Chce aby znikneła komenda /dzien oraz /slonce Powód: /slonce co prawda wygasza deszcz ale nawet w nocy robi sie dzień! /dzien daje dzień ale przez to przez 5 tygodni nie widziałem na tym serwerze księżyca!!!
Według mnie te komendy są użyteczne, przecież bo to je Administrator robił żeby można było sobie zmieniać. Zły dział ! Pozdrawiam pat277 !
Tak, tylko teraz gracze powodująa wieczny dzień, jak trafisz na noc to masz farta. Każda działka nie może miec oddzielnej pory dnia, a jakiś gracz np. woli noc. Ale opcja wylączania deszczowej pogody jest przedatna.
Cóż, moim zdaniem usuwanie tych komend jest niepotrzebne, musi być możliwość zmiany pogody i pory dnia. Co byś nie zrobił zawsze będzie taka możliwość. Wcześniej też można było zmienić noc na dzień lecz tylko tepając się na spawn i wciskając przycisk który powodował to zjawisko. Więc to jest tylko ulepszenie. Zgodze się z tobą, nocy długo nie było, a pora nocna jest potrzebna niektórym np. do experymentów . Przedstawie może plusy i minusy tego: +Możliwość zmiany pory dnia bez ciągłego tepania się na spawn, +Wprowadzenie komendy na zmiane pogody +Teraz robi się to szybko i bez stresowo, - Brak nocy,
Mniej wymyslania a wiecej grania. Dzień i noc na zmianę powinna być, bo gra polega na przetrwaniu w dzień i w nocy.
Nie lepiej żeby te komendy działały dla danego gracza który wpisuje? Wtedy całe halo z tym związane byłoby niepotrzebne.
Virian, nie zrozumiałeś co PhantomScrew napisał On proponuje by działało to osobno na każdą działkę. Ja proponuję, bo coś czuję iż podzielić na działki się nie da, aby zostawić komende /weather clear by móc wyłączać deszcz. Usunąć komendę /day, ale za to skrócić czas trwania nocy 2 lub nawet 4ry razy.
Nie na działkę.. Chodzi mi o to, żeby gracz wpisując /dzien otrzymywal ten dzien, ale zeby na serwerze była np. noc.
no wlaśnie ja też chciałem eksperymentować z detektorem światła dziennego to nie mogłem bo co chwilę ktoś robił /dzien ;-;
Co by nie robił i tak nie będzie wam pasować ;/ Jeden chce noc drugi chce dzień a trzeci deszcz ;/ Uważam, iż powinna być możliwość ustawianie dnia oraz usunięcia deszczu. Pozdrawiam Puma_Poland
Teraz mnie oświeciło, iż proponowane przeze mnie skrócenie czasu trwania nocy można by łatwo wprowadzić poprze dodanie globalcooldown do komendy /dzień. Dzięki temu, jeśli przyjmiemy iż dzień i noc trwają każde po 10 min, wprowadzenie globalcooldown 15min na komendę dzień gwarantuje co najmniej 5minutową noc Wilk syty i offca cała
Dobre byłoby, gdyby dało się ustawić dzień/noc w obrębie działki, ale to chyba niewykonalne. Więc jestem jak najbardziej za usunięciem tej komendy. Niektórzy gracze mogą tworzyć budowle z wykorzystaniem glowstone, robiące piorunujące wrażenie, którego nie ma podczas dnia