MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Propozycja] Raidowanie - Survival

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika Kanonier, 8 Czerwiec 2015.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Kanonier

Kanonier Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że w tym temacie opisze wam jeden ze sposobów raidowania.

Raidowanie - W tym przypadku napadanie na działki i zabieranie itemków ze skrzynek, będzie możliwe po zniszczeniu/przejęciu noteblock'a (czyli klocka, którym zakładamy działkę).

Pewnie w tym momencie myślicie " Postawie masę noteblocków i nic mi nie będzie można zrobić" albo " Obuduje noteblocki i będę miał spokój".

To jest własnie problem tego pomysłu, ale można go rozwiązać np. max 1 noteblock na chunk* (16x16x256) oraz zakaz całkowitego zabudowania noteblocka, co oznacza że inny gracz ma mieć możliwość przejęcia go. Jeżeli ktoś by się do tych zasad nie stosował to gracze mogliby zrobić ss'a lub go zreportować co skutkowało by banem/usunięciem działki.

Co ta propozycja wprowadzi, a co (prawdopodobnie) zabierze.
    + Większa interakcja między graczami.
    + Większa przyjemność z gry na survivalu.
    + Raidowanie jest czymś co sprawi, że gracze będą dłużej grali na serwerze.
    + Łatwiejsze pozyskiwanie surowców/materiałów i innych przedmiotów.
    + Sojusze będą miały więcej sensu.
    + Więcej budowli ochronnych?
    + Coś nowego co zachęci większe grono graczy do zagrania na mc.craftapple.pl
    + Odskocznia od normalnego szarego survivalu.

- Brak swobody w budowaniu.

Dziękuję za przeczytanie mojej propozycji, wszelkie uwagi i sugestie dotyczące raidowania piszcie poniżej! :)

Reklama
  2. reconnect

reconnect Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Bez sensu, gdyby tutaj takie coś postało to ja się żegnam z grą, bo nie buduje przez pare tygodni czegoś tylko po to zeby ktos zniszczył sobie jeden klocek i przejął :)

3. Kanonier

Kanonier Użytkownik

Docenione treści:
    0
    A gdzie masz napisane, że noteblock musi być na widoku i każdy nowy gracz przechodzący obok może go przejąć? Możesz go ustawić w jakimś pomieszczeniu gdzie będę pułapki albo w miejscu do którego będzie trzeba przeteleportować się perłą. Jedynym wymogiem jest możliwość przejęcia go nie ważne jakim kosztem.

4. reconnect

reconnect Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Wejść da się wszędzie, wiec to nie ma sensu. Tak jak mówiłem - Pomysł do bani.

5. Mychaty

Mychaty Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Pomysł fajny, lecz ja bym zostawił tak jak dotychczas jest. :)

6. Kanonier

Kanonier Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Człowieku otwórz umysł i pomyśl trochę na trzeźwo. Jest wiele możliwości, dzięki którym w efektywny sposób ochronisz swoją działkę. Zgadzam się z tym co napisałeś "Wejść da się wszędzie", ale zwróć uwagę na to, że *po drodze do noteblocka* możesz umrzeć / cofnąć się itp itd.
    Dam ci kilka przykładów ochrony noteblocka:
    - climb/parkour
    - Tor przeszkód/pułapki
    - Dobrze ukryty ale możliwy do zlokalizowania noteblock.
    Twoje prostoliniowe podejście do tego tematu mnie dobija.
    Pozdrawiam.

7. Frie

Frie Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Nie fajny pomysł

Reklama
  8. Craftapple.pl

Craftapple.pl Administrator
    Członek Ekipy Administrator

Docenione treści:
    589
    Nie da się.

Co do zakazu zabudowywania noteblockami, to kiedyś taki był, ale to nic nie dawało. Plugin niestety nie posiada funkcji blokowania kolidacji, może wprowadzimy kiedyś zwykły limit działek (np. 5, i więcej się nie da utworzyć).

Poza miastem (daleko) to nikomu nie przeszkadza, natomiast właściciele działek przy spawn są zobowiązani do poprawnego ustawiania noteblocków.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę