Mam problem (nie wiem czy tylko ja) z drzwiami - zwykłymi dębowymi drzwiami. Otwieram je normalnie - ok działa bez problemu, ale jak chce je zamknąć to dzialają, jakbym nie był na swojej działce. Żeby je zamknąć trzeba kliknąć na kant drzwi (czy jak to powiedzieć, ta cienka "ściana" drzwi) no i to trzeba dokładnie celować żeby to zamknąć naprawicie to bo to denerwuje? xd
Prawda, jest to denerwujące, fajnie byłoby gdyby zostało naprawione. Ja to prowizorycznie rozwiązałem w ten sposób, iż od strony wnętrza "domu" ustawiam płytę naciskową (lub ewentualnie przycisk). W ten sposób wchodząc otwieram drzwi normalnie na nie klikając, co jak napisaliście wyżej działa i jest spoko A drzwi po chwili zamykają się za mną automatycznie, gdy zejdę z płyty. Za to przy wychodzeniu po prostu idąc w stronę drzwi depczę po płycie, która otwiera drzwi i zamyka je za mną.
no ok rozumiem takie wyjście ale czemu ma nie dzialać ręczne zamykanie ja np mam historyczny dom w oryginale którego nie chcę w jakikolwiek sposób zmieniać więc nie dam tam płyty naciskowej xD