Witam, w tym wątku chciałbym się odnieść do pewnej sprawy a dokłądnie do dodania komendy /mute <gracz> <czas>(nie chodzi mi o mut permamentny)do rangi CzatModa.Kiedy np. ja zkickuje kogoś za przekleństwo to ok ale on znowu wejdzie na serwer i będzie przeklinał a gdyby CzatMod mógłby mutowac to byłoby to dla nas bardziej praktyczne. adamnik
podobnie z reklamami gdy nie ma moda na serwie czat mod daje kicka po raz 10 a koleś wraca i nadal reklamuje danie mu mute rozwiązało by sprawę
Źle dobrani ludzie = dostęp do sporej władzy = problemy dla serwera. Czegoś jeszcze mondej nie ogarniasz? adamnik: a po co się spuszczasz? Dałeś kick, koleś wrócił, robisz screen na forum i tyle (zrobiłeś to co się od Ciebie wymaga). Co ty startujesz na konkurs najlepszego czatmoda? edit: Ja namawiałem XInfiniterX, żeby dać Moderatorom możliwość banowania. Wtedy zrodził się u niego pomysł z rozdzieleniem Moda, na Moda z banem i na CzatModa z kick. Wtedy uważałem, że Moderator powinien mieć kick, po ostatnich "halo" 2 super moderatorów, uważam, że albo nie powinni mieć możliwość banowania, albo powinni mieć goda i nie powinni być normalnymi graczami. Łączenie przyjemności z obowiązkami średnio daje dobry efekt. deevee1982
deevee pomyśl jeśli ktoś spamuje to ok kickne go,przyjdzie znowu, będzie znowu spamował to co mam zrobić SS, wrzucić na forum i zakładać nowy wątek o głupie spamowanie na czacie ?Gdybym tak robił to w zakłądce 'Blokowania Konto' byłoby około 10 nowych wątków o spamowanie.To by było bez sensu bo oni by dostali najwyżej kicka .Deevee nie wiesz jakie trudne jest ogarnianie czatu kiedy na serwie jest ponad 120 osób i ty jesteś sam na serwerze z ekipy.Nie byłeś Czatmodem/Modem więc nie wiesz jak to jest kiedy 5 osób pisze 1 wiadomość 5 razy i ty ich musisz kickować a oni ciągle to robią. Myśle że teraz zrozumiałeś dlaczego prosimy żeby XInfiniterX dodał to 1 komende. adamnik
Możesz pisać do Bobikowskiego maila to jedno z rozwiązań. Nie byłem modem, ale byłem "opem" na czymś takim co było pierwowzorem czatu, czyli IRC. Było to lat temu naście, kiedy siedziało na kanałach po 200 osób i było coś takiego jak BOT. Czyli robot, który z automatu banował jeżeli ktoś 3 razy napisał to samo. Wystarczy dodać taki plugin i połowa problemów pójdzie w zapomnienie. deevee1982