MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Propozycja] Dział podań na Pomocnika.

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika SprytnyTroll, 25 Maj 2015.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. GirlGamersPL

GirlGamersPL Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Może Reco masz rację.
    Ale można wprowadzić "listę" warunków na stanowisko pomocnika np.
    1. Mieć ukończone 15 lat.
    2. Posiadać pare sensownych wątków i postów na forum.
    3. Mieć dobrą opinie wśród graczy i administracji na serwerze.
    Czy coś w tym stylu ...
    I poprostu Infi będzie automatycznie odrzucał gdy coś nie będzie spełnione.

Przepraszam za błędy pisze z telefonu.

Reklama
  2. reconnect

reconnect Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Hmmm myślę (Przynajmniej tak mi się wydaję), że aktualnie istnieje taka nie pisana lista warunków. Jeśli zostanie ona napisana to i tak nic nie zmieni, bo ludzie którzy składają podania w 90% nie czytają ani wzoru ani poradnika, więc co zmieni dodawanie tam warunków.

3. zaskórniak

zaskórniak Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Najlepiej zamknąć rekrutację :p

4. TseIksTeeVa

TseIksTeeVa Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Eee jak komus zalezy to i Biblie przeczyta takze jak najbardziej jestem za postem GirlGamersPl

5. ProtectionZ

ProtectionZ Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Popieram zdanie Blavck ;)/

6. shoga

shoga Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Ja powiem tak. Moim zdaniem powinno być wykorzystane do rekrutacji TS3. Admin by informował i się dogadywał na "rozmowę kwalifikacyjną"... wtedy każdy niezależnie od wieku, rasy, wyznania etc etc miałby szansę...

7. reconnect

reconnect Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Ja też uważam, że każdego nowo dodanego gracza do ekipy Admin powinien zabrać na ts i porozmawiać z nim, uniknęłoby się w ten sposób nieciekawych akcji w postaci tego, że były osoby które kłamały co do wieku w podaniach.

Reklama
  8. MsKornel

MsKornel Gość

No ale jeszcze jedna sprawa Infi to też człowiek i nie zawsze ma czas

9. shoga

shoga Użytkownik

Docenione treści:
    1
    To będzie się trzeba dostosować do infiego lub też infi mógłby wyznaczyć osobę do prowadzenia rozmowy kwalifikacyjnej po której dałaby znać infiemu o spostrzeżeniach i swojej opinii

10. QJUT

QJUT Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Nie każdy ma jak korzystać z TS :/

11. reconnect

reconnect Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Jak dla mnie, to dla infiego chyba nie będzie problemu porozmawiać z daną osobą przez 5-10 min zwłaszcza, że nie przyjmujemy 100 pomocników tygodniowo tylko jak przyjmiemy 1 na miesiąc to już jest progres.

12. ProtectionZ

ProtectionZ Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Mnie rekrutacja przez TS3 odpowiada.

13. reconnect

reconnect Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Mi chodziło o to, że gdy adminowi podanie się spodoba i zdecyduję się przyjąć danego gracza na stanowisko pomocnika to wtedy go bierze na ts i z nim rozmawia chwilkę :p

14. ProtectionZ

ProtectionZ Użytkownik

Docenione treści:
    0
    To również dobry pomysł, miał by pewność, że przyjmuje kogoś ogarniętego + rozmowa w pewien sposób potwierdzi wiek.

15. shoga

shoga Użytkownik

Docenione treści:
    1
    To czekamy na to aż wypowie się administracja

16. stolenlegacy

stolenlegacy Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Wasze pomysły są odrobine z d... niemądre. Może nie wychodźmy z założenia, że podanie na pomocnika jest wydarzeniem na miarę wyborów prezydenckich. Chcecie mniej roboty z rozpatrywaniem podania i czyszczeniem forum to przerzucacie ją na kogoś innego (Infiego), albo każecie pisać większą ilość postów, albo chcecie blokować dostęp - nie tędy droga.
    Wyjdźmy z założenia, że to tylko gra. Nie potrzeba tu debat kandydatów. Nie chcemy też, żeby forum umarło przez blokadę wiekową, a stanie się to, bo zdecydowana większość to dzieciaki poniżej 14 roku życia.
    Mój pomysł? Bardzo rozszerzony ankieto-wywiad. W internecie jest TYLE narzędzi do przygotowywania różnorodnych ankiet, że spokojnie można dopasować ją pod nasze potrzeby. Pytania można zrobić wymagane i niewymagane. Z maksymalną lub minimalną ilością znaków. Nie zapchają forum bo będą wypełniane "na zewnątrz", a ilość pytań można dorzucić taką, że żartownisiom odechce się ją całą wypełniać. W pytaniach można zawrzeć wiedzę ogólną o Minecrafcie, o serwerze, o graczu.
    Wyznaczona jedną osobę byłaby odpowiedzialną za podania, która zajmowałaby się przeglądaniem czy są poprawnie wypełnione i wrzucaniem na forum, tak by je mogli wszyscy ocenić.
    Dla mnie to jedyne sensowne wyjście. Reszta to strzał w stopę, albo co najmniej błądzenie jak dziecko we mgle.

17. Kanonier

Kanonier Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Czy według Ciebie mała liczba postów jest równoznaczna z byciem "idi**m", a ich duża ilość robi z Ciebie bóstwo z niepodważalnym autorytetem?

18. xXSoniaXx

xXSoniaXx Użytkownik

Docenione treści:
    8
    Tak czy inaczej podania będą nadal składane, Infi rozpatruje podania więc jaki problem z wiekiem? Składa każdy ale nie każdy musi się dostać, moim zdaniem tak jak teraz jest w miarę dobrze, Infi ma swoje wytyczne według których przyjmuje lub nie. Zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę