Ahoj, chciałbym zapytać się czy respią sie na serwerze slime'y i oceloty? Przeszukałem wiele dzungli i żadnego ocelota nie spotkałem ;c A co do slimów, razem ze znajomymi robiliśmy pomieszczenia na slime - na baganch i innych biomach i nic :C. I pytanie dlaczego nie działa automatyczna fabryka kaktusów na serwerze? Chodzi o tego typu budowle - http://i.ytimg.com/vi/Axg0XEAttnM/maxresdefault.jpg Pozdrawiam, Koort.
Slimy spawnuja sie na bagnach, na plaskich terenach i tylko w nocy. Widzialem slimy kilka razy wiec nie sa wylaczone. Oceloty tez trudno znalezc wiec...
Wiem, wiem tylko np. na innych serwerach/singlu po zrobieniu pomieszczenia na odpowiedniej wysokości respią się. Na seablocku, całą wyspę z kolegą obudowaliśmy, to slimów jest pełno, a na survivalu nie spotkałem ani jednego ;c
Ten cytat z pomocy IT pasowałby tutaj idealnie :> Slimy się respią, zawsze jak biegam po bagnie szukając gliny to słyszę ich "mlaskanie" za plecami. 8] Oceloty też regularnie szwendają się wokół mojego "głównego domu" w dżungli. Inna sprawa, że nie udało mnie się żadnego oswoić Obok tego samego domu rosną kaktusy i zdarza się, że gdy je zetnę to lliany zajmą zwolnione miejsce i wtedy kaktus próbując rosnąć w kratkę zajętą przez lliany się sam ścina. A zatem Twoja kaktusiarnia też powinna działać.
Ostatnio duzo biegan po bagnach i tez nocą i żadnego slima nie widziałem .. Ocelota tez ale mam jajka na sprzedaż pisac /msg Marysia012350 od czwartku