Przepraszam ze robię odkop ale mam rozwiązanie Od nowej edycji creative wszystkie działki łączące się ze spawnem zostaną zajęte przez administrację. Administracja ujawni swój talent kreatywny i upiększy nam okolice spawnu. W trakcie trwania nowej edycji gracze będą mogli wygrać te działki (dzięki konkursom na kreatywność ładnie budujesz masz wielkie szansa na to ze zamieszkasz w samym sercu creative) a nasi administratorzy zmienią miejsce zamieszkana na inne ze swoimi dobytkami kreatywnymi przy pomocy komend //copy //paste Chciał bym też prosić administrację aby od nowej edycji, po upływie miesiąca na forum pojawił się nowy wątek w którym gracz może zapytać się o daną działkę która jest już nie używana lub po prostu stoi pusta i zrobić zamianę lub po prostu ją zająć (jeśli ma możliwość posiadanie kilku działek ) Administracja sprawdzi czy rzeczywiście dany gracz już tu nie gra i dopełni reszty obowiązków jak koleżanka zauważyła gracze na pewno byli by zadowoleni i mieli by co zwiedzać Co wy na takie rozwiązanie ?
Mnie ogólnie nie podoba się motyw opuszczonych działek na Creative. Sam graniczę z kilkoma takimi gdzie ktoś, dosłownie postawił kilka klocków i znikł z serwera :/ Gdyby działki były może nie co jakiś czas, ale na wniosek graczy jak proponuje Cybuś, usuwane to wpłynęłoby to pozytywnie na społeczność Creative. Umożliwiłoby to przypadkowe, niewymuszone, interakcje z sąsiadami
Napiszę co o tym myślę. Po 1. Dlaczego nazwałeś temat: "Propozycja odkop"? Kiedy zobaczyłem tylko nazwę tematu, pomyślałem o propozycji np. o podniesieniu warna za odkop a nie o czymś co jest związane z serwerem creative. Dlatego na przyszłość proponuję Ci, żebyś nazywał wątki tak, aby na pierwszy rzut oka można było się połapać o co chodzi. Może się to przydać np. w szukaniu wątku w danym dziale czy przeszukiwania archiwum. Po 2. Rozumiem co masz na myśli ale nie rozumiem po co. Skoro te 8 działek dookoła spawna cv zostanie przejęte przez administrację to i tak następne koło działek będzie należeć do graczy. Po 3. Z nawiązaniem mojej wypowiedzi powyżej + może ktoś ładnie budować i wygrać tą działkę a następnie wpisać na niej /p clear i /p dispose(nie pamiętam dokładnie), w ten sposób jakiś random będzie mógł zaclaimować działkę i wybudować na niej coś z bruku i kółko się zamyka. Po 4. Nie wiem czy administracji by się chciało po kolei sprawdzać niewyobrażalną liczbę zaśmieconych działek i je usuwać i czy by mieli na to czas. Po 5. Z tym to się zgodzę ale mam 2 uwagi. Pierwsza: Niech czyszczenie działek nie dotyczy tylko okolic spawna. Druga: Proponuję, żeby ilość dni była ustalona ze wszystkimi ponieważ ktoś mógłby wyjechać na miesięczną kolonie i wrócić na serwer, gdzie jego działki zniknęły i w ten sposób zmarnowałaby się jego praca. ============= Podsumowując: ------------- * Z tymi pomysłami dot. wątków na forum jestem na nie. * Ręczna praca administracji i konkursy związane z działkami również na nie. # Pomysł z czyszczeniem działek jestem na tak, jeżeli choć trochę warunków z mojej wypowiedzi (Po 5.) zostanie wzięte pod uwagę. Pozdrawiam
Zivci Dobra zgadzam się może nie wszystko przemyślałam ,ale nawiązując do tego co napisałeś Po 1 Jestem tu nowa i spotkałam się na innych forach z czymś takim jak odkop. Czyli koleżanka napisała ten temat wcześniej a ja chciałam coś dodać nie przepisując sobie jej pomysłu pisało się odkop. Ok na przyszłość za pamiętam i przepraszam jeśli kogoś w ten sposób wprowadziłam w pomyłkę. Po 2 Może niech administracja zajmie te działki koło spałnu na wyłączność i np co jakiś czas kopiuje działki normalnych graczy które będą śliczne i je po prostu zmienia, okolice spawnu będą się ładnie prezentowały i co jakiś czas zmieniały. Po 4 Administracja nie wiadomo czy będzie miała czas na czyszczenie zaśmieconych działek zgadzam się z tobą , ale może jeśli jakiś gracz będzie miał takiego sąsiada co niszczy okolicę swoimi popisami typu części ciała to niech na spawnie pojawi się informacja ,że na forum można to zgłaszać I myślę ze nie będzie wtedy problemu Po 5 Zgadzam się z tobą w 100% Niech czyszczenie działek dotyczy całego serwera tak jak napisałam wyżej na zgłoszenie na forum . Proponuję tez umieścić informację przy spawnie i mały dopisek masz wyjazd lub przerwę w grze poinformuj nas o tym a twoja działka będzie na Ciebie czekać