No i znów tu jesteśmy... Raz jeszcze proszę o uchylenie podpunktu a. punktu 8. paragrafu 9. Regulaminu sieci Craftapple Network- wpisu dotyczącego powracającego członka Ekipy. Imię: Konrad Dokładny nick w grze: Inevara Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Do paru godzin dziennie, bywa różnie, głównie na serwerze Creative, bywam też na Survival. Data urodzenia: 20 grudnia 1999r. Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Ciężko takie rzeczy pamiętać, więc będę się trzymać wersji z ostatniego podania, czyli zacząłem grać w te klocki na początku 2012 roku na wersji 1.2.3. Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: Druga połowa wakacji 2015 roku. Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na serwerze gry lub forum: Tak, jednorazowo za nieumyślną reklamę. Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple: Jakoś dzisiaj nie mam szczególnych pomysłów poza tym jednym, który zawsze powtarzam- udostępnić komendę /pweather posiadaczom rangi Vip (kwestie dotyczące społeczności pomijam, myślę, że są one dość oczywiste). Jakie uprawnienia i obowiązki posiada Pomocnik: Do obowiązków Pomocnika należy szeroko pojęte utrzymywanie chatu globalnego serwera w ryzach, stanowienie swoistego wzoru Gracza na serwerze, udzielanie wsparcia innym Graczom, Administracji oraz Moderatorom wedle potrzeb, zgłaszanie osobom wyżej postawionym w hierarchii naruszeń Regulaminu, z którymi posiadacz rangi Pomocnik poradzić sobie sam nie może. Do wypełniania tych obowiązków (a przynajmniej ich części) Pomocnik otrzymuje uprawnienia w postaci dostępu do komend /kick <nick> [powód] (wykopuje Gracza z serwera) i /mute <nick> <czas> (wycisza Gracza na chat) oraz "immunitet" wobec systemom cenzury i anty-caps lock. Myślę, że oczywistym jest, że obowiązkiem jest też powstrzymywanie się od nadużywania uprawnień. Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać Pomocnikiem: Gram sobie czasem w tego Minecrafta dla relaksu, przesiaduję na Creative, obserwuję chat, pomagam ludziom w miarę możliwości, zgłaszam co trzeba komu trzeba, próbuję wprowadzać porządek na chat, gdy zachodzi taka potrzeba. Nie widzę problemu w tym, że robię to bez rangi, nie widzę też, żeby inni mieli z tym problem. Bywają jednak przypadki, gdy to nie wystarczy, a nie każdy stosuje się do wskazówek prostego Gracza, nawet takiego, który biega sobie z błękitnym "Vip" obok nicku. Ranga Pomocnik umożliwiłaby mi poszerzenie działań opisanych na początku tego punktu i wyróżniłaby mnie na chat, dzięki czemu udzielanie pomocy i utrzymywanie porządku byłyby łatwiejsze i skuteczniejsze. No i lubię pomagać, ale o tym jeszcze będzie. W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Wiele może zależeć od rodzaju konfliktu, na wszystko znajdzie się dobry sposób, jednak jednym z bardziej lubianych przeze mnie sposobów jest wmieszanie się jako jedna ze stron konfliktu, by, mając pełniejszy obraz sytuacji, łatwiej go ugasić przez prostą rozmowę i argumentację. Jasną sprawą jest, że nie potrzebuję do tego żadnych naruszeń czy nagięć Regulaminu. Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Wnosząc z opinii innych ludzi i własnych doświadczeń stwierdzam, że tak. Jeden z przykładów pojawi się w następnym punkcie. Opisz swoją osobę: Dłuższe przemyślenia sprawiły, że stwierdzam, że nie jestem odpowiednią osobą do opisywania mnie. Postaram się jednak coś tu nabazgrać. Na co dzień jestem introwertykiem, aczkolwiek mojej aktywności w internetach nie mam nic do zarzucenia. Interesuję się czymkolwiek ściślej związanym z uniwersum S.T.A.L.K.E.R., ważnym elementem kultury i życia jest dla mnie muzyka, konkretniej twórczość grupy Avantasia. Według licznych opisów innych ludzi jestem osobą miłą, pomocną i elokwentną (na potwierdzenie screenshot przedstawiający opinię osoby, z którą "znamy się" już od blisko roku: LINKACZ (tak, to o tym była mowa w poprzednim punkcie)). Jako członek tutejszej społeczności staram się być pozytywnie aktywny, jednym z moich naturalnych odruchów jest pomaganie. Mam całkiem dobrą pamięć, zasady pisowni języka polskiego znam w stopniu co najmniej wystarczającym, nie mam szczególnych problemów z przyswajaniem wiedzy (ósmy z rzędu zdobyty bez większego wysiłku czerwony pasek na świadectwie mi świadkiem). Na ogół staram się doprowadzać sprawy do końca. Umiem dość szybko pisać, ciężko mnie wyprowadzić z równowagi (a przez internet szanse dążą do wartości bliskiej 0). Jeśli dobrze interpretuję to, co widzę na serwerze, mam wśród graczy pewien posłuch (nie, nie będę drugiej rewolucji październikowej organizować). Lubię neologizmy wyrazowozlepkowe. Wrodzona "wada" uniemożliwia mi pojęcie niektórych rzeczy, jednak nie sądzę, żeby miało to jakikolwiek negatywny wpływ na moje działania. Określ swoją dyspozycyjność: Dostępny jestem w popołudnia, wieczory i noce, może się to zmieniać przez czynniki związane z życiem prawdziwym (szczególnie w najbliższym czasie, możliwe, że zostaną tylko noce, ale wszystko da się ogarnąć). Z racji, że ponad klockami stawiam przyjaźń, mogę czasem zwyczajnie nagle znikać na godzinę czy dwie. Tak czy inaczej, najłatwiej skontaktować się ze mną można poprzez Discord, innymi dobrymi kanałami komunikacyjnymi są TeamSpeak, forum i sama gra. Do ewentualnych dodatkowych kanałów mogę się dostosować. Szczegółów tutaj podawać nie będę, można potem więcej omówić drogą prywatną. Umotywowanie podania: Więc dzisiaj trafiło na ten punkt. Nie mam pojęcia, co tu napisać. No ale piszę. Podstawowym pytaniem mogłoby być klasyczne "czemu nie?", ale na to odpowiadałaby wypowiedź zamykająca moje ostatnie podanie. Przedstawię zatem argument, który prawdopodobnie już pojawiał się w poprzednich podaniach. Co złego może być w przyjęciu powracającego członka Ekipy, który mógłby skorzystać w swojej działalności z nabytego wcześniej doświadczenia? Co złego może być w przyjęciu osoby, która potrafi poradzić sobie we wszelkiego rodzaju ciężkich sytuacjach? Co złego może być w przyjęciu osoby, która wyciągnęła wnioski ze wszystkich uprzednich nieodpowiednich poczynań i w związku z nimi stara się zmienić chociaż po części? Pełniłem tu rolę Pomocnika i Moderatora przez rok, od dłuższego czasu jestem częścią rady ugrupowania, które przy rekrutacji kieruje się aktywnością i kulturą kandydata. Myślę, że te argumenty czynią ze mnie odpowiedniego kandydata na to stanowisko, ale decyzję zostawiam Wam.
Zamknięte na czas niejawnego głosowania na temat uchylenia podpunktu a. punktu 8. paragrafu 9. Regulaminu sieci Craftapple Network. Wynik głosowania zostanie podany w ciągu 24 godzin.