MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Czas ...

Dyskusja w 'Hydepark' rozpoczęta przez użytkownika MsKornel, 2 Sierpień 2015.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MsKornel

MsKornel Gość

Witam !

Dziś słucham sobie muzyki i zazwyczaj jak słucham muzyki myślę (O MÓJ JEŻU TO TY MYŚLISZ O.O) nad wgl. wszystkim wiecie co by było gdyby ... co by było jakbym zrobił to... a co by było .. takie gdybanie.

No i zacząłem myśleć o mój Jeżu ale ten czas szybko leci.Rzeczywiście w sumie tak jak patrzę już za nie cały miesiąc kończą się wakacje (niestety) a pamiętacie jak było to tak "niedawno" jak się zaczynały ? czas szybko leci aż ZA BARDZO.

No i poczułem takie poczucie bezczynności a to uczucie jest straszne no na prawdę ja jeszcze pamiętam jak "niedawno" szedłem do zerówki,pierwszej klasy ... itd. a teraz co za rok idę do gimnazjum no naprawdę a pewnie zanim się nie obejrzę pójdę do zapewne technikum i skończę szkołę a potem to tak szybko czas będzie zasuwał że za chwilę będę starym dziadkiem ;/ (miejmy nadzieje że z wnukami ;P)

No w sumie tyle

Pa i dzięki za przeczytanie :)

Reklama
  2. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    [video=youtube]https://youtu.be/sroUBv_I6Is[/video]

3. stolenlegacy

stolenlegacy Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Kornelu, przybywam Ci z pomocą! Jest sposób na wydłużenie wakacji!

Pozwolę sobie przedstawić Ci dr Einsteina i jego teorię względności czasu. Przykładem ilustrującym szczególną teorię względności jest tzw. paradoks bliźniąt. Otóż mamy dwóch bliźniaków, z których jeden wsiada do rakiety i wyrusza w długą podróż kosmiczną, poruszając się z dużą prędkością. Otóż według teorii względności dla bliźniaka w rakiecie czas powinien płynąć wolniej, a dla bliźniaka, który pozostał na Ziemi czas powinien płynąć w sposób normalny. W ten sposób zgodnie z dalszą myślą bliźniak z rakiety po powrocie powinien być młodszy niż bliźniak, który został na Ziemi. W ten sposób dostaliśmy niejako metodę podróży w przyszłość. Jeśli udamy się w podróż trwającą np. 5 lat i będziemy się w tym czasie poruszać z prędkością bliską prędkości światła to okaże się, że po powrocie na Ziemi upłynęło 5000 lat.

Powodzenia!

4. MsKornel

MsKornel Gość

Wyobraź sobie że znam tą teorię nie jestem aż tak młody ;/

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę