MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Aℓвєя¢ιк◦Tђє◦Łєgєηđ

1.Nick z gry:Albercik24
    2.Data otrzymania bana:14-12-2015 16:53pm
    3.Sytuacja oraz powód otrzymania bana:zgłosiłem swoje konto u Vice-Administratora ThreeEyedMaster jako iż byłem "zmęczony" oraz pod wpływem "odurzających środków" wypisałem pasy do mojego konta na czacie i tym złamałem regulamin nie świadomie.
    4.Dlaczego miałbyś dostać UB ?:poprosiłem o tego bana, po to by nikt inny nie narobił pod moim nickiem "szamba". Tak jak to miało miejsce jakieś 6 miesięcy temu. W przypadku pozytywnego rozpatrzenia prośby o UNBan chciałbym uprzejmie prosić o zresetowanie hasła na tym koncie.

Reklama
  2. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Potwierdzam, iż taka sytuacja miała miejsce.
    Ban na prośbę właściciela konta w celu uniknięcia niesłusznych oskarżeń.
    Życzę powodzenia.
    Mam nadzieję, że się zobaczymy na serwerze.

3. pat277

pat277 Użytkownik

Wydaję, mi się, że ja nie mam tu nic do gadania, ale....
    Jestem za UB, należy mu się.
    Jest on graczem stałym na tym serwerze, jest już tu bardzo długo, ma sVipa+, i nie za fajnie żeby go stracił :/
    Wiem, że były "pewne" problemu, ale każdy może się zmienić i dostać szansę.
    Powodzenia :)

4. Aℓвєя¢ιк◦Tђє◦Łєgєηđ

5. Yumi

Yumi Użytkownik

Pozwólcie że i ja się wypowiem.

Sama kiedyś byłam przeciwko Albertowi i chyba nadal większość osób myśli że tak jest, jednak jest to istne kłamstwo. Możecie mi wierzyć lub nie ale Albert się naprawdę zmienił i myślę iż zasługuje na kolejną szansę. Pojawią się teraz zapewne komentarze "miał już trzy szanse, niech spada", "przekroczył limit szans i banów, zabić go" itp... Po części się z owymi komentarzami zgodzę, a po części nie. Rzeczywiście, Albert zmarnował wiele, wiele szans jednak w większości nie jest to jego wina. W większości jest to wina Administracji, Ekipy oraz Graczy. Wszystkie te osoby były sceptycznie itp nastawione do Alberta, oskarżany był on o rzeczy których nie posiadał, za każde przewinienie był karany niejako za trzy osoby a prócz tego był dzień w dzień obrażany. I nie ma się co dziwić że momentami nie wytrzymywał psychicznie, że nerwy mu siadały... Postawcie się na jego miejscu, zanim go o cokolwiek oskarżycie. Chciałabym też wam przypomnieć że znacie tylko jego imię, a nie historie, więc oceniać go byłoby niemile.
    Jak najbardziej ZA UNBANEM.

6. stolenlegacy

stolenlegacy Użytkownik

Hahahaha...

Ja do Alberta nic nie mam, jeśli chce to niech gra. Jak to się mówi: "Nie mój cyrk, nie moje małpy", ale... Yumi... rozbrajasz mnie...
    Taki sam, usprawiedliwiający tok myślenia jest używany w realnym świecie dla najgorszych zbrodni, które tak naprawdę nie mają usprawiedliwienia innego jak to, że ten człowiek zrobił chorą rzecz (nie mówię o Albercie).
    Ksiądz dobierał się do dzieci? To dzieci go prowokowały, przecież szukały zrozumienia!
    Islamista zgwałcił kobietę? To ona go sprowokowała bo nie zasłoniła włosów i twarzy!

Wiesz, ludzie mają to do siebie, że potrafili rozwinąć kulturę, religię i prawo. Zwierzęta nie potrafiły, więc mają instynkt. I jeśli człowiek wejdzie na terytorium jakiekolwiek dzikiego zwierzęcia to efektem może być nawet śmierć. Tu istotnie, zwierzę mogło poczuć się sprowokowane i zaatakować.
    Nie wiem czy zauważyłaś, ale Albert jest człowiekiem. Został wychowany w europejskim kraju, w europejskiej kulturze. Twierdzi, że zna świetnie polskie prawo. W religię nie wnikam. I chcesz mi wmówić, że taki człowiek, poczuł zagrożenie życia (bo taką sytuację możemy uznać jako możliwość zdominowania reakcji przez instynkt) podczas grania w Minecrafta na CraftApple?

Yumi,
    krótko żyjesz, mało widziałaś. Nie sądzę, żebyś miała to na celu, ale Twoja obrona brzmi jakbyś chciała zrobić z nas debili. Dosłownie. Mamy przyjąć na siebie winy za to, co robił Albert? Mamy się poczuć jak bite kobiety, które żyją w strachu bo przyjęły winę na siebie? "Faktycznie mogłam przesolić tę zupę, miał prawo!"

Podczas pisania tego, dwukrotnie wysiadły korki (te świąteczne przygotowania), a mimo to starałam się dokończyć wypowiedź, bo to co robisz, Yumi, nie jest dobrym sposobem na życie. Usprawiedliwiasz czyny, które są złe. Po prostu złe. Broniłaś ProtectionZ, za co mnie potem przeprosiłaś. A teraz w ten sam sposób bronisz Alberta. Dlaczego pozwalasz sobą manipulować? Przyjrzyj się temu co robi. To nasze czyny, a nie słowa, nas określają.

Albert napisał wprost:
    Po co dopisywać do tego filozofię?

Albert nie stracił danych mu szans przez to, że nie zmienił imienia.
    Nie było też tak, że Three wszedł na serwer i stwierdził, że dzisiaj Albercik24 dostanie bana, zacznie go hejtować wśród innych graczy i nękać go na gadu.
    Żadna historia, nawet najsmutniejsza, też nie będą usprawiedliwiały jego zachowania, więc wcale nie potrzebujemy jej znać.

Pozdrawiam.

7. Yumi

Yumi Użytkownik

Tak przeczuwałam że się tu wypowiesz. Przeczytałam tylko kilka zdań, bo śmiechu na dzisiaj mi więcej nie potrzeba.

Większość osób, które wzięło się za przeczytanie mojego postu od razu wiedziało iż odnosi się on do teoretycznie całej gry na serwerze Alberta - Ty jak widać tego nie zauważyłaś.

Historia z Protectionem była zupełnie inna, bo tam zmanipulowanych osób było kilkanaście, a w historii z Albertem nikt nie został tym niejako "skażony".

Nie napisałam iż macie ponosić winę za Alberta - czytaj uważnie. Napisałam jedynie iż jego wulgarne zachowanie w większości spowodowane było społecznością CraftApple, gdyż każda i to dosłownie każda osoba która jest non stop obrażana, oskarżana o rzeczy z bajek wzięte, unikana szerokim łukiem bez istotnego powodu itp. zaczyna działać tak samo jak owe osoby, a momentami siada jej psychika przez co zachowanie jest jeszcze gorsze.

Dyskutować z Tobą więcej nie będę.
    Tak na koniec dodam tylko że odpowiadam za to, co napisałam a nie za to, co ktoś zrozumiał
    :)

Reklama
  8. Nazilord24

Nazilord24 Użytkownik

Oczywiście jestem za UB :D

9. ★GaNgStAr★KrólPvP★

10. MrMycha

MrMycha Użytkownik

stolenlegacy Idź sobie do swoich piesków i tego twojego żałosnego serwera, bo tu Cię nikt nie chce i nikt za tobą nie tęskni.

11. SprytnyTroll

SprytnyTroll Użytkownik

Ja tęsknię za moim adminem stolen, to ona zawsze mną manipulowała i dzięki niej było dużo banów! Where are you stolen!?!?

12. ★GaNgStAr★KrólPvP★

Sprytny jak dla mnie ten post jest bez sensu nie jest związany z tematem :)

------

UB UB UB UB UB ! :D

13. SprytnyTroll

SprytnyTroll Użytkownik

14. LikeThatBoss

LikeThatBoss Użytkownik

Ja nic nie będę pisał...
    Jestem za unBan i mam nadzieję że już teraz mogę ci życzyć miłej gry i wesołych świąt. ;)

15. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Jak najbardziej, również jestem za UnBanem dla Albercika... ;)

16. Aℓвєя¢ιк◦Tђє◦Łєgєηđ

dzieki, ale nikt nie zagląda tutaj prócz graczy którzy mnie znali :d od strony administracji brak jakiegokolwiek zaangażowania infi na wiadomości pw nie odpisuje , hymm koniec ?

17. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

OK. Skoro przez tydzień nie znalazł się żaden głos sprzeciwu to nie pozostaje nic innego niż uznać, że nikt ze Społeczności CraftApple nie ma nic przeciwko.

A zatem zgłoś się do mnie po UB gdy tylko odzyskasz hasła.

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page