MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Skarga] Absynt, Redd+dowody

Dyskusja w 'Bany oraz skargi.' rozpoczęta przez użytkownika Mortiturius, 29 Listopad 2014.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Mortiturius

Mortiturius Użytkownik

Docenione treści:
    0
    1. Nick w grze: Mortiturius
    2. Nick oskarżonego/oskarżonych: Absynt oraz Redd
    3. Serwer: Survival
    4. Przybliżona data: 28.11.2014 okolice godziny 24
    5. Dowody: Generalnie chodzi o to że Ci dwaj gracze wykorzystując nieznany mi bug w grze mogli otwierać drzwi na mojej działce, atakować zwierzęta oraz ukradli osiodłane konie. Generalnie siedza już około 1h więc miałem czas filmik nagrać. Widać na nim kto ma prawa na działce, a mimo to mogą robić co chcą na dowolnym terenie. Mam jeszcze jeden plik o ile bedzie potrzebny, ale nie moglem go wyslac
    http://przeklej.org/file/fSexZF/MOV.0074.mp4

Reklama
  2. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    Tego Pliku nie da się otworzyć

3. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Proszę wrzucać filmiki z dowodami na YouTube.

Czy próbowałeś postawić działki na nowo ? Może coś się zbugowało.

4. Mortiturius

Mortiturius Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Ja oczywiście rozumiem bugi się zdarzają nawet na najlepszych serwerach. Odnośnie stawiania działek na nowo to nie, nie próbowałem. Pat277 odnośnie pliku WMP z kodekami daje rade. Ale proszę i link na YT
    https://www.youtube.com/watch?v=hjzbZE3-9-w&feature=youtu.be
    Generalnie chodzi mi bardziej o próbę likwidacji buga ukarania graczy wykorzystujących błędy w grze w celu bogacenia się oraz rekompensaty.
    Życzę miłego dnia i liczę na pozytywny rozwiązanie moich problemów.

5. Waldemar

Waldemar Użytkownik

Docenione treści:
    23
    Generalnie chodzi tu o to, że nowe drzwi, które wprowadzono w 1.8, nie są blokowane na działkach. Radzę jako wejściowych używać starych dobrych dębowych drzwi.

Wykorzystywanie faktu otwierania się nowych drzwi w mojej ocenie nie podlega pod jakąkolwiek kare.

6. Phantom_Screw

Phantom_Screw Użytkownik

Docenione treści:
    3
    Dokładnie jak wyżej - zamień drzwi na zwykłe dębowe i problem z głowy. Jeżeli jednak mają sethoma, pisz do mnie pomogę ci się z nimi rozprawić :)

7. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    Drzwi z 1.8 cuboid nie obejmuje , Musisz zmienić drzwi na zwykłe i po problemie.
    Pozdrawiam pat277

Reklama
  8. Mortiturius

Mortiturius Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Ok, odnośnie drzwi rozumiem problem. Mam w takim razie w dalszym ciągu drugi nie rozwiązany problem, tj kradziez koni i zabijanie zwierząt na mojej działce. Jak to możliwe? Jak z tym walczyć? Dodatkowo dlaczego mogli wyjąć płytę z gramofonu?

9. Martyna228

Martyna228 Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Może wyprowadził pozostałe zwierzęta z działki i poza jej terenami zabił zwierzęta. Na działce nie da się bić zwierząt, ale da się zasiadać konie.

10. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    Odnośnie tego problemu ''Zabijanie zwierząt'' jest mi to problem nie znany więc nie wiem jak Ci pomóc,spróbuj ponownie postawić działkę , Miałem tak samo był cuboid ale nie działał , a czasami te bloki dzwiękowe się bugują
    Pozdrawiam pat277

11. Absynt

Absynt Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Chcę odnieść się do skargi. Co do otwierania drzwi już chyba wiadomo o co chodzi. To że dało się je otworzyć nie świadczy o tym że umyślnie korzystano z bugu. To nie takie oczywiste. Bo jeśli mogę wejść to wchodzę. Na filmie nie widać w jaki sposób zwierzęta zostały zabite. Przypuszczam że autor widział że były wyprowadzane z działki. (Na smyczy) A jeśli nie to możliwość otwarcia drzwi pozwoliła nam na wyciągnięcie zwierząt. Poza tym to świat survival więc gracze powinni się liczyć ze stratą ekwipunku itp. Sądzę że właściciele działki dali się sprowokować zapominając o tym. Ale czy to powód do obrażania?...na zakończenie filmiku ?

12. viola

viola Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Hej, dodam tylko , że płyte mozna wyjąć z grającej skrzyni, sprawdzcie czy z ramek i hopperów ( lejów) mozna zabrac itemki na działce kogoś. Jeśli macie konie, to zdejmujcie z nich siodła i trzymajcie w ogrodzeniu ( bo mozna je przepchnąć na otwartym terenie, inne zwierzaki rownież). A z cuboidem też mialam problem jakiś czas temu i pokazalam to Aikoo, nie moglam go usunąć. Już jest ok. Powodzenia :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę