Mam pytanie noszę okulary i niedługo mógłbym nosić soczewki obejrzałem kilka filmików i to dotykanie oka mnie rajcuje (xD wiem dziwny jestem) ale tak czy siak sam się trochę boje. Poradzi mi ktoś ? najlepiej ci co też noszą soczewki
Noszę okulary od 3 roku życia. Zawsze wyglądałam w nich jak de... a spowodowane było to tym że miałam źle dobrane oprawki do twarzy. Zawsze wybierałam oprawki "metalowe" i bardzo jaskrawe - ostatnio wybrałam plastikowe i czarne ... i od razu lepiej wyglądam. Może też byś spróbował dobrać inne oprawki? Zawsze to coś da A co do soczewek. Zanim wybrałam te czarne oprawki bardzo chciałam mieć soczewki ale było to niemożliwe gdyż moja wada wzroku jest za duża , a ogółem soczewek nie poleca się dla dzieci.
Czytałam ze nie ma soczewek dla twojego wieku. Tak jak mówiła Yumi, kup nowe oprawki ja sama mam plastikowe czarne i dość duże okulary
Są soczewki dla każdego wieku , ale dla dzieci szczególnie się ich nie poleca. Moja koleżanka miała a skończyło się tym że nosi okulary z jeszcze większą wadą...
Ja nosze okulary i nie narzekam Sam uważam, że bez okularów lepiej wyglądam, no ale wada około -2 zobowiązuje do ich noszenia ;d
Astarku "lepiej" wiadoma sprawa to tak jak miec zrobione włosy tez lepiej w moim przypadku. Ale nie "przystojny" odrazu. Nie dosc ze sie sam oszukuje to jeszcze nas próbuje, zreszta w wieku 11 lat mozna byc co najwyzej ładnym dzieckiem bo przystojni to sa faceci xd
:3 wiem wiem xDDDDDDDDDDD Dobra nie ważne ;p ale chyba je będę nosić (Jeżeli będę mógł) :3 to muszę poczekać do czerwca ..