Czemu jest zaniżony spawning mobów ? Stoję na chunku i aktywnych kolo mnie jest 25 chunków i pojawiaja mi się 2 moby agresywne... Gdzie kałamarnic mam od groma.. Takie ustawienie godzi w zasadnicza ceche "survivalu" Dodatkowo Agro Pigmenów gdzie oficjalnie sa neutralne, niweluje mozliwość korzystania z Piekła, nawet w Prot IV jest problem by gdzie kolwiek dojść.. Panie Adminie wtf ? Dodatkowo istnieje mozliwość że znikanie mobów ma ścisły związek z ograniczeniami spawningu mobów. Serwer wykrywa że pojawiło sie na świecie więcej mobów niż powinno być w limicie i kasuje wszystkie i spawn jest od 0. Pytanie zasadnicze czemu jest ograniczenie na moby agresywne a na neutralne juz nie ?
To, że pigmeny zachowują się tak a nie inaczej świadczy o głupim zachowaniu graczy, którzy nie ogarniają minecrafta i nie wiedzą, że jedno uderzenie pigmena powoduje naglą zmianę ich zachowania.
Agro pigmanów znika jesli sie od nich odejdzie. A tu zawsze są agresywne. Więc nie uczcie ojca dzieci robić. Poza tym do Waszej wiadomości to czy Pigman ma Agro czy jest neutralny można zmienic w ustawieniach w pluginie
bukkit.yml dla serwera survival. sekcja limity spawnu spawn-limits: monsters: 230 animals: 70 water-animals: 100 ambient: 50 Jak według Ciebie powinno być ustalone?
to sa limity na chunk czy na świat ? Bo jesli na świat to przy 150 graczach online to chyba małe liczby Dla testu wprowadził bym poprawki : monsters: 400 animals: 70 water-animals: 50 ambient: 25 dodatkowo poziom trudności na serwerze to ? Trudny ? czy inny ?
Poziom trudności trudny. Nie mam pojęcia czy to są limity na chunk czy na świat, ale przy małej ilości graczy mobów jest duzo.
przy małej ilości graczy tak i to sie zgadza. Prb pojawia się kiedy graczy jest duzo i aktualne limity nie wystarczają (doczytałem i limity sa na świat) Pytanie: Jaki jest view distance ? jaki jest mob-spawn-range ? w spigot.yml Wydaje mi się że view distance ma tu duże znaczenie
mob-spawn-range: 4 i View distance daj z 5 i powinno być lepiej z mobami + monsters: 400 animals: 70 water-animals: 40 ambient: 25
maszyna i łącze nie uciągnie ? wrzuc na test na 2-3 dni jak będzie śmigac to ok jak nie to spuść na 4 i znów a jak nie trudno zostanie 3