MC.CRAFTAPPLE.PL

Dolacz do innych graczy

[Propozycja] Dodanie kilku pluginów na serwer

Dyskusja w 'Propozycje i sugestie' rozpoczęta przez użytkownika TheAyumi, 7 Lipiec 2015.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. TheAyumi

TheAyumi Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam. Chciałbym wam zaproponować dodanie do serwera pluginów, które dodawałyby do niego następujące rzeczy:

-Formatowanie tekstu zamieszczanego na tabliczkach. Przydatna opcja dla osób posiadających rangę SuperVIP (np. ColoredSigns)
    -Ranking na arenie PVP (np. BestRanking)
    -Przechowywanie swoich punktów doświadczenia w butelce. Gracze by nie narzekali potem, że stracili zdobyty EXP (np. EXPBottles)
    -Sprawdzenie w danym momencie przez gracza czy na serwerze jest obecnie jakiś moderator lub administrator. Przydatna opcja dla graczy który nie wiedzą czy jest obecnie jakaś osoba "wyższa" na serwerze i spamią na czacie (np. StaffOnline)
    -Zarabianie na graniu czyli gracz który jest Online na serwerze po danym czasie dostanie określoną ilość pieniędzy. Na przykład za 1h spędzoną na serwerze do jego wirtualnego portfela trafi 1A (np. TimeIsMoney - co do konfiguracji tego pluginu mam wątpliwości bo nie wiem czy da się go w ogóle skonfigurować)

Propozycja dotyczy serwera Survival i nie wiem czy podane przeze mnie pluginy są dostępne na wersję 1.8+ ale napewno jest to zawsze jakieś urozmaicenie i jeżeli jakiś pomysł się spodobał to zawsze można poszukać podobnego który będzie kompatybilny z tą wersją. Ostatnio zaproponowałem dodanie do serwera statystyk każdego gracza i ten pomysł został pozytywnie przyjęty i myślę, że i w tym przypadku będzie podobnie. Pozdrawiam! :)

Reklama
  2. Vilembraw

Vilembraw Użytkownik

Docenione treści:
    35
    1.Nie.
    2.Może być.
    3.Nie.
    4.Od tego jest ./who lub ./list
    5.Nie

3. pat277

pat277 Użytkownik

Docenione treści:
    50
    1. Chodzi o możliwość pisania w kolorach na tabliczkach- jest.
    2. Zbędne, ale może być.
    3. Dobry pomysł, lecz chyba było by to trochę zbugowane (np. ma się 1000 exp i trzeba by było mieć 10 butelek aby schować) i ułatwiało by grę znacząco.
    4. Tak jak wyżej Kung_Fu_Pajda, od tego jest /who lub /list.
    5. Bardzo dobry pomysł, spotkałem to na jakimś serwerze.

4. TheAyumi

TheAyumi Użytkownik

Docenione treści:
    0
    Przyznam się, że gram na tym serwerze (tylko Survival) od kilku tygodni i jeszcze nie poznałem jego wszystkich możliwości i dodatków jakie oferuje. W takim razie nie trzeba już brać pod uwagę myślnika 1 oraz 4. Dziękuję i czekam na opinię innych użytkowników.

5. QJUT

QJUT Użytkownik

Docenione treści:
    0
    2. Ciekawe, ale prawdopodobnie dojdzie to razem z nowymi klanami.
    3. Przydałoby się, ale za bardzo to ułatwi grę co za tym idzie mało kto będzie chciał kupować LvL...
    5. Odpalą mutlikonta i będą czekać aż kasa się sama nabije...

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę