Na początku chciałbym prosić aby mojego odwołania nie rozpatrywały następujące osoby: xXSoniaXx oraz ThreeEyedMaster. Dziękuję i życzę miłego czytania. 1.Nick z gry: Wojowinek 2.Data otrzymania bana: 2016-08-19 ok. 22:00 3.Sytuacja oraz powód otrzymania bana: Na serwerze survival wyszedłem z areny za pomocą komendy /spawn, po tym jak osoby z którymi walczyłem zostawiły mnie i przestały atakować. Powód: Logout (/spawn) 4.Dlaczego miałbyś dostać UB ?: Po przeczytaniu całego regulaminu oraz większości ważniejszych miejsc na forum, nie znalazłem niczego co uczyniło by mnie winnym, a co więcej nie znalazłem nawet czasu, po jakim mógłbym tej komendy w teorii użyć. Idąc dalej tą zasadą według której dostałem bana, prawie każdy na tym serwerze powinien być już zbanowany (a jak widać, tak się nie stało). O istnieniu takiej zasady dowiedziałem się dopiero wczoraj, kiedy go dostałem (chociaż już kilkukrotnie przeczytałem regulamin, żeby mieć pewność że nie robię niczego karalnego). Poza tym czuję się oszukany przez administracje, ponieważ (jak już kilkakrotnie wspomniałem) nie wiedziałem o istnieniu takiego przepisu oraz podawali mi bezsensowne argumenty jakimi były np. "gdybyś poczekał jeszcze 5 sekund bana by nie było". Czuję się tym bardziej zniesmaczony ponieważ sam wstawiłem film na podstawie którego zostałem zbanowany, gdyż byłem wręcz pewien że to co zrobiłem nie jest karalne (na końcu wątku dam link do tego filmu), a sam Three później mówił, że po przyznaniu się do oszustwa jest się uniewinnianym. Pod koniec chciałbym też prosić o zaktualizowanie regulaminu, który jak widać jest bardzo nieaktualny. A jeżeli nawet ub nie jest możliwy prosiłbym o skrócenie mojej kary. Przepraszam za to co zrobiłem, za to że piszę to po raz drugi (ponieważ pierwsze odwołanie zostało zamknięte przez administratora, który nawet go nie przeczytał, a przynajmniej takie mam wrażenie po jego odpowiedzi) dziękuję za przeczytanie i pozdrawiam. Na końcu chciałbym też wstawić cytaty najczęściej powtarzanych mi powodów bana: Link do filmu: https://www.youtube.com/watch?v=tVK60XEhwHk Link do poprzedniego odwołania: http://craftapple.pl/forum/thread-8260.html
Na początku chciałbym prosić aby mojego odwołania nie rozpatrywały następujące osoby: xXSoniaXx oraz ThreeEyedMaster. Dziękuję i życzę miłego czytania. No jak no, administracja nie może rozpatrywać tego? xD "gdybyś poczekał jeszcze 5 sekund bana by nie było" No to ktoś Ciebie oszukał. ct od daaaaaawna trwa 35 sekund.
Powiem tak, Z tym ct to jest ciężka sprawa. Nie możemy sobie pozwolić na niedomówienia bo potem są takie sytuacje. A więc zapamiętaj to ty Wojowinek oraz każda czytająca to osoba: Brak ct (combat time) czasu walki nie oznacza że nie wolno jedynie logać bo za to jest ban. MUSICIE przyjąć, że pomimo braku tego licznika jesteście zobowiązani zachowywać się tak jakby on jednak był. Inaczej mówiąc po nabiciu przez kogoś lub przez was ct nie wolno wam kożystać z żadnej z komend, które normalnie byłyby zablokowane podczas działającego ct. Moim zdaniem rozbudowana powinna być informacja o zakazach związanych z tymczasowym wyłączeniem ct. A więc podczas walki: - Nie wolno wylogowywaç się w walce - nie wolno korzystać z komend teleportacj - nie wolno przenosić się komendą do lobby - nie wolno używać komend /repair /heal (svip) - nie wolno otwierać skrzyni enderchest komendą /ec ZAZNACZAM ŻE JEST TO JEDYNIE MÓJ POMYSŁ NA ROZBUDOWANIE TYCH ZASAD. A co do sprawy. Nie było dokładnie napisane czego wolno czego nie, aczkolwiek można było się domyślić że brak ct nie oznacza możliwości wpisywania /spawn podczas walki. Mimo wszystko jestem za skróceniem bana.
Tak mi odpowiedziała xXSoniaXx, dlatego też pisałem że były one bezsensowne, z czym sam się zgodziłeś.
Sytuacja została Ci wyjaśniona zarówno wczoraj jak i dziś. Nic więcej nie mam(y) do dodania. Zapraszam do przeczytania, ze zrozumieniem, Ogłoszenia [Survival][Skyblock] "Log out"/Wyjście podczas walki Ban pozostaje.