MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Sugestia] Pomocnik

Discussion in 'Propozycje i sugestie' started by indianajones1899, 24 January 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. indianajones1899

indianajones1899 Użytkownik

Bez zbędnego gadania przechodzę do sedna sprawy. Jak wiadomo istnieje ranga YouTube. Daje ona dostęp do /fly, /tp i /v. Teoretycznie więc pozwala ona na więcej niż ranga Pomocnik, co jest odrobinkę niesprawiedliwe. Niby owszem, taka osoba reklamuje serwer, ale czemu obdarzać ją zaufaniem większym od Pomocnika? Po za tym jest jeszcze 1 kwestia. Cheaterzy. Wiadomo, że są udręką. A Moderator nie zawsze jest na czas by wszystko nakręcić i dać bana. A Zwykły gracz nie zawsze dysponuje sprzętem do nagrywania. I tu jest moja sugestia. Proponuję, by Pomocnik otrzymał /tp i /v. Wtedy będzie mógł nagrać to, i dać na forum. Wiem, że jest to odbieranie pracy Moderatorowi, VAdminowi i samemu Adminowi, ale na pewno CA stanie się wtedy czystsze od cheaterów. Zresztą, gdyby okazało się, że ktoś nadużywa tych komend (gracze na pewno wtedy o tym poinformują) po prostu by ją usunięto.

Reklama
  2. Weeby

Weeby Użytkownik

Moim zdaniem ranga YouTuber posiada takie komendy, żeby po prostu było łatwiej nagrywać.

Ja jestem przeciwna, aby dodać pomocnikowi takie komendy. Te komendy, które posiada teraz pomocnik są wystarczające, plus pomocnik jest od pomagania, a nie od łapania cheaterów. Dodatkowo nie każdy pomocnik musi posiadać programy do nagrywania;)

Jeszcze dodam, że raczej pomocnik czy tak, czy tak ma większe zaufanie, ponieważ komendy takie jak;
    - kick
    -mute
    Pomagają wyciągać konsekwencje, a fly, tp czy vanish nie, one po prostu ułatwiają grę.

3. indianajones1899

indianajones1899 Użytkownik

Widzisz, ja patrzę na to trochę z innej perspektywy. Pomocnik na vanishu złapie cheatera, przyjmijmy, że kogoś z xreyem. Gracz dostanie bana, dzięki czemu nie będzie mógł oszukiwać. A więc pomocnik pomoże również graczom.

4. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Komendy /tp i /v nie są przeznaczone dla Pomocników. Sprawiają potencjalnie zbyt duże naruszenie zasad jeśli trafią w ręce niewystarczająco odpowiedniego człowieka. A jak wiadomo w gronie Pomocników co jakiś czas taka osoba się znajduje.

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page