Witam ! No więc zrobiłem ten wątek (który penie będzie niewypałem bo nie będzie wam się chciało pisać xD) Który będzie poniekąd wątkiem dyskusyjnym xD czyli ja daję wam temat a wy piszecie co o tym myślicie. Temat może zmieniać każdy ale każdy kolejny może być dopieru po minimum 10 postach Więc daję temat : Sny Co sądzicie o snach i pochwalcie się jakie mieliście ! można dawać linka/wstawać zdjęcia/filmy a przede wszystkim wyraźcie swoje zdanie ! No więc może ja zacznę ^^ Wiecie co to świadomy sen ? nie ? to macie problem od czego jest wujek google xD a tak serio świadomy sen to taki sen w którym mamy świadomość czasami nawet zupełną możemy latać i robić co chcemy budować co chcemy itp. ja doświadczyłem takiego snu i powiem że to ZAJEFAJNE ! latałem sobie na skrzydłach które wziąłem nwm skąd xd sadziłem drzewa i przyśpieszałem ich wzrost byłe super ! Mieliście też taki sen ? opowiedzcie ! No dobra a wiecie co to paraliż senny ? i dum dum dum dumm.. ! nie zrobię tak jak wcześniej xD otóż ów paraliż jest tym że mózg się wybudza ale macie paraliż i nie możecie ruszać kończynami i nawet otworzyć oczu ! (w większości przypadków) a jeżeli już można to najczęściej występują halucyny xD widzi się podobnego gościa do Jeffa the killera (mam nadzieję że dobrze napisałem xD) i się na was patrzy strasznieee .. ! macie problemy z oddychaniem i czujecie jakby ktoś wam siedział na klatce piersiowej i macie cały czas wrażenie że ktoś inny jest w pokoju ! ja nie doświadczyłem tego i NIE CHCĘ ! Musi to być straszne przeżycie i nie polecam ! W śnie są takie fazy jak REM itd. nie znam się szczególnie na tym ale z tego co wiem faza REM to taka gdzie już są sny itp. co nocy człowiek ma mniej więcej od 4-8 snów nie pamiętam ale coś koło tego. Tu macie filmik na ten temat : [video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=e7qhZl8arOI[/video] W sumie to tyle co chciałbym powiedzieć i jestem bardzo ciekawy waszych odpowiedzi Pozdro :3 Trolle i debile nawet nie ważcie się udzielać ! ps. treści +18 nie wolno !!
Faza REM decyduje o tym jak nasz sen będzie wyglądał itp. Im wyższa faza REM tym bardziej świadomy sen. Czyli jak pamiętasz jakis sen to oznacza że masz faze REM na wyższym poziomie (8-9). [hr] A teraz ssij.
Człowiek podczas snu zjada 200 pająów rocznie, wchodzą nam one do ust ponieważ szukają ciepłego i wilgotnego miejsca.
Super temat. Można w nim o czymkolwiek pisać. To może podzielę się nowym osiągnięciem życiowym. Skromne, bo skromne ale zawsze cieszy B)