Witam Co myślicie o zrobieniu na serwerze Eventów OX np 1x na tydzień w każdy piątek lub 2x na Miesiąc
Fajnie się można w nim bawić ;] Ale w piątki gra tu dużo osób i może być spam itp. na czacie przez co nie będzie widać pytań, a poza tym jakby wzięło w min udział np. 120 graczy i mieli by oni być w jednym miejscu to pewnie wielu z nich miało by lagi.
Wczoraj grałem na takim serwerze gdzie był ten event. Pierwszy raz raz to widziałem. Wkleiłbym ss, ale może to być traktowane jako reklama. Na 100% było przynajmniej 100 osób. Lagów nie było. deevee1982
No właśnie I tak do wygrania różne nagrody no i żeby było po ( przykładowo) 3 rundy i gracze by mieli dodatkową rozrywkę itp
Też to grałam ale już jakiś czas temu, padłam na pytaniu:''Czy do zrobienia tnt potrzeba 4 prochu i 5 piasku?'' W ogóle było dużo pytań głownie związanych z tworzeniem przedmiotów i ich zastosowaniem.
Jestem na tak. event T/N jest jeden z najlepszych <3 Pytania mogą być związane z serwerem, czyli np. ile serwer już ma lat/miesięcy. Lub takie 50/50 na które nikt nie zna odpowiedzi ps. rozdawanie kilku itemów 80 graczom to raczej nie jest event...
Ja widzę to tak: Admin robi pod ziemią na spawnie (tak jak wymieniarki) miejsce na event T/N (bo tam nie ma pvp) Admin pisze na chacie o evencie (np. pisze event T/N costam costam o 15:50 zamykamy) Tam będzie dziura do której gracze wskakują do komory. jak będzie 15:50 admin zamyka dziurę pistonem. No i zaczyna się event T/N. Administrator podaje pytanie i pisze np na końcu, że mają na odpowiedź 15 sek potem blokuje miejsce z żółtej wełny Komora wygląda tak: jest tam miejsce dla graczy wszystkie ściany są zbudowane z jakiegoś tam bloku. Jedna ściana jest z szkła za która jest komora admina. Na ziemi są 3 miejsca. 1 wełna zielona (ludzie tam wchodzą jak są na tak) 2 wełna żółta (tam będzie przerwa która po włączeniu dźwignią pistonów zablokuje przejście ludzi z tak na nie lub odwrotnie) 3 wełna czerwona (wchodzą tam ci co są na nie) pod komorą tam gdzie są gracze jest dziura. wełny są podłączone do pistonów, żeby działały jak zapadnie. Komora admina: on ma tam 4 dźwignie 1 dźwignia zamyka wejście na event 2 zamyka przejście na żółtej wełnie 3 otwiera zapadnie z zielonej wełny 4 otwiera zapadnie z czerwonej wełny np zadaje pytanie, a odpowiedź na nie to jest "tak" i ludzie sobie tam chodzą w tej komorze i admin mówi, że zamyka. Więc włącza tą blokadę na żółtej wełnie. i otwiera zapadnie czerwoną dźwignią ponieważ odpowiedź to była tak a ludzie, którzy byli na nie przegrali więc spadają na dół i przegrywają. a potem zapadnie admin zamyka i zadaje kolejne pytanie. Za tepanie graczy przez graczy na event będzie skutkowało kick'iem, za podpowiadanie mute, za ustawienie home np kick lub ban np na 2h. no i jak zostanie jedna osoba to admin ją tepa i oddaje jej nagrode i event się kończy. Wygrany jest ten co zostanie ostatni. pytania mogą być związane z serwerem czyli np. w którym roku powstał serwer, czy plugin ... jest na tym serwerze. Czy na serwerze jest 15 pluginów itp.