MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[PODANIE] Arabic

Dyskusja w 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' rozpoczęta przez użytkownika _Jihad Arab, 16 Lipiec 2018.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. _Jihad Arab

_Jihad Arab Użytkownik

Docenione treści:
    64
    Imię: Jakub

Dokładny nick w grze:
    Arabic

Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej:
    W grze przebywam ok. 5 godzin, czasem więcej. Najchętniej przebywam na serwerze OpenCreative.

Data urodzenia:
    30.04.2006

Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja:
    Był to styczeń 2015 r. wersja 1.7.2

Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple:
    Był to styczeń roku 2017.

Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na Serwerze gry lub Forum:
    Byłem karany wyrzuceniem z serwera jak i też zbanowany.

Czy posiadasz rangę PREMIUM na CraftApple:
    Obecnie nie posiadam rangi premium, jednak niedawno mi się skończyła. Rangę miałem przez 30 dni.

Czy składałeś/składałaś wcześniej Podanie na Pomocnika CraftApple?
    Tak, składałem podanie na pomocnika. https://craftapple.pl/forum/threads/podanie-arabic.12855/

Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple:
    Jest to jeden z najlepszych serwerów, na którym mam okazję grać. Jednak na każdym serwerze jest coś do zmiany. Do "serwerowej cenzury" dodałbym więcej słów, które podchodzą pod netykietę. Jest to nie wielka zmiana, ale zawsze coś. Chciałbym również na trybie OpenCreative przywrócić komendę /ps home, która umożliwia teleport do działki na świecie otwartym. Mi ta komenda bardzo ułatwiała rozgrywkę.

Jakie uprawnienia i obowiązki posiada Pomocnik:

Uprawnienia:
    /kick (nick gracza) (powód wyrzucenia z serwera) - Komenda wyrzuca danego gracza z serwera.
    /tempmute (nick gracza) (czas, na który ma być wyciszona dana osoba) Xd, Xs, Xm, Xmo - Komenda wycisza danego gracza na chacie, czyli blokuje mu pisanie.
    /unmute (nick gracza) - Zdejmuje wyciszenie z danego gracza (przywraca mu możliwość pisania)

Obowiązki:
    Pomagać moderatorom w ogarnianiu chatu.
    Zgłaszać wszelkie usterki, bugi, błędy do członków ekipy z wyższymi uprawnieniami.
    Zbierać dowody podczas karania.
    Być dyspozycyjnym.
    Odpowiadać na pytania graczy, wyjaśniać im działanie komend i pomagać graczom w ich problemach.
    Uczestniczyć w życiu serwera i dyskusjach na forum.

Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać Pomocnikiem: Pomagać można bez pomocnika, jednak jest to o wiele utrudnione, gracze nie słuchają się innego gracza, czasem się śmieją itd. Pomocnik ma większe szansę na uspokojenie danej sytuacji lub zastosowania kary na danego gracza. Chcę pomagać jeszcze bardziej, niż pomagałem do tej pory i myślę, że mi się uda.

Opisz w jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty:
    Zapytam osoby uczestniczące w konflikcie, co się wydarzyło, postaram się uspokoić sytuację. Jeśli obie strony nie dojdą do porozumienia i dojdzie do licznych wyzwisk, unikania cenzury i łamania zasad netykiety, będzie trzeba zastosować karę w postaci kicka, jeśli nie poskutkuje to trzeba nałożyć na danego gracza mute. Natomiast, gdy nie ma się POMOCNIKA najlepszym wyjściem jest napisanie skargi na danego gracza-graczy na forum serwera.

Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi:
    Tak, bardzo lubię współpracować z innymi. Sprawia mi to wielką radość, gdy np. mogę komuś w czymś pomóc.

Opisz swoją osobę: Tutaj min. 5 rozbudowanych zdań.

1. Nazywam się Jakub i pochodzę z niewielkiego miasta, a mianowicie z Ostrowca Świętokrzyskiego, w którym bardzo dobrze mi się żyje :D.
    2. Bardzo ekscytuje mnie arabski klimat, chodzi mi o klimaty panujące w tamtych krajach, m.in. styl budowy, ubiór. Nie wiem dlaczego, ale taki już jestem.
    3. Interesuje się polityką państw Azjatyckich, najbardziej w tych, w których panuje Islam. Według mnie jest to bardzo interesujące i wciągające.
    4. Mam lekką nadwagę, jednak dobrze mi się z tym żyje, jestem akceptowany przez moich rówieśników, niestety w szkole moja klasa nie zbyt mnie szanuje, co ciekawe mam bardzo dobrą kondycję i jestem jedną z najlepszych osób na W-F
    5. Bardzo lubię z moimi kolegami jeździć na rowerze, zwiedzać opuszczone budynki. Jestem też fanem parkoura w świecie realnym. Niestety moja waga czasem pozostawia wiele do życzenia :/

Co najbardziej podoba Ci się w grze Minecraft:
    W grze MINECRAFT najbardziej podoba mi się (prawie) nieograniczona możliwość budowania, ogromny wybór bloków, z których możemy coś zbudować jak i również możliwość grania multiplayer. Super jest to, że z czasem minecraft jest coraz lepszy.

Określ swoją dyspozycyjność:
    Jestem do dyspozycji na ts3, jednak mam problemy z mikrofonem. Obecnie najlepszym kontaktem ze mną jest napisanie priv na forum. Zawsze można też napisać do mnie na /msg, gdy jestem obecny na serwerze.

Umotywowanie podania:
    Wiem, że kiedyś byłem taki, jaki byłem. Jednak zmieniłem swoje postępowanie na lepsze, chcę pomagać jeszcze bardziej niż dotychczas pomagałem na serwerze, dlatego piszę to podanie na pomocnika. Bardzo dużo osób zauważyło we mnie ogromną zmianę i trzymają za mnie kciuki. Myślę, że uda mi się zdać ten '"egzamin" i mogę zostać pomocnikiem na tym serwerze.

Wielkie pozdrowienia dla wszystkich.
    ~~Arab

• Nie zgadzam się x 6
    • Lubię To x 2
    • Nie lubię x 2
    • Zabawne x 2
    • Zgadzam Się x 1
    • Burak x 1
    • Lista
    Reklama
  2. MrNoex

MrNoex Użytkownik

Docenione treści:
    4
    ta bez kitu jestem na tak

• Lubię To Lubię To x 1
    • Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 1
    • Lista
  3. Crytal

Crytal Użytkownik

Docenione treści:
    557
    Jak powrócę do domu w czwartek, wrzucę ciekawe ssy z Twojego zachowania na serwerze przed podaniem ;).

• Burak x 4
    • Lubię To x 3
    • Zgadzam Się x 2
    • Przyjazny x 1
    • Użyteczne x 1
    • Lista
  4. _Jihad Arab

_Jihad Arab Użytkownik

Docenione treści:
    64
    ;)
    Śpiesz się, bo zanim wrócisz to podanie może być zamknięte. :d

• Burak Burak x 2
    • Zabawne Zabawne x 1
    • Przyjazny Przyjazny x 1
    • Lista
  5. vYori

vYori hiter kraftaple

Docenione treści:
    12
    Yhym to po co piszesz podanie jak wiesz, że zostanie zamknięte?

Poza tym podanie jest estetyczne i nawet ładne...
    Nie widziałem jak pomagasz, a nawet cię nie widziałem za często na serwerze.

Myślę, że ładniej by to wyglądało gdybyś napisał normalne, a nie w podpunktach.

No widzisz, byłeś banowany, a jeśli chcesz zostać pomocnikiem nie możesz być ani razu karany.

Ehh, jestem na nie.

• Burak Burak x 4
    • Nie lubię Nie lubię x 1
    • Lista
  6. Degsin_

Degsin_ Użytkownik

Docenione treści:
    16
    nie

• Zwycięzca x 5
    • Burak x 3
    • Nie lubię x 2
    • Kreatywny x 2
    • Zabawne x 1
    • Lista
  7. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Powiedz mi gdzie grałeś przez ostatni miesiąc?

• Kreatywny x 3
    • Lubię To x 1
    • Zgadzam Się x 1
    • Nie zgadzam się x 1
    • Zabawne x 1
    • Użyteczne x 1
    • Optymista x 1
    • Lista
    Reklama
  8. Nie możesz dostać pomocnika, ze względu na permamentnie odrzuconą kandydaturę to blokujesz to innym? Ciekawe zachowanie. Psst nie wyciągaj tylko screenów sprzed x miesięcy.

A co do samej kandydatury.
    Jeśli połączymy pewne wątki mam na myśli bany i ogólnie zachowanie Arabica, to pojawia się nam obrazek osoby, która nie jest miła.
    Mam wrażenie, że nagłe polepszenie zachowania jest spowodowane tylko i wyłącznie chęcią posiadania rangi, może to tylko moje odczucie.
    Neutral.

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 2
    • Lubię To Lubię To x 1
    • Użyteczne Użyteczne x 1
    • Burak Burak x 1
    • Lista
  9. _Jihad Arab

_Jihad Arab Użytkownik

Docenione treści:
    64
    Twoja odpowiedź nie ma sensu.
    Zamknięte. Przecież czy zdam czy nie zdam i tak zostanie zamknięte mądralo.
    Wyszukiwanie na siłę.

• Zgadzam Się Zgadzam Się x 3
    • Zabawne Zabawne x 1
    • Lista
  10. _Jihad Arab

_Jihad Arab Użytkownik

Docenione treści:
    64
    Na craftapple. Jeśli chodzi ci o to, że przez jakiś czas mnie nie było...
    Często wychodziłem z domu itd.

Też mam życie poza komputerem tak jak my wszyscy. Co nie?

• Lubię To Lubię To x 2
    • Burak Burak x 2
    • Zabawne Zabawne x 1
    • Lista
    #10 _Jihad Arab, 16 Lipiec 2018
    Ostatnio modyfikowano: 16 Lipiec 2018
  11. _Jihad Arab

_Jihad Arab Użytkownik

Docenione treści:
    64
    Nie widziałeś jak pomagam, bo nie ma Cię na serwerze. A pomagam cały czas. Nieobecność przez kilka dni to nic złego. Też mam trochę życia poza komputerem lol. A to, że bylem taki jaki byłem, to nie znaczy, że nie mogę się zmienić. Szukasz na siłę, żeby tylko zostawić negatywną opinię pod podaniem. Wiem, że mnie nie lubisz.

12. Crytal

Crytal Użytkownik

Docenione treści:
    557
    Zachowuj się jak na swój wiek, a nie jak 13letnie dziecko. Poza tym jest to dziecinne co właśnie robisz, bo dokuczasz mi Na każdym kroku i jak tylko możesz mimo, iz nic Ci nie zrobiłam. DO-RO-SNIJ

Ps. Wy potraficie wyciągać moje wątki z ponad roku.

• Zabawne Zabawne x 4
    • Zwycięzca Zwycięzca x 1
    • Burak Burak x 1
    • Lista
    #12 Crytal, 16 Lipiec 2018
  13. ItzExplodd

ItzExplodd Najlepszy Architekt na serwerze, twórca Grestinu

Docenione treści:
    591
    Ogólnie, to z pozoru zachowujesz się tak jak powinien ktoś, kto kandyduje na Pomocnika, ale. Jeszcze zanim zacząłeś kandydować na ową rangę, zachowywałeś się niezbyt w porządku wobec serwera i graczy. Na czym to polegało? Tworzyłeś ze swoim kolegą którego nicku nie mam zamiaru wspominać niezły duet, w negatywnym znaczeniu. Osoba która używała w większości swoich zdań wulgarnych określeń nie jest dobrym materiałem na Pomocnika. Reszta jak wyglądała można się domyślić, nie widzę sensu jakoś bardzo na Ciebie narzekać jeszcze bardziej, to co wspomniałem wystarczy. Jednak, to co było kiedyś, według mnie ma małe znaczenie i jednak liczy się bardziej to co jest teraz. Zauważyłem, że pomagasz jak możesz, niektórzy gracze za tobą przepadają, ogólnie nawet miło spędza się czas w twoim towarzystwie. Jest parę błędów stylistycznych w twoim podaniu, ale one odgrywają tutaj jednak najmniejsze skrzypce.

Reasumując - jestem skłonny dać Ci szansę, ale moje zdanie jakoś diametralnie kursu twojej kandydatury nie zmieni. :E

Na Tak.

• Lubię To Lubię To x 1
    • Lista
  14. Wiktorowy

Wiktorowy Anarietta Rozalinda Zygfryda von Schmatov

Docenione treści:
    37
    Już nie mogłeś poczekać aż wrócę do domu, usiądę do komputera i będę mógł na spokojnie napisać co myślę na temat tego podania? Eh. A teraz zostałem zmuszony zalogować się na telefonie. Ale zostawmy ten temat (pogadamy jak wrócę -.- ). Lepiej przejdę teraz do komentowania i wytykania błędów w podaniu...

Ehm... No niestety to jest duży minus, ale liczę że przymkną na to oko, twoje zachowanie znacznie się poprawiło.

To jacyś moderatorzy wchodzą na OpenCreative?

Odczułem to na własnej skórze. Niestety, gracze na Craftapple (nie mówię o wszystkich, a o większości) nie są zbyt życzliwi dla siebie nawzajem... Dobra, lecimy dalej.

...

Mweh, nie widzę nic więcej... No trudno. Tak serio, to i tak moja odpowiedź brzmiałaby TAK.

A, i jeszcze jedno-

Podasz łaskawie usprawiedliwienie? To że go nie lubisz, nie znaczy że nasz serwerowy Arab nie zasługuje na pomocnika. Bardzo się poprawił, stara się, to widać. I kieruję teraz to zdanie do wszystkich którzy zostawili pod tym podaniem negatywne wiadomości czy reputki: to że kiedyś był dla was chamski, niemiły, czy że po prostu go nie lubicie- nie jest teraz taki sam jak wcześniej, zmienił się, a wy wszyscy trochę tolerancji i honoru powinniście mieć. Wybaczyć jest trudno, wiem. Ale każdy zasługuje na drugą szansę.

Dziękuję dobranoc.

PS. Pisałem to półtorej godziny, uszanujcie to proszę :)

PPS. Sorka za błędy (jeżeli wgl jakieś są) ale głupia autokorekta nie daje spokoju

• Lista
    #14 Wiktorowy, 16 Lipiec 2018
  15. vYori

vYori hiter kraftaple

Docenione treści:
    12
    Yhym nie ma sensu? Pomyśl.
    Ale, że ty z takim nickiem chcesz zostać pomocnikiem?

• Burak Burak x 4
    • Zabawne Zabawne x 1
    • Lista
  16. Zachowuję się jak na swój wiek. I nie dokuczam ci na każdym kroku (lol). DO RO SŁEM już dawno.
    Wyraziłem swoją opinię i to chyba ci przeszkadza.
    Pozdro.

• Optymista Optymista x 1
    • Lista
  17. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    To może spytam inaczej.
    Gdzie grałeś przez ostatni miesiąc? Bo na CraftApple to ja Cie nie widziałem.

• Zgadzam Się x 2
    • Nie zgadzam się x 1
    • Zabawne x 1
    • Przyjazny x 1
    • Użyteczne x 1
    • Lista
  18. _Jihad Arab

_Jihad Arab Użytkownik

Docenione treści:
    64
    Lekka przerwa od minecrafta, zajmowałem się innymi grami, ale teraz powróciłem.
    Fortnite i CS:GO mnie wciągały, ale już mi się znudziły i znowu gram w minecrafta.

19. Marika07

Marika07 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Powiem tak. Może i mnie nie znacie, bo można powiedzieć, że jestem tu... jakby "nowa" (miałam dłuuuugą przerwę, grałam tu z 3-2 lata temu jakoś :D), na nowym nicku, ale przyznam, że podczas mojej gry na OpenCreative, zauważyłam, że Arabic się dosyć stara, pomagał innym, zwracał dużo razy uwagę na negatywne zachowanie innych, chociażby na zachowanie Golaski - zamiast wdawać się w niepotrzebny konflikt, on po prostu napisał skargę na forum. Fakt, że minusem są kary. Może i kiedyś był chamski, czy zły, ale każdy człowiek robi błędy, a to właśnie na błędach się uczymy, więc myślę, że się zmienił i żałuje również za kary. Uważam, że nadaje się na członka administracji CraftApple. :)

Pozdrawiam.

• Optymista Optymista x 1
    • Lista
  20. Slimsnoker

Slimsnoker Chłopiec

Docenione treści:
    102
    Ten wątek nie jest przeznaczony do takiego gadania, w stylu cytowania innych ciągle i ciągle.
    Tutaj powinniśmy oceniać kandydaturę osoby która napisała podanie a nie pisać ''ej moja koleżanka nie naskakujcie na nią'' albo ''nie dokuczam ci lol''.

Ja zbytnio nie rozpiszę się co do twojej kandydatury. Podanie ładne, ale liczy się zachowanie. Na tą chwilę widać Arabica, jako osobę której na tym zależy. Stara się pomagać innym graczom oraz próbuje uspokoić śmieszków takich jak ja. Jednak nie wiemy co się może stać kiedy damy mu pomocnika. Taki RoyalSteve wyglądał na osobę obiecującą, lecz pod wpływem jego błędnej decyzji o odejściu z CA zrobił jedną z najgorszych rzeczy, Kto wie, czy jak damy mu szansę to się zmieni w tego idiotę?

Jestem Neutralny, ale wierzę że nie pójdziesz moimi śladam Arabic.

• Lubię To Lubię To x 2
    • Pomocny Pomocny x 1
    • Użyteczne Użyteczne x 1
    • Lista
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę