MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

pat277

Dyskusja w 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' rozpoczęta przez użytkownika pat277, 18 Styczeń 2016.

?

Co o tym myślisz?

1. Jestem na TAK

10 głos(ów)
    52,6%
  2. Jestem na NIE

7 głos(ów)
    36,8%
  3. Nie mam zdania na ten temat

2 głos(ów)
    10,5%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    A więc, na wstępie, chciałbym przeprosić: MrAstar, Sune1984 oraz cała administrację m.in. XInfiniterX, oraz xXSonieXx, za to że zawiodłem w pierwszej funkcji. Już nie przedłużam i zapraszam do przeczytania podania.

Imię:Marcin
    Dokładny nick w grze: Mój nick pozostał niezmienny, czyli pat277
    Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Dziennie na serwerach przebywam około 2-3 godzin w dni robocze, a natomiast w dni wolne nawet i 5 godzin.
    Data urodzenia: Urodziłem się 15 sierpnia 2001 roku
    Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Moja przygodę zacząłem około 2012, na wersji 1.4.2
    Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Trudno stwierdzić precyzyjną datę, ale tak w przybliżeniu jest to Listopad 2013 roku
    Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum: Tak, niestety muszę się przyznać, że byłem karany
    Czy pełniłeś/aś podobną funkcje poza Craftapple, na serwerach o ruchu min. 30 graczy online w szczycie: Pełniłem funkcję Moderatora oraz Policjanta na serwerze gdzie najczęściej jest Online około 120-160 graczy.
    Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple: Według mnie CraftApple jest serwerem, który nie potrzebuje zmian, najlepszy jest taki jaki jest teraz- nie za łatwy i nie za trudny, jedynie można było by coś zoptymalizować, aby zmniejszyć lagi, ale ja się na tym nie znam.
    Jakie uprawnienia i obowiązki posiada pomocnik: Pomocnik ma od pewnego czasu komendę /mute <nick> <czas> oraz komendę standardową, odkąd tylko pamiętam, czyli /kick <nick> <powód>.
    Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać pomocnikiem: Dlaczego? Hmm…. Pytanie dosyć oczywiste, chciałbym pomóc obecnej ekipie w „ogarnianiu” czatu, jak i chciałbym mieć jeszcze większą satysfakcję, z tego że jednocześnie bym wykonywał swoje obowiązki, jak i pomagał osobom niedoinformowanym. Obecnie mam też rangę na TS3, ale mierze wyżej, więc pretenduje do ekipy również w Minecraft.
    W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Na początku rozpoczął bym rozmowę, ewentualnie ostrzeżenie, a gdyby to nie pomogło po prostu bym ukarał komendą /kick
    Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Tak, tylko czasami jestem dosyć zajęty, i nie mogę podzielić uwagi na 2 czynności.
    Opisz swoją osobę: Tutaj min. 5 rozbudowanych zdań. Mam na imię Marcin, mam 14 lat. Jestem osobą spokojna, cierpliwą i wyluzowaną. Jestem w drugiej klasie gimnazjalnej o profilu RA oraz WOKKAWJA . Mieszkam w Wielkopolsce, a dokładniej w Nowym Tomyślu, często podróżuje zagranicę. Można ze mną zawsze się skontaktować przez GG . Interesuję się jak można się domyślić językiem Angielskim i kulturą, oraz lekkoatletyką. Potrafię zakończyć, lub przynajmniej załagodzić konfliktu między ludźmi. Interesuję się grami o tematyce strategicznej. Nie mam problemów z ortografią, jedynie zdarzają mi się literówki. Jestem osobą, która patrzy pozytywnie na świat, otwiera się na nowe przyjaźnie i przede wszystkim ma dystans do Siebie
    Określ swoją dyspozycyjność: Jestem dostępny na serwerach w godzinach popołudniowych i/lub wieczornych, natomiast jeśli chodzi o kontakt ze mną, to na GG jestem niemal że cały czas.
    Umotywowanie podania: Wydaję mi się, że jestem osobą odpowiednią na to stanowisko, dlatego, że potrafię załagodzić konflikty, odpowiadać na wiele pytań jednocześnie, i czytać wszystko co na czacie się znajduję. Myślę, że odkupiłem już te winy, który Sobie narzuciłem. Staram się jak mogę, na funkcji na serwerze TeamSpeak3. Zawsze sumiennie wykonuje nakazane mi obowiązki.
    Na koniec chciałbym dopisać, że poprzednia funkcja (Moderator) była dla mnie zaszczytem i zobaczeniem swoim możliwości. Chciałbym ponownie móc wspomóc w jakikolwiek sposób ekipę, jak i cały serwer. Liczę, na to że uda mi się ponownie spróbować swoich sił jako Pomocnik.
    PS. Wiem, że regulamin zabrania mi w pewnym sensie powrotu na stanowisko, ale warto spróbować. Nie musicie mi o tym pisać w komentarzach pod podaniem.

Pozdrawiam pat277

Reklama
  2. Aℓвєя¢ιк◦Tђє◦Łєgєηđ

Docenione treści:
    0
  3. Dakota

Dakota Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Pat227, gdy dawno temu starałeś się o wejście do Ekipy, wielu było przeciw. Grałam wówczas na nicku* viola* i od poczatku bylam na Tak. Zdania nie zmienię. To że byłeś karany? Cóż każdy popełnia błędy. Przyznałeś się uczciwie, ale najważniejsze jest to , że przeprosiłeś osoby które mogly czuć się urażone ówczesnym Twym wybrykiem.Dobrze sprawowałeś powierzoną funkcję Moderatora, więc życzę Tobie, aby dano Ci szanse powrotu do Ekipy:)

P.s. Każdy paragraf mozna obejść, wystarczy troche chęci z obu stron.

4. Weeby

Weeby Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Jestem neutral

Plusy:

* Podanie ładne
    * Udzielasz się na forum
    * Widuję Cię często na serwerze i widzę jak pomagasz.

Minusy:

* Byłeś karany
    * Do jakiegoś czasu kłamałeś z wiekiem, tak wiem, że przeprosiłeś
    * Z Twojego podania wynika, że już posiadałeś rangę na tym, serwerze, więc regulamin zabrania Ci powtórnie pełnienia tej rangi.
    * Brak odpowiedniego prefix
    * Brak odpowiedzi na pytanie jakie obowiązki ma pomocnik

*!*!*!EDIT*!*!*

pat, może to błąd z mojej strony ponieważ używam wersji mobilnej. Czytałam dwa ostatnie zdania, i wyraźnie pisze, że nie musimy, a nie, ze nie możemy. Ja osobiście wolałam o tym wspomnieć podczas wystawiania oceny :)

http://zapodaj.net/5fe7aecf5d003.png.html

5. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    Weeby- prefix jest odpowiedni, polecam kanał poradnikowy.
    Owszem, posiadałem range, ale przeczytaj dwa ostatnie zdania w podaniu :)
    Pozdrawiam.

6. Gabi48

Gabi48 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Ja oczywiście jestem na TAK.
    Myślę, że jak najbardziej nadajesz się ponownie do ekipy. Masz duże doświadczenie, pomagasz, wiele czasu spędzasz na serwerze; widać Twoje starania. Osoba idealna na to stanowisko ;)

7. Rectuz

Rectuz Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Jestem na TAK!
    Z dwóch powodów: lubię ludzi w nowej ekipie, ale stara ekipa też była fajna (w tym ty).
    Widzę jak pomagasz nienatarczywie, ani nie mało, tylko tak jak powinien robić to pomocnik - czyli średni, że tak powiem. ;)

Reklama
  8. lusia

lusia Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Niestety byłeś karany ;( Co już uniemożliwia ci wejście do ekipy. Fajnie, że przyznałeś się do winy (za co + bo mało osób tak potrafi - a ja szczerość cenie) Ale w końcu każdy z nas ma prawo do błędów :D Jestem na TAK

9. Nazilord24

Nazilord24 Użytkownik

Docenione treści:
    18
    8. Były członek Ekipy lub Administracji nie może powrócić na swoją rangę, jeżeli następstwem jej utraty było: a. Rezygnacja ze stanowiska. b. Naruszenie netykiety, norm socjalnych. c. Złamanie niniejszego regulaminu
    [hr]
    Ktoś zauważył ten punkt regulaminu? :p

10. Aℓвєя¢ιк◦Tђє◦Łєgєηđ

Docenione treści:
    0
    no i co z tego ze jest tak w regulaminie xd i tak większość olewa go xd :) <3

11. ||ThunderBuddys||

||ThunderBuddys|| Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Gdy to pierwszy raz zobaczyłem to nie wiedziałem jak się zachować, na początku się zacząłem śmiać i nadal widnieje mi uśmiech na twarzy jak to czytam.
    Powiem tak, nie lubię osób które są bezczelne i perfidne, ale Ty to już przechodzisz wszelkie granice.
    Byłeś Pomocnikiem później dostałeś awans, okej, ale spieprzyłeś to.
    Nie wiem czy Cię wylali czy sam odszedłeś, ale jest jedno pewne. Nie było Cię w ekipie już.
    Gdybyś chciał być pomocnikiem wiedział byś, że już nie możesz, dlaczego?​

W regulaminie pisze:

Dlaczego właśnie Ty miałbyś dostać znów tą rangę?
    Poprzedni gracze którzy też mieli taki przywilej na serwerze, po tym jak odeszli też pisali Podania i jakoś się nie dostali, więc dlaczego Ty miałbyś dostać taką szansę?​

Nie wspomnę o tym, że gdy pisałeś swoje Podanie na Pomocnika w Podaniu napisałeś, że masz:

Pragnę przypomnieć, iż wtedy z tego co wychodzi, że miałeś ok. 13 lat (jak nie mniej)
    Skłamałeś, oszukałeś wszystkich, gdy ktoś Cię obrażał pisałeś, że z niego jest dziecko itp. a sam nim byłeś.

Piszesz, że:

Dostałeś bana, naruszyłeś regulamin w którym jasno pisze:

||Podsumowując||

Jestem na NIE.

12. Puma_Poland

Puma_Poland Użytkownik

Docenione treści:
    5
    Uważam, iż idealnie nadajesz się na to stanowisko.. wiadome jest, iż każdy może popełniać błędy w swoim życiu.. Miejmy nadzieje, że zostanie pozytywnie rozpatrzone twoje podanie! Od dłuższego czasu zauważyłem, iż pat'owi naprawdę zależy na zaufaniu oraz pomocy serwerowi :)

13. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Jestem na NIE

A zatem, bo od "a więc" nie zaczyna się zdania, dlaczego jestem przeciwny temu abyś wrócił do Ekipy...hmmm...bo to Ty.

Zaproponowałbym dodanie Cie do Ekipy bez możliwości awansu z Pomocnika. Skoro lubisz pomagać innym to Pomocnik powinien Ci wystarczyć. Ale to nie sprawdzi się w Twoim wypadku. Znam Cie na tyle długo żeby wiedzieć, że rangę/funkcję nie traktujesz jako przyjęcie na siebie dodatkowych obowiązków. A raczej jako wyróżnienie, zaznaczenie swojego "statusu". Nie wytrzymasz jako Pomocnik do końca wakacji, a co dopiero wieczność. Oboje wiemy doskonale, że liczyłbyś każdy dzień, dzień za dniem, jeden za drugim...

Sprawuj się dobrze na serwerze, pomagaj, ogarniaj. Pokaż, że można Ci zaufać. Złóż podanie pod koniec sierpnia, a pogadamy inaczej wtedy.

A na koniec "Zabawny Fakt".

14. Sznajper202

Sznajper202 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Jestem na NIE

15. MsKornel

MsKornel Gość

Dawno nie wyrażałem swojej opinii pod jakimś podaniem ale czuję że tutaj coś muszę napisać :)

Zanim przejdę do mojej oceny pozwolę sobie wyróżnić "+" i "-" oraz neutral.

+ PLUSY +

+ "Bardzo ładnie" zrobiłeś przepraszając na początku ludzi którym mogłeś wyrządzić krzywdę,

+ długi czas gry w minecraft,

+ długi czas gry na serwerze,

+ doświadczenie w "pomaganiu",

Łącznie cztery plusy.

- MINUSY -

- czuję że napisałeś to podanie bo namówił cię do tego Albercik a nie był to ruch z twojej własnej inicjatywy. Dlaczego tak sądzę ? Dlatego bo zauważyłem że ostatnimi czasy często z nim "przesiadujesz" i wiem że rozmowa z nim jak i w ogóle rozmawianie z kimś nie jest zakazane, ale wcale bym się nie dziwił gdybym się dowiedział że to on właśnie "kazał" ci to zrobić gdyż i on i ty na to samo mnie nakłanialiście. Z resztą czy to nie dziwne że akurat on jako pierwszy napisał post pod tym podaniem ?,

- zgadzam się ze zdaniem Three. Też cię trochę poznałem i mogłem się po części przekonać (szczególnie po tym jak się chwaliłeś że dostałeś pomocnika TS3) że nie zależy ci na pomocy innym a na tak zwanym "byciu fajnym",

- również Three dobrze pokazał jak zgubiłeś się w kłamstwie z tą podzielnością uwagi,

- podanie jest tak bardzo "słodkie" aż do obrzygania (bynajmniej dla mnie) a dlaczego tak sądzę ? bo strasznie, ale to strasznie wywyższyłeś swoją osobę a w sumie porównałeś się do ideału chociaż takiego nie ma. Przykłady ? proszę cię bardzo

"Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi" "Tak",

"[...] Jestem osobą spokojna, cierpliwą i wyluzowaną. [...]"

"[...] Potrafię zakończyć, lub przynajmniej załagodzić konfliktu między ludźmi. [...]",

"[...] Jestem osobą, która patrzy pozytywnie na świat, otwiera się na nowe przyjaźnie i przede wszystkim ma dystans do Siebie" no to pojechałeś mój drogi.. z tym dystansem to po prostu kłamstwo na całej linii. Nie raz, nie dwa rzucałem żarty w twoją osobę a ty się obrażałeś i wychodziłeś (w tym przypadku) na inny kanał TS.

"[...] potrafię załagodzić konflikty, odpowiadać na wiele pytań jednocześnie, i czytać wszystko co na czacie się znajduję. [...]" no po prostu ideał się znalazł. I wiem że zawsze trzeba siebie "wypromować" i się "sprzedać" jak najlepiej, ale tu już przesadziłeś.

- wiem że prosiłeś żeby nie pisać o tym, że regulamin zabrania ci ponownego powrotu do rangi, ale no regulamin to regulamin i trzeba go przestrzegać :)

Łącznie pięć minusów

+- NEUTRAL -+

+- Kłamałeś z wiekiem, ale ja też tak zrobiłem więc tu już jestem zmuszony ci wybaczyć,

-+ Dostałeś bana, ale ja również dostałem więc tu również nie będę cię oceniał.

Łącznie dwa neutrale (neutral ?).

A moja ocena jak można się domyślić to N-I-E ! wielkie NIE ! po prostu nie nadajesz się na to stanowisku i będę bardzo zawiedziony jak zobaczę to podanie zaakceptowane.

(a jak zobaczę że ktoś napisze że wyśrodkowanie tekstu jest brzydkie bo tak napisał Three to tą osobę chciałbym poinformować że dla mnie wyśrodkowanie tekstu jest ładne i będę go używał, dziękuję.)

16. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    Dobra, pora się wypowiedzieć.
    Jak przeczytałem jedno zdanie MsKornel'a to...
    A więc, już Ci tłumacze:
    "- czuję że napisałeś to podanie bo namówił cię do tego Albercik a nie był to ruch z twojej własnej inicjatywy. Dlaczego tak sądzę ? Dlatego bo zauważyłem że ostatnimi czasy często z nim "przesiadujesz" i wiem że rozmowa z nim jak i w ogóle rozmawianie z kimś nie jest zakazane, ale wcale bym się nie dziwił gdybym się dowiedział że to on właśnie "kazał" ci to zrobić gdyż i on i ty na to samo mnie nakłanialiście. Z resztą czy to nie dziwne że akurat on jako pierwszy napisał post pod tym podaniem ?," W żadnym stopniu Albert mnie do tego nie namówił, jest to tylko moja indywidualna decyzja. Na Ts3 go tylko poinformowałem o tym, że napisałem podanie, dlatego wypowiedział się jako pierwszy,
    Dalej
    "- zgadzam się ze zdaniem Three. Też cię trochę poznałem i mogłem się po części przekonać (szczególnie po tym jak się chwaliłeś że dostałeś pomocnika TS3) że nie zależy ci na pomocy innym a na tak zwanym "byciu fajnym",-" Nigdy nie padły takie słowa z moich ust, pomyliłeś chyba osoby. Oświeć mnie, kiedy była taka sytuacja.
    "- również Three dobrze pokazał jak zgubiłeś się w kłamstwie z tą podzielnością uwagi," W zdaniu napisałem że tylko czasami CZASAMI! A nie zawsze...
    "- podanie jest tak bardzo "słodkie" aż do obrzygania (bynajmniej dla mnie) a dlaczego tak sądzę ? bo strasznie, ale to strasznie wywyższyłeś swoją osobę a w sumie porównałeś się do ideału chociaż takiego nie ma. Przykłady ? proszę cię bardzo " opisałem swoją osobę, taki był wzór, ja napisałem, tak jak uważam.
    No i tyle, tak więc...
    Tyle ode mnie.
    Pozdrawiam.

17. MsKornel

MsKornel Gość

Eh.. wypowiedzenie się z powrotem było po prostu oznaką twojego braku kultury bo przecież np. jak oddasz wypracowanie z polskiego to chyba nie poprosisz pani żeby dała ci z powrotem bo chcesz coś poprawić i tu jest tak samo, ale skoro już się wypowiedziałeś to też się wypowiem co do twojego posta.

Z tym Albertem jest bardzo możliwe że się mylę ale po prostu sytuacja była dosyć niepokojąca więc to napisałem z resztą sam ci dalej nie wierzę, ale trudno tego nie da się udokumentować.Lecz nie zaprotestowałeś że ty z Albercikiem (nie razem w tym samym czasie tylko oddzielnie kiedyś tam) namawialiście mnie żebym też założył podanie (po tym jak już nie miałem pomocnika) więc mam powody żeby uważać że kłamiesz.

Po drugie

Nie napisałem że powiedziałeś "Nie zależy mu na pomocy innym a na tak zwanym "byciu fajnym" tylko ja tak uważam po sytuacji kiedy chwaliłeś się zdobyciem rangi na TS3 czytanie ze zrozumieniem polecam :3

Po trzecie

Podzielność uwagi albo jest albo nie ma nie może być że CZASEM ją masz a CZASEM jej nie masz więc kłamstwo :)

Po czwarte

Nie sądzę żebyś był spokojny,wyluzowany a w szczególności miał tak zwany "dystans do siebie" więc napisałem.

(I jeszcze jedno. Jak się wypowiada w sytuacji oficjalnej bo według mnie wypowiedzi na forum a SZCZEGÓLNIE pod podaniami są sytuacjami oficjalnymi to nie pisze się "pozdrawiam")

18. Hate_you

Hate_you Użytkownik

Docenione treści:
    118
    Jestem na tak:D

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę