MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

MineraCube - miasto Modern - temat ogólny

Dyskusja w 'Ogłoszenia Graczy' rozpoczęta przez użytkownika Nikosis, 5 Lipiec 2015.

?

Czy podoba Ci się pomysł ?

1. Tak, wspaniały!

32 głos(ów)
    80,0%
  2. Może być, czemu nie.

2 głos(ów)
    5,0%
  3. Nie, daj spokój.

6 głos(ów)
    15,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Nikosis

Nikosis Użytkownik

Docenione treści:
    0

Witam was wszystkich drodzy gracze i graczki z CraftApple!

Większość was zapewne mnie nie zna... no cóż bywa nie każdy rodzi się sławny heh. Dobra przejdźmy do meritum tego tematu. Jak widać "MineraCube" - tak właśnie "będzie" nazywać się wasze miasto Modern na tym serwerze. A czemu "będzie"? Bo aktualnie jest w stadium budowy, projektowania i dużo dużo myślenia co i jak. Aczkolwiek chcemy was już w tej chwili zapoznać z naszym ogromnym projektem, który posłuży dla was graczy, urozmaicenia rozgrywki i reklamowaniu naszego/waszego serwera. A może nawet zrobimy z tego miasta wizytówkę serwera CraftApple. Pożyjemy zobaczymy. Podsumowując wstęp... "MineraCube" będzie pierwszym wielkim projektem na serwerze modernistycznego miasta dla graczy. Będziecie mogli tam mieszkać, grać wspólnie z sąsiadami (nie ma to jak wspólny grill u kogoś na działce... albo albo basen z kumplami... no albo dziewczyny i ...) - rozpędziłem się, będziecie mogli zarabiać, prowadzić własny biznes, handlować, brać śluby... robić wszystko na co pozwalają uroki życia realnego. Słowem wstępu zapraszam poniżej do przeczytania szerszych informacji i waszym mieście.

Postaram się was nie zamęczyć i nie rozpisywać bardzo szczegółowo... zależy mi bardziej na tym abyście wszyscy to przeczytali od początku do końca i nie tracili masy czasu na zbędne pierdoły. Zatem co wam po modernistycznym mieście w CraftApple? O co tutaj chodzi? Jak to będzie wyglądać? Co będziecie z tego mieć? oraz wiele wiele innych pytań które was nurtują znajdziecie na liście poniżej.

1. Miasto MineraCube:
    Miasto będzie budowane na styl modernistyczny znajdziecie w nim zarówno domki jednorodzinne, bloki mieszkalne, wieżowce oraz budynki firm od restauracji po duże korporacje na Policji, Straży i Pogotowiu kończąc. Minera będzie miała rozwinięty system dróg, chodników oraz metra, którym z łatwością dojedziesz na drugi koniec miasta bez zbędnego dreptania chodnikiem i stania w korkach.

2. Praca w Mieście:
    Jak już pisałem będziecie mieli możliwość zarabiania na własnych firmach, sprzedając np. pokarm w restauracji, mikstury w pubie lub książki w bibliotece. Sposobów jest masa a firm jeszcze więcej. Firmy będę budowane kolejno zależnie od poziomu zapotrzebowania. Każda firma będzie potrzebowała pracowników oraz kierowników aby dobrze działała, w tym momencie pojawiacie się wy wierni gracz i graczki z własnymi podaniami na dane stanowisko w danej firmie. Tak więc możecie być tym kim chcecie bez ograniczeń. Pamiętajcie że to miasto będzie żyło dzięki wam. Na bardziej szczegółowe informacje musicie niestety zaczekać do czasu ukończenia miasta.

3. Święta, festyny czyli Eventy wszędzie:
    Tak tak właśnie tak - Eventy czyli to co tygryski lubią najbardziej. Specjalne wydarzenia będą odbywały się systematycznie. Tak jak w realnym życiu mamy święta tak i tutaj będą... stworzymy je wspólnie z całym forum dyskusyjnym. Święta jednak tutaj nie będą typu - siedzimy w domu i się nie ruszamy jak to w niedziele .... albo teraz ta pogoda .... uff. Będą organizowane liczne zabawy w których "każdy" będzie mógł coś wygrać nawet nagrodę pocieszenia. Czemu podkreśliłem każdy? Bo event będzie tylko i wyłącznie dla "każdego" naszego MIESZKAŃCA MineraCube dla tego który będzie posiadał u nas swój dom nie potrzeba działalności. Reszta ludzi będzie mogła jedynie popatrzeć i dopingować. Chcemy na was wywrzeć współpracę i wspólną zabawę w jednym miejscu. Kto będzie chciał to dołączy do społeczności.

4. Lista mieszkańców:
    Tak jak powyżej pisałem mieszkańcy miasta będą posiadać wiele przywilejów m. in. wstęp na Event, posiadanie własnego biznesu, płatna praca w mieście i wiele więcej (pomysły nadal nam się rodzą w głowach). Każdy mieszkaniec prócz własnej wykupionej posiadłości będzie posiadał swój własny adres oraz skrzynkę pocztową na lity, a i nawet konto bankowe. By zostać pełnoprawnym mieszkańcem miasta musisz - kupić dom oraz zarejestrować się w naszym urzędzie gdzie UWAGA dostaniesz dowód. Miasto będzie posiadało coś takiego jak listę mieszkańców i powtarzam nikt nie będzie robił u nas na czarno :)

5. Domy, posiadłości i mieszkania:
    Każdy z was, gracze CraftApple będzie mógł kupić swoje własne cztery kąty w których zamieszka. Domy wyglądają schludnie są nowoczesne i każdy znajdzie coś dla siebie czy to widok czy to okolica a może dobrzy sąsiedzi. Dom zdobyć będziecie mogli na kilka sposobów a mianowicie.

a) Licytacja na forum - w dzień premiery domu który wybudujemy zostaniecie poinformowani na forum o jego wyglądzie zewnętrznym i wewnętrznym. Następnie dom zostanie wystawiony do licytacji od minimalnej kwoty ustalanej przez nas. Do was zadanie należy wylicytować dom rywalizując z innymi graczami. Kto więcej a kto mniej. Licytacja trwać będzie 2 dni po upływie czasu wyłonimy zwycięzce, skonsultujemy się z nim, uzgodnimy warunki oraz pobierzemy opłatę (wtedy występuje wymiana kasy na klucze do domu :) ). Uwaga licytacje tyczą się jedynie gotowych domów budowanych przez zarząd miasta.

b) My budujemy dla Ciebie - tutaj ty mówisz jak dom ma wyglądać, opisujesz go dokładnie jak tylko można od ścian po piętra a na piwnicy kończąc. Płacisz za wszystko, projekt, wykonanie i nasze materiały ty nic nie tracisz - jedynie drożej wychodzi.

c) My budujemy ty Pomagasz - to samo co wyżej lecz jedyną różnicą tutaj jest to że wychodzi taniej, ponieważ pomagasz nam w dostawie materiałów a my odliczamy to z kosztów budowy.

d) Konkurs - jak dobrze pójdzie a będzie i taka nagroda, poszczęści Ci się to wygrasz domek za darmo, jedyne co będziesz musiał/a zrobić to pomęczyć się i rywalizować z innymi twarzą w twarz :)

6. Waluta Miasta:
    Każde miasto ma swoją walutę, mamy i my! Naszą walutą będzie waluta serwerowa .... wstyd się przyznać ale do tej pory nie pamiętam skrótu xD ale wy wiecie o co kaman. Znajdzie się też inna możliwość będziemy przyjmować też drobne w postacie sztabek złota, coś jak złotówki i grosze. W firmach zarabiać będziecie różnie albo w walucie serwera albo w złocie zależy od kierownika i firmy. Swoje oszczędności będziecie mogli albo trzymać w domu albo w banku. Z tym domem to wiecie jak jest ... Włamania, pożary, potop - różne rzeczy mogą się zdarzyć w mieście :)

7. Różności:
    To zostawiłem na koniec ponieważ to już jest taki misz masz wszystkiego i niczego. Każdy z was będzie mógł posiadać swój własny rynek, jacht w porcie Marina oraz samochód a to wszystko z drobną opłatą (serio nic wielkiego). Będziecie mogli poślubić swoją drugą połowę, udać się do kościoła poprosić księdza o ślub i zorganizować weselicho na które przyjdzie pewne pół serwera a bez prezentów się nie obędzie.

8. Stróże prawa / gangi:
    Co do Stróży prawa... będzie policja będzie komenda będą gracze z specjalnymi przywilejami którzy będą stanowić prawo w mieście. Jedynie co was dzieli od bycia jednym z nich to podanie (no i wybudowanie Policji przez nas :p ).

Co do Gangów ... pracujemy jeszcze nad tym. Myślimy jak by to mogło być zorganizowane i jak mogłoby to wyglądać...

----------------------------------------------------------

Okej mniej czy więcej wytłumaczyłem wam na czym będzie to wszystko polegać. Wiem że dużo planów ale jesteśmy w stanie to zrobić i będziecie się cudownie bawić. Ja słowa nie rzucam na wiatr.

Obserwujcie ten temat na bieżąco bowiem pojawiać będą się różne posty które będą was informować o nowych budowlach pojawiających się w mieście, domach oraz firmach.

Wy moi drodzy możecie komentować, pytać się co i jak oraz proponować nam swoje pomysły które może i wcielimy w życie czemu nie, to przecież wasze miasto. U góry ekranu pewnie macie ankietę to skorzystajcie z niej i oceńcie projekt plus komentarz heh.

Jeżeli chodzi o zarządców tego projektu to:

Liderzy - Julek_Romulek oraz Nikosis

Wszelkie pytania kierować na PW bądź w tym temacie.

Pozdrawiamy.

Reklama
  2. MsKornel

MsKornel Gość

Emm...

To jest na serwerze survival tak ?

3. popek713

popek713 Użytkownik

Docenione treści:
    22
    Jeśli na survival... to bedziecie potrzebowali wielu żołnierzy :)

4. Nikosis

Nikosis Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Co do twojego spostrzeżenia to rozumiem nie pewność, wiemy że jest to survival. Teren jest w pełni zajęty przez cuboidy, nikt nie zna jego położenia i poznają je jedynie mieszkaniec miasta. Co do innych którzy nie będą chcieli się z nami bawić będzie obowiązywać regulamin. Za zabijanie będzie kara. To będzie jedyne miejsce na survivalu które będzie wolne od zabijania. Chyba że będzie się w gangu. Dziękuje za komentarz.

5. MsKornel

MsKornel Gość

Oooo.. to miejsce dla mnie xD

Ale to przypadkiem nie ma być na Freebuild czy jakoś tak ?

6. Nikosis

Nikosis Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Tak niestety czy stety aktualnie jesteśmy na Survivalu aczkolwiek jeżeli nasza kochana administracja będzie skora do współpracy będziemy mogli się udać na freebuild, gdzie może będziemy dzięki wam główną rozrywką w tym trybie gry.

7. Yumi

Yumi Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Pomysł naprawdę świetny. Z chęcią zamieszkam w waszym mieście :)

Reklama
  8. RaddiPL

RaddiPL Access Denied

Docenione treści:
    7
    o tak, pomysł bardzo mi się podoba, lecz problemem jest to, że koordy miasta prawdopodobnie bardzo szybko staną się ogólnie dostępne, a wiadomi jak to bywa z niektórymi graczami...
    W każdym razie bardzo chętnie wykupię jakiś domek :)

9. mariom222

mariom222 Użytkownik

Docenione treści:
    3
    pomysł całkiem niezły,tylko jak zagonić do takiego miasta towarzystwo które tylko marzy o tym by się naparzać drewnianymi czy diamentowymi pałkami po głowach:)jeśli jednak wypali rezerwuję u was kawałek terenu na tor wyścigów konnych(R) który od jakiegoś czasu planowałem wybudować ale że to początek edycji to kiepska infrastruktura jeszcze jest:)mimo wszystko trzymam za was kciuki B)

10. Yumi

Yumi Użytkownik

Docenione treści:
    1
    Dodam tylko że ja rezerwuję na razie 4 pola - domek , sklep potkarski , stadnina oraz strzelnica :)

11. Julek_Romulek

Julek_Romulek Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam Wszystkich i Zapraszam do przeglądania tego tematu. Projekt miasta modern był już przetestowany i bardzo się podobał.Jednak z braku czasu został przez nas zaniechany gdzie i kiedy to miało miejsce to nie istotne, lecz teraz postanowiliśmy ponownie go uruchomić. Rozpocząłem go w poprzedniej edycji jednak reset i nowa edycja nie pozwoliła mi na rozpoczęcie zabawy. Teraz z pomocą brata [ NIKOSIS ] damy radę do końca edycji będzie okazja pograć w mieście. Pomysł i dołączenie do zabawy jest oczywiście tylko dla chętnych mapa jest ogromna i starczy miejsca dla innych i nie musimy sobie przeszkadzać. Jeżeli miasto zdobędzie zainteresowanie i mieszkańców postaramy się żeby było jedną z atrakcji tego serwera a po uruchomieniu freebuild pomyślimy nad rozpoczęciem budowy miasta od nowa w tej lub kolejnej edycji. W tym poście będą zamieszczane wszystkie informacje dotyczące budowy i ciekawostek na temat MineraCube po rozpoczęciu zabawy uruchomimy dodatkowy temacik dotyczący życia w mieście. Ze swojej strony mogę obiecać ze postaramy się zapewnić dla chętnych fajną zabawę w fajnym klimacie, dla mieszkańców będziemy organizować różne festyny i eventy. Tylko chętni nic na siłę zapraszam jednak Wszystkich warto spróbować. Ave Miasto Ave WY:)
    Proszę jednak o zrozumienie jesteśmy dorośli mamy sporo spraw i obowiązków budujemy po pracy w czasie wolnym dlatego wszystko będzie powstawało zgodnie z ustalonym planem.

12. Marcinek7

Marcinek7 Użytkownik
    Zasłużony

Docenione treści:
    61
    Super pomysł, na pewno tam będę chciał zamieszkać :p

----
    Rezerwuję dom i cukiernię :p

13. popek713

popek713 Użytkownik

Docenione treści:
    22
    Moge dawać wam surowce :)

14. MsKornel

MsKornel Gość

ja też mogę dawać surowce mam tego w ciul :p

15. ♥Lejdeczka♥

♥Lejdeczka♥ Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Coraz głupsze te wątki ;_;

16. iguspospolitus

iguspospolitus Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Podoba mi się ten pomysł, ale można zrobić tak, że domki się kupuje w ratuszu. Te licytacje są troszkę głupie, ponieważ ktoś jest bogaty, a zapomni wejść na forum itp.

17. Xarlaq

Xarlaq Użytkownik

Docenione treści:
    8
    Jak dla mnie świetny pomysł. Mam tylko nadzieje ze nikt nie będzie atakował :rolleyes:

18. Nikosis

Nikosis Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Co do licytacji to zapomniałem dodać że każdy może posiadać tylko jeden dom w mieście tak więc osoba która już wygrała raz w licytacji nie będzie brana pod uwagę, chyba że będzie chciała zamienić swój aktualny dom na nowy. A informacje odnośnie licytacji będą odpowiednio wcześnie aby wszyscy wiedzieli o tym. Natomiast w ratuszu będziecie mogli zobaczyć aktualnych mieszkańców i ich adresy zamieszkania oraz wolne jeszcze posiadłości oraz wiele innych wiadomości.

Dziękuje że tak miło przyjęliście ten projekt. Właśnie pracuje nad osiedlem mieszkalnym. Wyczekujcie wiadomości!

19. ThreeEyedMaster

ThreeEyedMaster Well-Known Member
    Zasłużony

Docenione treści:
    1 372
    Będziecie potrzebowali spoooooooro policjantów.
    A gdy wrócą klany to pewnie będziecie musieli zatrudnić Gwardię Narodową B)
    Koniec końców to jest serwer Survival :(

20. Xarlaq

Xarlaq Użytkownik

Docenione treści:
    8
    ja tam już jestem w wiosce takim można powiedzieć szeryfem wiem tutaj do miasta też mogę pomóc :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę