MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Podanie] Inevara

Dyskusja w 'Rekrutacja na pomocnika | Ekipa' rozpoczęta przez użytkownika Inevara, 30 Sierpień 2017.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Inevara

Inevara Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    322
    Imię: Konrad

Dokładny nick w grze: Inevara

Ile czasu dziennie przebywasz w grze, oraz na których serwerach najchętniej: Różnie bywa, czasem pół godziny, czasem 3 godziny, głównie na serwerach OpenCreative i Survival.

Data urodzenia: 20 grudnia 1999r.

Przybliżona data rozpoczęcia gry w Minecraft i wersja: Typuję pierwszą połowę roku 2012 i wersję 1.2.3.

Przybliżona data rozpoczęcia gry na Craftapple: 10 lipca 2015r.

Czy kiedykolwiek byłeś/aś karany/a na Serwerze gry lub Forum: Jednorazowo zostałem ukarany tygodniowym banem za nieumyślną reklamę.

Czy posiadasz rangę PREMIUM na CraftApple: Nie, jednak ranga Vip w zupełności mi wystarcza. Brak komendy /pweather nie jest aż tak dotkliwy.

Co chciałbyś/chciałabyś zmienić na Craftapple: Zasugerowałbym naprawienie niektórych błędów nowego serwera gdyby nie to, że jestem świadomy, że nowy serwer wymaga czasu zanim wszystkie jego funkcje będą w pełni sprawne. Kwestie dotyczące toksyczności społeczności i jej podejścia do regulaminu są raczej oczywiste.*

Jakie uprawnienia i obowiązki posiada Pomocnik: W praktyce głównym obowiązkiem Pomocnika jest pilnowanie porządku na chacie ogólnym serwera pod względem naruszania Regulaminu i egzekucja części określonej Taryfikatorem Kar. Poza tym Pomocnik powinien też udzielać pomocy Graczom, dokumentować naruszenia Regulaminu, za które wymierza kary na wypadek potrzeby weryfikacji, być aktywnym jako część społeczności sieci Craftapple, przekazywać Administracji wszelkie błędy, usterki serwera (zresztą tak, jak każdy Gracz powinien), zgłaszać wyższej Ekipie/Administracji naruszenia Regulaminu, z którymi nie może sobie poradzić na swoim stanowisku, być do szerszej dyspozycji dla osób wyższych rangą. Uprawnieniami Pomocnika są immunitet wobec automatycznej cenzury i blokady caps lock oraz komendy /kick <nick> [powód] i /mute <nick> [czas] służące kolejno do wykopywania i wyciszania Graczy, jeśli wymaga tego Taryfikator.

Dlaczego chciałbyś/chciałabyś zostać Pomocnikiem: Pod podaniami niektórych Graczy zdarzają się komentarze, że ranga ta może być dla nich niepotrzebnym obciążeniem, z którym mogą sobie nie poradzić. Mój limit w tej kwestii jest dość elastyczny, by te dodatkowe obowiązki nie były dla mnie balastem, a jedynie wypełnieniem czasu spędzanego w grze. Wypełnieniem odpowiednim o tyle, że (uwaga dla wrażliwych na takie rzeczy: pospolity tekst) lubię pomagać, a nie podoba mi się bycie biernym jeśli chodzi o naruszanie zasad zawartych w Regulaminie, jako zwykły Gracz nie wszystko można zrobić.

W jaki sposób załagodzisz powstałe konflikty: Ten punkt zdaje mi się nieodpowiedni, do każdej osoby i sprawy trzeba mieć osobne podejście, nie można każdego konfliktu rozwiązywać na dwa, trzy stałe sposoby. Zapewnić mogę jednak, że mam pewne doświadczenie w rozwiązywaniu konfliktów, a kolejne, których świadkiem mógłbym być jako Pomocnik, powinienem być w stanie rozwiązać bez użycia dodatkowych komend.

Czy posiadasz umiejętność współpracy z ludźmi: Myślę, że ją posiadam, mimo że wolę działać w pojedynkę.

Opisz swoją osobę: Wejdźcie, rozgośćcie się, włóżcie ciepłe kapcie i przygotujcie swoje ulubione płatki z mlekiem, ponieważ zaraz opowiem wam o członku Elity pewnego Klanu Burzy. Imię i wiek znacie z pierwszych punktów podania, nie widzę potrzeby powtarzania ich tutaj. Opinie o mnie krążące po internecie sprowadzają się z reguły do tego, że jestem miły/pomocny/gadatliwy/walnięty (w pozytywnym znaczeniu). Sam uważam się za przeciętnego "lurkera". Interesuję się uniwersum S.T.A.L.K.E.R. i wieloma rzeczami z nim związanymi, muzyką metalową. Poza Minecraftem gram w gry takie jak Path of Exile, Warframe czy League of Legends, lubię czasem wrócić do klasyki takiej jak Half-Life czy Unreal. Celem w rywalizacji nie jest dla mnie chęć zwycięstwa, lecz przyjemność z samej aktywności. Mówi się, że jestem ponadprzeciętnie inteligentny, znam w dobrym stopniu zasady pisowni języka polskiego i mam dobrą pamięć- ostatnie mogę potwierdzić, reszta zależy od postrzegania innych. Poza tym lubię trudne słowa i niełatwo wyprowadzić mnie z równowagi- "striggerować", jak to niektórzy lubią określać.

Co najbardziej podoba Ci się w grze Minecraft: To, co podoba mi się w innych grach multiplayer, jeśli mi się podobają- społeczność, możliwości. Minecraft jest grą o dużej swobodzie i wolności działania. Teoretycznie można powiedzieć to samo o Garry's Mod, jednak tym, co odróżnia te dwie gry, jest właśnie swoboda, większa w naszych klockach. Kwestia społeczności jednak wygląda nieco inaczej. Jeśli do gry multiplayer trzeba znaleźć serwer, to może być to problem, ponieważ każdy serwer to inni gracze. W tym momencie w moim przypadku nie należy pytać, co mi się podoba w samej grze, lecz co mi się podoba w samym serwerze Craftapple, ponieważ ten serwer stanowi dla mnie całą rozgrywkę w Minecraft. Zaraz obok Warframe Craftapple posiada, w moim mniemaniu, najbardziej akceptowalną społeczność. Ważnym argumentem może być też to, że jest to jedna z tych niewielu gier, w które można się zatopić na godziny z przyjaciółmi (tak, właśnie stąd moja niedawna zwiększona aktywność na survival).

Określ swoją dyspozycyjność: Skontaktować się ze mną można głównie w godzinach popołudniowych i wieczornych, moim głównym kanałem komunikacyjnym jest Discord (Shiriel Anazu#7772), poza tym przez większość czasu jestem dostępny na tutejszym serwerze Teamspeak. Polecam też wiadomości na forum i komendę /mail w grze.

Umotywowanie podania: Myślę, że jako doświadczony były Moderator "po przejściach" mogę być dobrym uzupełnieniem Ekipy, szczególnie że z Nową Edycją serwer zapełnił się większą ilością graczy niż wcześniej. W tej sytuacji raczej lepiej mieć więcej aktywnych członków Ekipy na wszystkich serwerach niż stałą ilość, która zmuszona byłaby skakać po serwerach, żeby wszystko ogarnąć, czyż nie?

Na zakończenie proszę o uchylenie punktu 8. paragrafu 9. Craftapple Network na podstawie podpunktu a. danego wpisu, traktującego o możliwości powrotu do Ekipy byłego jej członka.

______

Po wejściu na serwer stwierdzam, że warto tu coś dopisać.
    *Proponuję też zablokowanie jajek spawnu na OpenCreative. Zobaczyłem spawn, na którym była zdecydowanie zbyt duża ilość kurczaków, te jajka mają zbyt duży potencjał naruszania spokoju i komfortu gry.

• Lubię To x 4
    • Optymista x 3
    • Zgadzam Się x 2
    • Zwycięzca x 2
    • Kreatywny x 2
    • Lista
    #1 Inevara, 30 Sierpień 2017
    Ostatnio modyfikowano: 30 Sierpień 2017
    Reklama
  2. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Podanie zostało zamknięte na czas niejawnego głosowania.
    Wynik głosowania zostanie podany w ciągu 24 godzin od teraz.

• Lubię To Lubię To x 3
    • Zwycięzca Zwycięzca x 1
    • Lista
  3. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Administracja nie zdecydowała się na uchylenie podpunktu a. punktu 8. paragrafu 9. Regulaminu sieci Craftapple Network dotyczącego składania podań przez byłych członków Ekipy.

Nieco przekroczony czas oczekiwania na decyzję niejawnego głosowania wynika z problemów losowych. Za zaistniałą sytuację przepraszamy.

• Lubię To Lubię To x 1
    • Nie lubię Nie lubię x 1
    • Zgadzam Się Zgadzam Się x 1
    • Pomocny Pomocny x 1
    • Lista
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę