MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

Inevara

Dyskusja w 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' rozpoczęta przez użytkownika Inevara, 6 Kwiecień 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Po miesiącu wyczekiwań, nowych (albo i nie) doznań i gry w klocki widzę, iż czas nadszedł, by podanie nowe złożyć. Co to oznacza? Tak, że proszę o uchylenie podpunktu a. punktu 8. paragrafu 9. regulaminu sieci serwerów Craftapple. A teraz do sedna.

Imię: Konrad

Dokładny nick w grze: Inevara

Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Przebywam tyle, na ile czas pozwoli, bywa do paru godzin w ciągu dnia, głównie na serwerze Creative, choć i Survivalem nie pogardzę.

Data urodzenia: 20 grudnia 1999r.

Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Przeprowadzone niedawno dokładniejsze grzebanie w starych plikach i wikipedii minecraftowej wskazują, że na początku 2012 roku na wersji 1.2.1.

Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Lipiec/sierpień 2015 roku.

Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum: Jednorazowy ban za nieumyślną reklamę, będącą wynikiem trochę nieudanej próby pomocy, 3 ostrzeżenia na forum. Wnioski wyciągnięte, zrozumiane, przeciwdziałanie zastosowane.

Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple: W zasadzie jeśli chodzi o sam serwer, to raczej nic. Społeczność jest, jaka jest, co najwyżej można próbować ograniczać, co już robię. Jedyną konkretną pożądaną przeze mnie zmianą mogłoby być dodanie komendy /pweather dla Vipa (tak, wiem, ranga nie jest już wspierana, takie małe marzenie jednak mam).

Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: Do uprawnień należy możliwość używania komend /kick- ta służy do wykopywania, /mute- ta służy do wyciszania, brak automatycznej cenzury i blokady caps lock ze strony serwera. Wiadomo, że uprawnienia to nie synonim przywilejów, o czym pamięć powinna moim zdaniem należeć do obowiązków, zaraz obok bycia wzorem kultury dla społeczności serwera, wspierania rang wyższych, bycia do ich dyspozycji, pilnowania porządku na serwerze, udzielania wsparcia (niekoniecznie materialnego) graczom oraz pozytywnej aktywności w grze i na forum.

Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać pomocnikiem: Wiadomo, że gracz sam w sobie nawet bez rangi posiada pewne potężne narzędzie, dzięki któremu może wspierać serwer- narzędzie zwane Słowem. Słowo może rozwiązać problemy takie jak na przykład niewiedza czy drobne naruszenia ogólnie przyjętych zasad, z czego dość często korzystam. Nie zawsze jednak ono wystarczy, a osoby o szerszych możliwościach nie zawsze są dostępne. Więcej takich osób- większa dostępność, ściślejszy porządek na serwerze. Poza tym zauważyłem, że mam wśród graczy pewien posłuch, jako pomocnik mógłbym bardziej wykorzystać potencjał w nim drzemiący. Można też wspomnieć o tym, że z reguły moja gra ogranicza się do obserwacji i uczestniczenia w chacie, więc mam pewną większą swobodę i mniejsze ograniczenia w stosunku do potencjalnych obowiązków. Staram się też odwodzić graczy od łamania zasad zawartych w regulaminie, możliwości płynące z rangi pomocnika mogłyby mi to ułatwić.

W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Bezpośrednie przeniknięcie wewnątrz konfliktu, zdławienie go przez konfrontację z obiema stronami. Z doświadczenia wiem, że moja forma rozmowy może mieć dwa efekty, wśród których dominuje zaprzestanie negatywnych wobec społeczności działań. Ostatnimi czasy najłatwiej wychodzi zwyczajne podkreślenie kolorem czyjegoś nicku na chacie.

Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Gdybym nie posiadał, raczej nie włączonoby mnie w szeregi elity klanu, do którego głównych założeń należą dobre nastawienie wobec innych graczy oraz ścisła współpraca jego członków, więc pewnie takową umiejętność posiadam. Nie, członkostwo w tym klanie nie wpływa na moją aktywność w Minecraft.

Opisz swoją osobę: Pamiętnego (albo i nie) dnia, 20 grudnia roku 1999, narodził się człowiek. Nikt nie mógł się spodziewać, że jego imieniem będzie Konrad, a on sam będzie w tej chwili pisał te dwa bzdurne zdania. Jak komuś się nie podoba ta wersja, to proszę, tu jest prostsza: Na imię mi Konrad, w tym roku kończę 18 lat. Uczęszczam do drugiej klasy liceum ogólnokształcącego, oceny ponoć mam dobre, nie mam problemu z nabywaniem wiedzy. Według zeznań jestem inteligentny, mam rozległą wiedzę i dziwny styl wypowiadania się. Mam dobrą pamięć, słucham muzyki (z reguły różne gatunki metalu) przy każdej możliwej okazji. Na co dzień jestem introwertykiem, samotnikiem, prawdopodobnie jest to główny czynnik, który uwarunkował wykształcenie zamiłowania do filozoficznych przemyśleń, na których podstawie na przykład kieruję się w życiu zasadą przeznaczenia (nie wiem, czy ktoś to kiedyś nazwał, na pewno sam coś w tym rodzaju sformułowałem- jeśli ktoś chce wiedzieć, co ona oznacza, polecam kontakt, o którym więcej informacji w następnym punkcie). Potrafię dostosowywać wypowiedzi do sytuacji. Moja znajomość zasad pisowni w języku polskim jest ponoć sporo powyżej przeciętnej. Żywię dość głębokie zainteresowanie w stosunku do uniwersum S.T.A.L.K.E.R.-a. W miarę szybko piszę, wytrącenie mnie z równowagi jest osiągnięciem na miarę znalezienia twardego, prawdziwego dowodu na to, że trwają zaawansowane prace nad Half-Life 3. W internecie jestem zazwyczaj neutralno-przyjazny w stosunku do innych użytkowników (te inne przypadki to najczęściej zwykła niechęć do pisania czegokolwiek). Nie mam problemu z odczytywaniem tzw. "ścian tekstu". Nie nawiązuję szczególnie bliskich stosunków z innymi ludźmi, dzięki czemu łatwiej mi zachować neutralność w szczególnych sytuacjach. Na serwerze zdaje się, że jestem jedną z bardziej znanych figur, mam wśród społeczności pewien posłuch (raczej nieczęsto się zdarza, żeby gracz był mylony z administratorem, czy żeby konkretnego gracza nawoływano jak członka Ekipy), Wybaczcie, że to wszystko takie długie, ale podanie jest podanie, poważna forma wymaga poważnego wkładu.

Określ swoją dyspozycyjność: Zazwyczaj można się ze mną skontaktować od godziny 18/19. Możliwymi kanałami łączności są Discord (najczęściej, można zorganizować w tym celu oddzielny serwer), TeamSpeak, tutejsze forum, sam serwer (polecam komendę /mail) oraz Steam (najrzadziej). Mogę się dostosować do ewentualnych dodatkowych pożądanych kanałów.

Umotywowanie podania: Może i moje odejście było dość burzliwe, jednak myślę, że dobrze się sprawowałem w roli członka Ekipy. Przez ten czas, od października 2015 roku, nabyłem sporo doświadczenia jako członek Ekipy czy dowolnej innej, dobrze zorganizowanej grupy, oraz doświadczyłem pewnego rozwoju w sferach mentalnych. Nie sądzę, żebym mógł jako pomocnik sprawiać serwerowi jakiekolwiek problemy. Czuję, że moja pomoc może się przydać, przy okazji moje naturalne odruchy miałyby pełne uzasadnienie i byłyby nawet w pełnieniu tej roli przydatne (chodzi o to całe pomaganie i trzymanie się ustalonych zasad).

Reklama
  2. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Niejawne głosowanie.

3. lucklucky10

lucklucky10 Były ViceAdmiηistrator. STUDENT PRAWA
    Zasłużony

Docenione treści:
    309
    Administracje nie zdecydowała się na uchylenie §9.Pkt.8a Regulaminu.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę