorym serwer powinien sie chwalic, a aktualnie wyglada jak smietnik, wiec admin powinien wziac to miejsce pod opieke), poza tym posprzataliby/bysmy reszte mapy z randomowych klockow cobbla itp.

z nudnym fartem, siema.

Reklama
  2. mrowkaa

mrowkaa Użytkownik

a ja bym ten teren kolo spawnu przerobila na tzw dzielnice handlowa , bez pvp , np dookola spawnu na szerokosc 2 cubow czyli 80 kratek porobiic miejsce gdzie kazdy kto chce moze otworzyc swoje stoisko z pierdolami , ale to tez trzeba by bylo zmienic plugin zeby moc kupowac i sprzedawac na tabliczkach ,

ewentualnie podzielic ten teren na male czesci np 10x10 i kto chcial by ( nawet za kase serwerowa - jakas rozsadna ilosc) mial by swoj kramik

3. XBlowUpX

XBlowUpX Użytkownik

mrowkaa tak sie sklada ze serwer juz ma taki plugin ,ktorym mozna sprzedawac wszystko (nawet exp :sleepy:).Wiec o pluginy sie nie martw.

Mozna by stworzyc targ ale wtedy mniej osób by kupowalo na aukcjach.Ogólnie jestem na tak

adamnik

4. Rotmiszcz

Rotmiszcz Użytkownik

Stoiska ... Raczej nie,Mamy aukcje i według mnie starczą

Jeżeli chodzi o śmietnik, wystarczy spojrzeć w regulamin "Działka ma być zadbana" i chodzi tutaj wokół spawnu

Właścicieli działek śmietników, brać za mordę, oraz zabrać cuba,
    Mieli wystarczająco, dużo czasu

Niech infi postawi cuba na tych działkach, i zrobić konkurs. Kto wygra ten dostanie

5. mrowkaa

mrowkaa Użytkownik

ale na aukcjach nie ma ruchu ... nikt nic nie kupuje mimo wystawiania , ludzie nie ogarniaja jak robic auckje i ze wogole trzeba gdzies znalezc na jakiejs stronie itp

6. Monday

Monday Użytkownik

W grze było by wygodniej coś kupować, bo każdy wpisuje np. /warp aukcje i teleportuje go na stoiska graczy, gdzie może coś kupić. Nie każdemu chce się włączać np. Chrome, i wchodzić na aukcje, jak mógłby to spokojnie zrobić w grze.

Jestem na tak z tym pomysłem. :)

7. popek713

popek713 Użytkownik

Ja tez ale szkoda niszczyc tereny wokol spawnu lepiej by zbudowac jakis wieżowiec obok spawnu i tam handlowac

Reklama
  8. Monday

Monday Użytkownik

Można by było gdzieś daleko urządzić działke i tam stworzyć jakieś stoiska. Gracz mogłby wykupić sobie stoisko u Administratora. A co do działek, to większą dyscyplinę wprowadzić.

9. adam104100

adam104100 Użytkownik

Jestem za. Wybudzajmy jeden duży budynek gdzie będzie skup i sklep administracji, a reszta to będą wolne boxy, które będzie można sobie wynająć na tydzień lub dwa za przykładowo 50$. Wtedy będzie można zarabiać, a serwerową walutą nie będą diaxy.

10. Monday

Monday Użytkownik

Nie. Jak chcesz wykupić, to za jakąś realną kasę, żeby serwer też mogł zarobić.

11. sniekr

sniekr Użytkownik

Okolica spawna to wygląda jak Hiroszima i Nagasaki po zrzuceniu bomb, przydało by się to oczyścić. Kiedyś kiedyś grałem na serwerze gdzie nie można było robić platform na wodzie może i tutaj warto by wprowadzić taki punkt do regulaminu ? a odnośnie sklepu jestem za ale żeby był on jak najdalej od spawnu albo na innym świecie, jeżeli będzie trzeba mam wieżowiec na singlu za duży by samemu wybudować ale z wielką chęcią oddam go na sklepy.

12. Monday

Monday Użytkownik

Administrator mogłby dodać rangę, która miałaby za zadanie właśnie takie oczyszczanie i budowanie.

To jest moja propozycja.

13. adam104100

adam104100 Użytkownik

Co chodzi o stoiska czy boxy w sklepie to tylko za kasę na serwerze. Admin mógłby zrobić spleefa. Coś takiego jak na filmie (to chyba nie jest reklama) https://www.youtube.com/watch?v=zavxGDJhRlo

14. Monday

Monday Użytkownik

Co to niby jest?? Raczej nie chce spleefa.

15. FsKostek

FsKostek Użytkownik

nie bardzo wiem czemu zrobila się dyskusja na temat tych sklepow, bo to nie ten temat. a ranga sprzątającego to najlepsze wyjście. również dobrze by było zrobić cos z działkami z takim odstępem, ze w srodku jest cala rozjebana gora, a działki się nie da postawić, bo brakuje 2 kratek ;__;

16. Monday

Monday Użytkownik

Równie dobrze można przenieść ten temat i kontynuować go w innym wątku.

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page