Nick z gry: Skiven Data otrzymania bana: 06-02-2017 rok Sytuacja oraz powód otrzymania bana: Wysłanie wiadomości na kanale prywatnym z reklamą. Dlaczego miałbyś dostać UB ?: Pamiętam z własnego doświadczenia jak wysyłanie IP różnych serwerów na kanałach prywatnych nie było zabronione, a z tego co czytałem regulamin wyraża się na ten temat zbyt ogólnie, więc apeluję o wprowadzenia poprawek w regulaminie. Jeżeli okazało by się, że nie mam racji, to przepraszam, ale w dalszym ciągu apeluję o uściślenia regulaminu.
Tak jak wskazałeś, regulamin nie uściśla różnicy między kanałem prywatnym, a publicznym. Oznacza to, że nie ma różnicy gdzie jest reklama, kara zostanie równo nałożona. Byłem wtedy na kanale, twoje chamskie "Ups, myślałem że to czat prywatny z nowez" nie uratuje Cie. Wręcz przeciwnie. Doskonale wiedziałeś, że reklama na czacie prywatnym obowiązuje, bo sam byłeś kiedyś świadkiem. Dodatkowo podczas naszych rozmów w między czasie ten temat został poruszony. Możliwe, że byłeś AFK. Nie pamiętam. Według mnie, nie jest to prośba o UB, lecz o uściślenie regulaminu... Ban jak najbardziej poprawnie nałożony.
Regulamin nie informuje o tym w jakiś sposób oczywisty, nikt nie jest jasnowidzem, myślę, że spokojnie można skrócić bana, lub w najlepszym wypadku, zdjąć go.
Nie wiedziałem, że na KANALE PRYWATNYM obowiązuje zakaz wysyłania IP innych serwerów i nie wmawiaj mi, że wiedziałem, bo nie jesteś w stanie tego udowodnić, a co do rzekomej sytuacji to nie przypominam sobie, żeby miała ona miejsce. Poza tym po otrzymaniu informacji od Ciebie z resztą, że jest to zabronione byłem w lekkim szoku i natychmiast poszedłem jeszcze o to dopytać się Soni, która potwierdziła twoje słowa (co potwierdza, że nie miałem pojęcia o tej zmianie).