MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[UB] Creative322

Discussion in 'Odwołania od banów.' started by YourNightmareee, 6 January 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. 1.Nick z gry: Creative322
    2.Data otrzymania bana: 03-01-2017 20:25
    3.Sytuacja oraz powód otrzymania bana: Dzialanie na szkode serwera / Recydywa. Ogółem powód bana jest dosyć ogólny i nie wiem o co dokładnie chodzi, ale mogę się domyślać, że chodzi o "bobasy" i atakowanie ich działek oraz dokuczanie im.
    4.Dlaczego miałbyś dostać UB ?:
    No więc na początku muszę przyznać, że gdy zobaczyłem, że dostałem bana na zawsze byłem w wielkim szoku, bo nie spodziewałem się, że znowu dostane bana. Po tym zacząłem się zastanawiać czy postępuję właściwie i czy walka z bobasami ma jakiś sens i czy jest skuteczna. Porozmawiałem z wieloma graczami, którzy popierali atakowanie bobasów i doszliśmy do wniosku, że atakowanie bobasów tylko powoduje ich przyrost ze względu na spam słowem "bobas" na czacie. Po moim banie te osoby przestały atakować je i ja również już ich nie atakuję na innym koncie. Proszę o unbana, ponieważ na serwerze zawsze starałem się organizować coś dla graczy np. skoki narciarskie, a także inne rzeczy, dodatkowo prowadziłem swoje "państwo" bez tego konta jest to prawie nie możliwe. Uważam, że zasługuje na unbana, gdyż po szoku jakim dla mnie był ban permamentny, wreszcie zacząłem trochę myśleć nad swoją działalnością, efektem tego jest brak ataków na bobasy przeze mnie na innym koncie. Wydaje mi się, że wiele osób może potwierdzić, że słowa dotrzymuje, ale mimo to OBIECUJE, że nie zaatakuje już żadnego bobasa, tylko będę używał komendy /ignore, zajmuje to parę sekund a pozwala grać bez atakowania innych graczy. Jeżeli uważacie, że jednak powinienem mieć bana, to proszę o skrócenie go do np. miesiąca lub odbanowanie, a jeżeli sytuacja się powtórzy to dopiero ban na zawsze. Z góry pozdrawiam i dziękuje _Zielony_ za danie do myślenia nad swoim zachowaniem i przepraszam za moje zachowanie, jeżeli kogoś to zdenerwowało.

Reklama
  2. kapi188

kapi188 PREMIUM (||Vip+|| aeternus)

Popieram.

3. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Ban na stałe dał ci co myślenia, a to ciekawe, pamiętam jeszcze jak dostałeś bana, po całym incydencie obażałeś three :), jestem przeciw ub, fajnie, że sięteraz ocknąłeś

4. Drogi Hate_you nie obrażałem Three. Poza tym to chyba nie jesteś za bardzo w temacie aby móc się wypowiedzieć moim zdaniem. A jak to mówią "lepiej późno niż wcale".
    @Inevara to prawda, byłem informowany, ale znałem skuteczność tej komendy i ze złości już jej nie używałem. Dopiero po banie permamentnym dotarło, bo tak jak już pisałem nie spodziewałem się, że za to mogę dostać bana na zawsze. A poza tym, zależy mi na tym koncie nie ze względu na te "trzy działki", tylko ze względu na prefix i możliwość pisania na kolorowo, oraz jakąś rozpoznawalność dzięki temu. Działki można zrobić na multikontach. Na koniec, to muszę przyznać, że dziwnie jesteś nastawiony do ludzi, skoro uważasz, że człowiek się nie zmienia. Otóż Ci powiem, że parę tygodni temu gdybym pomyślał, że przestane atakować bobasy to bym w to nie uwierzył. No a teraz cóż, chyba warto się zmienić?

5. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Tyle razy byłeś informowany, żeby używać komendy /ignore. Tyle razy twierdziłeś, że trzeba tych ludzi się pozbyć. Tyle razy robiłeś wszystko, żeby nie grali na tym serwerze. Teraz nagle straciłeś możliwość posiadania trzech działek i nagle przypadkiem do ciebie dotarło, że komenda /ignore ma sens. Nie sądzę, żebyś się zmienił. Jestem na nie.

6. Dominixator

Dominixator Użytkownik

jeżeli nie dacie mu ub to przynajmniej kare można skrócić

7. _Zielony_

_Zielony_ Głupek

Cieszę się, że zrozumiałeś, iż Twoje postępowanie było złe i nieskuteczne.

Niestety ja nie dałem Ci bana za błahostkę.

Od bardzo długiego czasu wraz ze swoją "ekipą" prowadzisz niezrozumiałą dla mnie propagandę "antybobasową" (dla niewtajemniczonych - przeciw graczom bawiącym się w "bobasy" na Creative). Jako lider tej bandy angażowałeś się najbardziej i ja to zauważyłem.

Jeżeli nie wiesz, za co otrzymałeś pierwszego bana, to już Ci tłumaczę. W teorii dostałeś bana za szerzenie mylących informacji/kłamanie w celu dowartościowania się lub osiągnięcia korzyści. W praktyce jednak na Twojego bana złożyło się więcej czynników. Podaję:
    -kłamałeś w celu osiągnięcia korzyści - zastraszałeś "bobasy" utratą/zniszczeniem działki (osiągane korzyści: respect u kumpli, postrach wśród innych graczy, mentalne dowartościowanie się lub uczucie wyższości). Dodatkowo ciągły spam tekstami "Zakaz Bobasów", "Zabawa w bobasy grozi zniszczeniem działki".
    -szerzyłeś nienawiść wśród osób bawiących się w "bobasy". Pamiętaj, że są to przeważnie dzieci w wieku 6-9 lat i teksty typu "wypier***** je**** bobasie" są nie na miejscu.
    Co za tym idzie.
    -działałeś na szkodę serwera, zrażając ów graczy do trybu Creative. Przez działania Twoje i Twojej ekipy na pewno straciliśmy paru graczy.
    Dodatkowo stworzyłeś grupę "antybobasową", której członkom kazałeś udawać "bobasy" i niszczyć innym działki (przeważnie usuwając płytki). Sam takie działania prowadziłeś i się do tego przyznawałeś. Przez takie coś tylko gracze odchodzą. Dodatkowo ciągłe strzelanie w działki i groźby. Nie tutaj.

To dopiero pierwszy ban

Podczas bana, na multikoncie dalej propagowałeś swoją ideologię. Spamowałeś tekstami "#ThreeEyedMasterMusiOdejść" oraz promieniowałeś nienawiścią w stronę Ekipy i Administracji. Pamiętasz może swoje słowa "ban mnie tylko motywuje", "ban wam nie pomoże", "nie zmienię się" ? Nawet podczas bana nie zmieniłeś swojego zachowania.

Po odczekaniu kilkudziesięciu dni minął ban. Wszedłeś na Creative322 i na początku było spokojnie. Ewentualnie zacząłeś się pilnować. Niestety Ty i Twoi koledzy dalej wmawialiście wszystkim, że "bobasy" są złe i trzeba je wytępić. Gwoździem do trumny było lagowanie działek osób posiadających "bobasy" fajerwerkami. Dostałeś deny - odpuść, a nie bugujesz się i działasz na szkodę graczy i serwera. Po incydencie z fajerwerkami otrzymałeś bana permanentnego. Później wszedłeś na multikoncie Bobasek_Creative i zacząłeś zaśmiecać chat "gugug gaga".

Dobrze, że zrozumiałeś swój błąd. Niestety działanie waszej ekipy "antybobasowej" zdemoralizowało większość graczy i połowa chatu na Creative to teksty typu "bobasy to dno", "stop bobasom", "zapraszam do stowarzyszenia antybobasowego".

Dziwne, że Ty i koledzy obudziliście się dopiero, gdy otrzymałeś stałą blokadę. Trudno mi uwierzyć, że nagle się zmieniliście. W mojej opinii jest to nieszczere, a jedynie jest to działanie w celu wywalczenia UB. Twierdzisz, że zaczniesz używać /ignore. A to nie Ty pisałeś, że /ignore nie ma sensu, bo i tak przyjdzie kolejny "bobas"? O wczorajszym (żałosnym) masowym spamie "#UbDlaCreative" nie wspomnę.

Zgorszyliście graczy - teraz to odwróćcie.

Unbana na ten dzień nie dostaniesz.
    Kiedy to nastąpi?
    Jak chat na Craftapple będzie wolny od nienawiści w stronę "bobasów". Ty to zacząłeś. Jeżeli sytuacja się poprawi, to napisz prośbę o Ub. Dogadamy się.

Razem ze swoimi znajomymi (którzy też się mocno angażowali w propagandę) zwalczaj negatywne zachowania i dezaprobatę.
    Tak jak powiedziałem.
    Do unbana będę skłonny, gdy na chacie nie będzie agresji w kierunku osób bawiących się w "bobasy". Zgorszyliście graczy, to teraz naprawcie to swoimi czynami.

Pozdrawiam.​

Reklama
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page