Słyszałem na czacie, ehhh no dobra widziałem na czacie, iż Administrator planuje jakiś Świąteczny Event. Oto moja propozycja, którą można bez problemu wykorzystać w pierwotnej lub dowolnie zmodyfikowanej formie Proponuję, aby pod choinką, która stoi przed SPAWN'em, położyć kilka skrzyń z prezentami/skarbami, na które byłyby ustawione różne cooldown'y zależnie od zawartości. Na podobnej zasadzie co ta z darmowym diamentem. Co do zawartości to mogą być przeróżne itemy, moje propozycje to: 1. Kilka skrzyń ze śnieżkami - krótki cooldown. Spowoduje to, iż gracze będą mogli często bawić się w wojny na śnieżki pod choinką. 2. Jedzenie - kilka skrzyń ze smakołykami. Cooldown 1 dzień. 3. Materiały - Niech to nie będzie dirt, ale np kilka różnych, które są nie do zdobycia gdy nie posiada się narzędzia z "Jednwabny dotyk". Cooldown 2 dni. 4. Skrzynka z jajkami - dłuuuugi cooldown, aby były do wzięcia max 2 razy w okresie świątecznym. 5. Jedna skrzynia z czymś naprawdę wyjątkowym. Czymś czego nie da się zdobyć w inny sposób. Może jakieś fikuśne głowy, wypasione narzędzia ? Cooldown 365 dni, aby była dostępna tylko raz. Myślę, że tego typu Święta zostaną zapamiętane przez graczy na długo. Osobiście nie podobają mnie się eventy, w których ktoś coś rozrzuca znad SPAWN'u. Raz, ktoś z Ekipy zorganizował zabawę w chowanego.
Myśle,że lepsze byłoby,aby gracze musieli rywalizować i aby itemy w skrzynkach pojawiały się jak na "survival games" tyle,że co jakieś 1-2h pojawiały by się od nowa.