Czy naprawdę potrzebny jest ten limit działek ??? Czemu ma on służyć ???? A jak coś no to zwiększyć go trochę tak no eh dwukrotnie ????
Myślę że limit dzialek to dobre rozwiązanie, ale graczom bez rangi powinno dać sie 4 działki, żeby mogli chociaż miec duży kwadrat swej posiadłości.
Moim zdaniem jeśli chodzi o Vipa i SVipa - limit działek jest ustalony w sposób sprawiedliwy. Jedynie zwykłym graczom/użytkownikom, limit powinien być zwiększony do 4. Takie jest moje zdanie na ten temat.
@HeroikPL - Trochę przesadziłeś z limitem na sVipa.. Trochę sprawiedliwości dla innych rang. Najlepiej gdyby limitu nie było w ogóle.. Ale skoro ma być to najlepiej jakby był taki jak podałem niżej. Zwykły Gracz:4-5 Vip: 20 sVip: 25-30
Zgadzam się z osobą powyżej. Myślę, że ilość działek dla svipów/vipów jest sprawiedliwa, czego nie można powiedzieć o limicie dla zwykłych graczy. Proponuję żeby były chociaż 4 działki i dodatkowo + 1 sethome. Ogólnie według mnie ten limit psuje zabawę. Ale to jest tylko moja sugestia. PS: Bardzo ważnym argumentem, który wymienił Gold jest koniec z wioskami typu Stolenowo. A następnym problemem- drop.
Dokładnie nawet jest problem z zajęciem jakiegoś terenu przez ograniczenie. Najlepiej byłoby usunąć te ograniczenie Ale Tak zgadzam się że zwykli gracze mają najgorzej tylko 3
Nie tylko limit Graczy, ale też pomyślcie o wioskach. Moim zdaniem limit zablokował już możliwość tworzenia wiosek tak dużych jak kiedyś np.: Stolenowo. Nikt już nie założy raczej większej społeczności serwerowej, gdyż wątpię, aby ktoś miał tak dobrą duszę i złożył swoje cuboidy w ofierze innym. Uwaga! Ci, którzy myślą, że po kupieniu SVipa czasowego potem po wykorzystaniu go i kupieniu nowego będą mogli tworzyć kolejne 30 działek mylą się! System pluginu liczy wasze działki cały czas, nawet po kupieniu SVipa trzy-czterykrotnie limit zawsze będzie pokazywał: Masz już 30 działek, więcej nie wolno. Jak dla mnie zabranie dropu jest przesadą w tej edycji, gdyż każdy PRO serwer Survival go powinien posiadać. A co dopiero ten limit -_- go w ogóle nie powinno być, a jeśli już powinien to SVip powinien mieć 75 działek, Vip 50, a gracz przynajmniej 25.
I tutaj się zgodzę, serwer od daty założenia sklepu tego z MikroSMS nie dąży już do dania czegoś dla graczy, ale tylko do tego, żeby zarobić. Infiniter już nie wprowadza żadnych nowości, jedynie je zabiera np.: drop bo chce, żeby ludzie wkupywali więcej diaxów i szmaragdów.
Cóz... CA to już nie ten sam serwer... Co do limitu: najlepiej by go było usunąć, ale skoro już jest to można by choć było go zmienić. Mój pomysł: Gracz-7-8 Vip-20-25 Svip-40-45. A co do wypowiedzi Golda i MsKornela: aktualnie CA działa z jednego powodu: zarabiania. Moim skromnym zdaniem, ten limit jest po to, by skłonić zwykłych graczy do kupna rangi Vip lub Svip.
To prawda, ale kiedyś bez ograniczeń serwer też się trzymał i zarabiał. Oto lista, rzeczy, które zmieniły się od dnia założenia sklepu interentowego MikroSMS, jest to lista tych pozytywnych rzeczy, ale też negatywnych: PLUSY: 1. Dodanie nowego sklepu MikroSMS. 2. Dodanie do komendy: /rozkladam większej ilości itów. 3. Zrobienie nowego spawnu Survival i wystartowanie nowych edycji, w których generatory map 1.6 i 1.7 się już nie gryzą. 4. Zdegradowanie dostępu do komendy /skin zmien za pieniądze. MINUSY: 1. Chęć większego zarobku. Skrócenie czasowości rang z permanentnych na 80 dniowe. 2. Chęć większego zarobku. Dodanie limitu działek. 3. Chęć większego zarobku. Rangi nie są już przenoszone za free, trzeba kupić premium. Kiedyś przenosili za free np.: dla Blavcka z tego co pamiętam. 4. Chęć większego zarobku. Usunięcie dropu. MIMO, ŻE W WIĘKSZOŚCI GRACZE INACZEJ GŁOSOWALI! 5. Chęć większego zarobku. W nomym AdminShopie nowego spawnu (od poprzedniej edycji), nie można już kupić koxów, refów i diaxów. Teraz wszystko tylko w sklepie WWW. EDIT: Lista zaktualizowana. EDIT2: Lista zaktualizowana. EDIT3: Lista zaktualizowana. ~ Jeśli CraftApple się nie zmieni i nadal będzie dążyć tylko do zarabiania, ludzie kiedyś się zbuntują. Skoro tak dużo ważnych spraw jest zabierane, to czemu mało ważnych spraw jest dodawane?
Moim zdaniem, nie był to zły pomysł na wprowadzenie limitu działek, aczkolwiek można by było zwiększyć trochę ten zakres, lub po prostu dodać do sklepu SMS możliwość wykupienia dodatkowych sethomów i zwiększenia limitu działek.
jednak najlepiej byłoby usunąć ten limit i przywrócić dropu. Goldmythman pokazał ankietę i dlaczego zrobiono wbrew graczom ??? Ktoś już powiedział ,że nie wykażemy się kreatywnością mam jedną działkę i już mam problem bo limit już poszedł. A przez usunięcie dropu pojawiło się więcej x-rayowców i myślę, że ta liczba będzie rosła
@HeroikPL Popieram. Wtedy też byli X-Rayowcy, którzy mijali sklep WWW daleko, gdyż była komenda: /drop wylacz. Dlatego jestem za dropem, a jeszcze bardziej za dropem stałym, bez możliwości wyłączenia. Wtedy obie strony byłyby zadowolone i żadna by nie straciła.
Przywrócenie dropu byłoby dobrym rozwiązanie, jak i też powiększenie cuboidów dla standardowych graczy, ale nie przesadzacie co do skrócenia kreatywności? Jeśli człowiek jest kreatywny to nawet na działce 40x40 może stworzyć coś niezwykłego.